Ovdje možete postati svoje dojmove i iskustva.
Linux Mint 11 - Katya
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Linux Mint 11 - Katya
http://www.linuxzasve.com/novost/linux_ ... _vani/1024
Linux Mint 11
Linux Mint 11,je vise nego super.Brisem WIN 7.
Sa dužnim postovanjem prema windowsima,jer su meni bili prvi softwer.
Ali su za mene ,iza LinuxMinta 11.
Sta ostali misle ?
pozdrav
Sa dužnim postovanjem prema windowsima,jer su meni bili prvi softwer.
Ali su za mene ,iza LinuxMinta 11.
Sta ostali misle ?
pozdrav
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Re: Linux Mint 11
Vrlo vjerojatno isto, jer inaće nebi bili na linuxu i samim time na ovom forumu 
Mislim da pi ti pitanje bilo bolje formulirano da pitaš linux vs windows i zašto, iako je ovakvih tema već bilo.
Mislim da pi ti pitanje bilo bolje formulirano da pitaš linux vs windows i zašto, iako je ovakvih tema već bilo.
Imamo o Mintu 11 pod Linux vijesti pa mislim da bi ovo bilo dobro spojiti.
Katya, posebno Mint, je prilagođen početnicima. Ne preporučavam ti točno baš da brišeš Windows dok ne vidiš paše li ti u potpunosti Mint, jer bi se mogao opeći. Napravi backup. Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse. Kad pališ računalo, pita te što želiš pokrenuti.
Mislim da bi bilo dobro da proučiš HrOpenWiki ( http://wiki.open.hr ) oko svih detalja.
Katya, posebno Mint, je prilagođen početnicima. Ne preporučavam ti točno baš da brišeš Windows dok ne vidiš paše li ti u potpunosti Mint, jer bi se mogao opeći. Napravi backup. Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse. Kad pališ računalo, pita te što želiš pokrenuti.
Mislim da bi bilo dobro da proučiš HrOpenWiki ( http://wiki.open.hr ) oko svih detalja.
Čemu? Ako je toliko oduševljen, sumnjam da postoje stvari za koje su mu Windowsi potrebni ili bolja solucija.iweb je napisao/la:Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse.
Iz iskustva. Napravio sam frendu instalaciju Ubuntua brisajući Windowse, i par dana kasnije - nema više Ubuntua, tamo lijepo Windowsi... A što da mu se nešto sprčka pa nema odakle pitati za pomoć? LiveCD-a nema, ne može spržiti... (iako je vjerojatnost za to 1:10000000000000000000)jjj je napisao/la:Čemu? Ako je toliko oduševljen, sumnjam da postoje stvari za koje su mu Windowsi potrebni ili bolja solucija.iweb je napisao/la:Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse.
Ali, ipak je to njegova odluka, neka napravi što želi.
Re: Linux Mint 11 - Katya
Meni je Mint bio uopće prvi Linux, a nakon godina korištenja Windowsa. Nakon što sam probao Mint stekao sam dobro mišljenje o Linuxu, pa onda isprobao čitav niz različitih distri da bi se na kraju vratio na Mint. Kod tog prijelaza s Windowsa na Linux još me neko vrijeme mučila produktivnost office alata al se s vremenom i to riješilo.
Mint 11 je povukao neke bugove koje ima i Ubuntu 11.04 i zapravo mi se čini da je taj broj bugova veći nego kod prijašnjih verzija Minta (mada je to možda i očekivano), al vjerujem da će se kroz kratko vrijeme riješiti te početne probleme. Recimo compiz mi non stop radi probleme, vlc ne radi u full screen modu itd.
Mint 11 je povukao neke bugove koje ima i Ubuntu 11.04 i zapravo mi se čini da je taj broj bugova veći nego kod prijašnjih verzija Minta (mada je to možda i očekivano), al vjerujem da će se kroz kratko vrijeme riješiti te početne probleme. Recimo compiz mi non stop radi probleme, vlc ne radi u full screen modu itd.
Re: Linux Mint 11 - Katya
Zaboravih dodat da i Mint 11, isto kao i Ubuntu 11.04, ima bitno sporije bootanje od svoje prijašnje verzije, mada kolko mi je poznato još nitko nije dao objašnjenje zašto je to tako.
nisam pristalica toga. Jedno treba biti jasno: ako Linux ne može mijenjati widoze u potpunosti onda netreba niti postojati. Čemu sve to? Promjena radi promjene nije ono što će ljude privući linuxu. Linux će imati budućnost samo ako se bude moglo ljudima slobodno reći:"danas brišite windowse". Čovjek se treba jednom odlučiti. Ili -ili."iweb" Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse. Kad pališ računalo, pita te što želiš pokrenuti.
ALi ako nemožemo biti 100% sigurni da linux mijenja windows onda radije platiti taj iznos i ostati na widowsu i ne lomit glavu. Ne mislim da je to potebno jer sam se uvjerio za sada da ga mijenja 95%. Onih 5% je moje nepoznavanje a ne nemogućnost linuxa.
Što se mene tiče, svoj legalni XP sam brisao. Hrabar potez? Nadam se uskoro više ne! ...I za širu publiku.
-
The Acacia Strain
- Spol: M
sve ovisi cime se bavisAntipa je napisao/la:nisam pristalica toga. Jedno treba biti jasno: ako Linux ne može mijenjati widoze u potpunosti onda netreba niti postojati. Čemu sve to? Promjena radi promjene nije ono što će ljude privući linuxu. Linux će imati budućnost samo ako se bude moglo ljudima slobodno reći:"danas brišite windowse". Čovjek se treba jednom odlučiti. Ili -ili."iweb" Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse. Kad pališ računalo, pita te što želiš pokrenuti.
ALi ako nemožemo biti 100% sigurni da linux mijenja windows onda radije platiti taj iznos i ostati na widowsu i ne lomit glavu. Ne mislim da je to potebno jer sam se uvjerio za sada da ga mijenja 95%. Onih 5% je moje nepoznavanje a ne nemogućnost linuxa.
Što se mene tiče, svoj legalni XP sam brisao. Hrabar potez? Nadam se uskoro više ne! ...I za širu publiku.