Linux Mint 11 - Katya

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Daniel4m
Spol: M

Re: Linux Mint 11

Post Postao/la Daniel4m »

Antipa je napisao/la:
"iweb" Onda ti preporučam da napraviš dual-boot i ostaviš Windowse. Kad pališ računalo, pita te što želiš pokrenuti.
nisam pristalica toga. Jedno treba biti jasno: ako Linux ne može mijenjati widoze u potpunosti onda netreba niti postojati. Čemu sve to? Promjena radi promjene nije ono što će ljude privući linuxu. Linux će imati budućnost samo ako se bude moglo ljudima slobodno reći:"danas brišite windowse". Čovjek se treba jednom odlučiti. Ili -ili.
ALi ako nemožemo biti 100% sigurni da linux mijenja windows onda radije platiti taj iznos i ostati na widowsu i ne lomit glavu. Ne mislim da je to potebno jer sam se uvjerio za sada da ga mijenja 95%. Onih 5% je moje nepoznavanje a ne nemogućnost linuxa.
Što se mene tiče, svoj legalni XP sam brisao. Hrabar potez? Nadam se uskoro više ne! ...I za širu publiku.
Zato da ne. Pa uvijek ti mogu zatrebati neke stvari iz Win-a(uopceno mislim). Koristenje dva OS-a(dualboot) je veca prednost nego imati jedan OS(i radi sebe i radi drugih).
Lutherus

Re: Linux Mint 11 - Katya

Post Postao/la Lutherus »

Windows nemam niti ga želim a niti imam potrebu za njime.Također nijedan svoj komp ne djelim iz higijenskih razloga i također iz higijenskih razloga odbijam raditi na drugim kompovima osim ako nisam prisljen al onda očistim tastaturu i miša.
Antipa

Re: Linux Mint 11

Post Postao/la Antipa »

Daniel4m je napisao/la: Zato da ne. Pa uvijek ti mogu zatrebati neke stvari iz Win-a(uopceno mislim). Koristenje dva OS-a(dualboot) je veca prednost nego imati jedan OS(i radi sebe i radi drugih).
Manji broj ljudi će uvijek imati 2 ili više OS-a na svom komp ali to je samo manji broj ljudi. Što je s golemom većinom koja je na windowsu? Uostalom pitam se koliko broj od linuxaša je isključivo na linuxu, a da nema windoze instalirane paralelno, kao nek se nađe, zatrebat će. Dok god je to tako neće biti masovnijeg prelaska na linux.
A kakav je to operativni sustav ako se kaže : prijeđite na linux - linux vam je super ali... samo, znate ...ipak..imajte uvijek pri ruci i windows, jer nikad se nezna."
Kakav je to operativni sustav? To je OS-prirepak, ili OS-privjesak, ili Windows-podsustav. Zar je Linux windowsow podsustav? Sustav - pomoćnik?
Od jednog OS se očekuje da bude potpuno samostalan i funkcinalan a ne da se naslanja na drugi.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa ako imaš softver u svojoj firmi koji radi samo na vindozama onda moraš imati vindoze.
Htio ti to ili ne htio.
Možeš sto puta obožavati Linux i mrziti M$, ali vindozi ti ne ginu.
Onda su vindoze prirepak, a Linux je glavni OS.
Ili ako ti naša draga državna administracija na svojim Web stranicama da obrazac koji se može popuniti isključivo!!! putem M$ alata, opet se možeš slikati.
I nije Linux kriv za to.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Poštovani korisnici, molim da Linux vs. Windows diskusiju prebacite na ovaj topic, koji je trenutno aktualan i na kojem se raspravlja o vrlo sličnoj temi. Naslov ove teme je ipak Linux Mint 11 - Katya, pa bi bilo lijepo da se toga pridržavamo. Hvala :D kava
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Sori. :oops:
Antipa

Post Postao/la Antipa »

Abzeenth je napisao/la:molim da Linux vs. Windows diskusiju prebacite na ovaj topic, koji je trenutno aktualan i na kojem se raspravlja o vrlo sličnoj temi. kava
a kako se to postiže?
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Drzi se teme u raspravi. (Linux Mint Katya)
A raspravu o Windowsima koja je pokrenuta ovdje nastavi u predlozenoj temi.
Rasprava je gotovo identicna.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

Linux Mint 11 najgori mint do sada , od 8 do sada ;)
puno sporije bootanje , ccsm ne radi uopce kako je radio ranijih verzija i ucestalo smrzavanje nakon kojega je potreban rucni restart.

za sada meni se ne svidja.
domi

Post Postao/la domi »

Meni radi savrseno a sad sam momentalno na Crunchbang koji radi fenomenalno/.... ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Odgovori