.. no, ili ne vidiš ili sam sebi negiraš očito, odnosno da trenutno na hrvatskom medijskom prostoru vlada do sad neviđena cenzura relevantnih informacija
Prije 10 ili 15 godina na našim televizijama nisi mogao vidjeti reklame za farmaceutske preparate, možda tu i tamo u sezoni gripa reklamu za Andol ili Vitamin C .. danas nemreš otići ni jeb*** ako nisi prethodno konzumirao malu plavu, rozu ili žutu tabletu .. prije 20 godina je razina lošeg kolesterola u krvi bila nekih 5,5 .. danas je 3,5 (ako griješim neka me Suko ispravi) .. danas jedemo voće i povrće koje u sebi više ne sadrži iste količine vitamina kao prije 10, 15 ili 20 godina no zato danas sve to lako možemo nadomjestiti preparatima Natural Wealtha .. i ako u tome nema barem zrna razloga da posumnjam u zavjeru medicinsko/farmaceutskog lobija onda ne znam što bi trebao vidjeti pa da se u čovjeku pobudi tračak sumnje da ipak negdje nešto ne štima .. znam, tebi je znanost na prvom mjestu no upravo ta znanost i radi na tome da makne iz limuna C vitamin kako bi onda mogla napraviti tabletu koja sadrži C vitamin.
Možeš naravno (i većina to čini) sve to negirati i ne vidjeti sve do trenutka kad ili silom prilika progledaš (veći broj) ili kad u jednom trenutku sam bez nekog posebnog razloga uvidiš da složeni mozaik prikazuje dvije ili tri slike (manji broj), ovisno o kutu iz kojeg ga gledaš .. i što onda, što zapravo možeš napraviti .. ništa, ništa upravo zato što vlada ona cenzura u medijima i što svaki pokušaj upućivanja na zavjeru završava izrugivanjem ili namjernim pisanjem u stilu rekla/kazala ili možda .. a što je zapravo najgori oblik cenzure jer se time kod javnosti zamagljuje pravo stanje stvari i pravi problem te se i istina koja slučajno i povremeno ispliva već u startu označi kao trabunjanje luđaka.
Medicina i cijepljenje.
Svi smo se cijepili protiv TBC-a zar ne, po toj logici bi TBC trebao biti iskorijenjen ili bi danas postotak oboljelih trebao biti minimalan .. e pa ja ti tvrdim suprotno iako nemam znanstvenih dokaza za to, tvrdim zato što se broj oboljelih od TBC-a unazad 10-ak godina povećava, a to znam jer sam silom prilika susretao ljude koji su bez razloga i povoda oboljeli od TBC-a .. da li mediji o tome pišu? .. da li struka (znanost, medicina) javno govore o tome? .. naravno da ne pišu, niti govore .. pa kako bi i dalje cijepili djecu i kako bi se farmaceutska industrija razvijala i zarađivala .. ima li tu urote?
Prijatelji životinja i Glaxo Smith Kline (u tekstu PŽ i GSK)
Prije 5-6 godina su PŽ na gotovo tjednoj razini održavali prosvjede ispred istraživačkog centra GSK, išli su toliko daleko da su počeli dovoditi razne aktiviste (za zaštitu životinja i ne samo životinja) iz €U pred istraživački centar .. danas toga više nema, zapravo odjednom je samo odrezano kao da prosvjeda nikad nije ni bilo .. da li je GSK prestao istraživanja u podzemnim labosima na psima .. teško, da li su PŽ direktno ili indirektno dobili donaciju od GSK .. vrlo lako moguće, teorija zavjere koja mi se vrzma po mislima i o kojoj se ne piše .. apsolutno.
Zašto sad spominjem GSK .. pa upravo zato što GSK 2005/2006 od Plive tj Hr kupuje istraživački centar i radi strahoviti proboj na Hr tržište, a glavni ciljevi GSK nisu ni skriveni već javno dostupni i na njihovim stranicama, a to su otkrivanje cjepiva za AIDS, Tuberkulozu i malariu.
Ček malo, jesam li prethodno napisao da se unazad 10-ak godina broj oboljelih u Hr od tuberkulaoze povećava .. slučajnost ili teorija zavjere, odluči sam ..
Ček malo, od kad se u Hr komarci više ne uništavaju tradicionalnim metodama zaprašivanjem iz zraka (oni koji stanjuju u Osijeku i Branji to mogu najbolje znati) pa su se komarci nakotili za popizditi, a i neke nove vrste su se pojavile .. unazad 10-ak godina, opet slučajnost ili ne kao što je opet slučajnost da je jedan od tri primarna cilja GSK lijek protiv malarije, a malirija se prenosi znaš kako .. je li to teorija zavjere o dugoročnoj priprema terena za lakše istraživanje ili ne, opet odluči sam ..
S AIDS-om se za sad još ne igraju, razlozi; ili smo premalo područje za ispitivanje, ili u glavama rvata vrijede još koliko-toliko tradicionalne vrijednosti pa nismo baš tako, kako volimo pričati promiskuitetni, ili nemamo dovoljno pedera .. dobro na ovom zadnjem mediji rade punom parom da imamo ..
Bilo kako bilo, možda krivo gledam dostupne informacije unazad 10-15 godina i gledam mozaik iz krivog kuta, vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu ili krivu u svojim zaključcima izvučenim iz mora razbacanih i ničim povezanih stvari .. i osobno se nadam da ću za 20 godina biti u krivu, za dobrobit svih nas.