[Gentoo] Kernel greska

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Proz0r
Spol: M

Re: [Gentoo] Kernel greska

Post Postao/la Proz0r »

Kod: Označi sve

# uname -a
Linux bigpc 2.6.34-gentoo-r6 #1 SMP PREEMPT Sat Aug 28 20:34:55 CEST 2010 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ AuthenticAMD GNU/Linux
Napravio sam iz Ubuntu live CD-a FAT32 particiju na koju cu takve logove prebacivati tako da mogu rebootati u Windowse i uploadati ih umjesto da prepisujem sve. I sto se sad dogodilo: pokrenem tu naredbu, dogodi se greska, rebootam u Windowse i vidim nema loga. Uopce nije pohranjen. Ima samo onaj od uname -a komande.
Ne znam vise, mislim da je problem u make.conf opcijama pri kompajliranju buduci da sam ovaj problem imao prije s k8-sse3 opcijom, sad sam stavio k8 i -msse3 opciju i opet isto. Ovo mi se nije dogadjalo samo jednom kada sam kernel iskompajlirao s athlon64 opcijom i ne znam zasto jer to prema SVIM uputstvima nije opcija za moj procesor, a radila je. Sad je problem u tome sto, ako je do tog, a tko zna je li posto je to mozda bila slucajnost, je da moram formatirati i ispocetka instalirati sve posto su svi sourceovi lose iskompajlirani.
Mislio sam da problem nije do toga i jos sam na prosloj instalaciji to odbacio kao moguci uzrok zbog toga sto svi vodici i tekstovi i skripte govore da je k8 opcija sigurno ispravna za moj procesor. Sad vise ne znam. Prema onom dijelu teksta kojeg sam pretipkao, moze li to biti problem?
:D
drade

Post Postao/la drade »

Vrlo je moguce da previse/nekorektno "nabrijani" flagovi mogu uzrokovati tonu problema !

Samo zato jer je jedan cflag dobar za neki kod, ne znaci da je automatski dobar za sve sto ces ikada instalirati na sustavu (to je upravo ono gdje mnogi "novi" GenToo korisnici grijese).

Postaj molim te output komande (kako bi ti se mogli preporuciti "safe" flagovi za kompiliranje):
cat /proc/cpuinfo
Takodjer izlistaj koje si flagove koristio u make.conf (za CFLAGS i za CXXFLAGS).
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Proz0r

Post Postao/la Proz0r »

cpuinfo.zip
(593 bajt(ov)a) Preuzeto 125 puta.
Hehe znam, nisam nista posebno stavljao osim -msse3. Ovo je moj make.conf (bitne linije)

Kod: Označi sve

CFLAGS="-O2 -pipe -march=k8 -msse3"
CXXFLAGS="$(CFLAGS)"
USE="mmx sse sse2"
MAKEOPTS="-j3"
cpuinfo je u privitku.
drade

Post Postao/la drade »

Iako su "safe" flagovi bez sse3, tvoji flagovi bi takodjer trebali biti ok, cpuinfo kaze da imas pni sto znaci da podrzava sse3 instrukcije.

Citajuci tvoj tekst, ti govoris da si imao problema koristeci k8-sse3, sto je ista stvar kao i koristiti -march=k8 -msse3. To bi ti trebalo nesto govoriti, zar ne ?
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Proz0r

Post Postao/la Proz0r »

Da. Imao sam jos prije problema koristeci samo k8, jedino kad nisam imao problema je kad sam koristio athlon64, ali kazem, nisam mislio da je u tom problem buduci da je k8 po svim tekstovima ispravan za moj procesor. Izgleda da trebam napraviti format i sve ispocetka s athlon64 flagom, ali mi nema smisla to sve.
Odgovori