Novi jezici, njihove paradigme i web programiranje :)

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
jurastublic
Spol: M

Re: Novi jezici, njihove paradigme i web programiranje :)

Post Postao/la jurastublic »

Ako ćeš navlačit mak na konac, Python pisan u pythonu je brži od pythona pisanog u C-u :bleh
http://speed.pypy.org/
Zadnja izmjena: jurastublic, dana/u 26 lis 2013, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

da, jer taj koristi jit, dok je ovaj prvi čisti interpretirani...
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

Al je brži.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

jurastublic je napisao/la:Al je brži.
Moj tata je veći od tvog!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

shrike je napisao/la:
jurastublic je napisao/la:Al je brži.
Moj tata je veći od tvog!
Moj je brži! :-D
Molim admina da pobriše zadnjih 15-tak postova u ovoj temi radi održavanja mentalne higijene korisnika foruma. :sokiran
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Stvorite oftopik, a sad bi da ga brišemo! :D

Ovo je još uvijek oftopik i ja ne vidim nekog baš razloga za brisanje, rasprava je donekle konstruktivna.
gagiD

Post Postao/la gagiD »

shabek

Post Postao/la shabek »

shrike je napisao/la:Super stranica za usporedbu performansi jezika. Stavio sam i python vs. ruby i ispada da je py3 brži od ruby2. Možete odabratibrdo jezika za usporebu na vrhu stranice.
Toliko toga ste napisali da je poprilično teško shvatiti oko čega se točno prepirete, ali vidim da često spominjete brzinu pojedinih jezika. Na webu brzina u najvećem broju slučajeva i nije toliko bitna, samo slanje requesta i responsea može trajati duže od generiranja istog, a kod same obrade requesta najviše vremena se potroši na komunikaciju sa nekim drugim web servisom, čekanje da baza podataka izvrši upit ili na rad sa diskom.

Stvarno intenzivan rad sa podacima je najčešće negdje van svega toga - ili je na bazi podataka, vanjskom servisu ili je napisan u C-u i u nekom obliku uključen u jezik (npr. u PHP-u bi to bilo preko modula).
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni je primarni problem bila dugoročna stabilnost, tj. problemi kada imaš jezik i framework koji nitko ne koristi (a u koji su se vrijeme kada su bili novi i hip svi kunuli). Ljudi takva stvari totalno trivijaliziraju jer nemaju tkavih iskustava. Ipak, kada ti se ruby/rails aplikacija počne gegat sa 12 korisnika, odjednom ti počne bitit bitna i brzina.
shabek

Post Postao/la shabek »

shrike je napisao/la:Meni je primarni problem bila dugoročna stabilnost, tj. problemi kada imaš jezik i framework koji nitko ne koristi (a u koji su se vrijeme kada su bili novi i hip svi kunuli). Ljudi takva stvari totalno trivijaliziraju jer nemaju tkavih iskustava.
Nije mi baš jasno što misliš pod 'dugoročna stabilnost', web je jedan veliki kaos koji se stalno mijenja. I to ne toliko u smislu da se postojeće stvari mijenjaju nego se njegova primjena širi tako da stalno dolaze nove stvari dok se stare polako marginaliziraju. Ili tako nekako, teško je to opisati u nekoliko rečenica.
shrike je napisao/la:Ipak, kada ti se ruby/rails aplikacija počne gegat sa 12 korisnika, odjednom ti počne bitit bitna i brzina.
Ako u ovakvom slučaju promjena jezika riješi problem, to bi bilo prvenstveno zbog toga jer je sa novim jezikom došao i novi developer, a ne zbog samog jezika. :hihi
Odgovori