Vjerujete li u Boga?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iForce
Spol: M

Re: Svijet više neče biti isti za 50 godina

Post Postao/la iForce »

Lutherus je napisao/la:A opet isto tako Hrvatska nije katolička zemlja jer se ustavom jamči pravo na slobodu izražavanja i vjersku slobodu svakog pojedinca i ne diktira se strikno jedna vjera. Neznam za ostatak no po zadnjem popisu u Varaždinu se 47% građana izjasnilo ateistima i čak 9% jedi vitezovima.
OMG.... :lol: :lol:
Sad mi je žao što se toga nisam sjetio... :cry:

rofl
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Kolko ja znam, u znanosti nekaj moze postat tek "teorija" kad je hipoteza potrkijepljena dokazima. Mislim da mjesate filozofsku i zanstvenu teoriju.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Medojedni jazavac je napisao/la:Kolko ja znam, u znanosti nekaj moze postat tek "teorija" kad je hipoteza potrkijepljena dokazima. Mislim da mjesate filozofsku i zanstvenu teoriju.
mislim da ne mjesamo... ali teorija ostaje dok nije dokazana jel tako? poslje vise nije teorija? sada ako ima dokaza koji je potkrijepljuju ne znaci da ce na kraju ispasti da je istina bas takva...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
retsam

Post Postao/la retsam »

zole052 je napisao/la:
Lutherus je napisao/la: ili bolje. klasična mehanika. oboje ostajemo bez posla.
onda hvala bogu pa se ne zove 'teorija klasicne mehanike' pa da nam posao bude klimav sopak
Zašto toliko uztraješ na pojmu teorija kao o načemu neodrživome, teroija je i relativnosti, velikoga praska, tamne tvari, Heisenbergovoga princip neodređenosti i kvantna teorija, pa čak i u matematici teorija grafova. Po tvome poimanju, danas fizika i ostale egzaktne znanosti uobće ne bi trebala postojati, jer se njezine temeljne odrednice zovu teorijama, a ne aksiomiama, pravilima ili dr. Uostalome naziv teorija većinom ostaje u nazivu zbog poviestnoga konteksta kada nije bilo dokaza ili pokusa koji bi dokazali istu, ali to se ipak zovu teorije što će nam to, je li :lol: :? ?
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 06 ruj 2012, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Medojedni jazavac
Kontakt:

zole052 je napisao/la:
Medojedni jazavac je napisao/la:Kolko ja znam, u znanosti nekaj moze postat tek "teorija" kad je hipoteza potrkijepljena dokazima. Mislim da mjesate filozofsku i zanstvenu teoriju.
mislim da ne mjesamo... ali teorija ostaje dok nije dokazana jel tako? poslje vise nije teorija? sada ako ima dokaza koji je potkrijepljuju ne znaci da ce na kraju ispasti da je istina bas takva...
Kad je nekaj teorija ne mora znaciti da je 100% tocno, ali znaci ima jako dobre dokaze koji su provjereni velik broj puta. Teorije su dosta kompliciranije od zakona. Zato dosta ovisi od teorije do teorije. Teorija evolucije ima mnogobrojne dokaze. Zato se uci u skolama. Zalosno je jedino kaj se u skolama ne uci kaj znaci da je nekaj teorija i da se decu uci stvarno razmisljat, a ne samo bubat kaj pise u knjigama.

Nije sad stvar e vjerujes il ne vjerujes u evoluciju. Stvar je u tome da ti za nju imas najvise dokaza, te je najcvrsca pa ju zato koristis sve dok ne dokazes da nije istinita, ili bolje dokazes neku drugu hipotezu. Ne događaju se sad tu neke teorije zavjere. To je znanost.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

retsam je napisao/la:
zole052 je napisao/la:
onda hvala bogu pa se ne zove 'teorija klasicne mehanike' pa da nam posao bude klimav sopak
Zašto toliko uztraješ na pojmu teorija kao o načemu neodrživome, teroija je i relativnosti, velikoga praska, tamne tvari, Heisenbergovoga princip neodređenosti i kvantna teorija, pa čak i u matematici teorija grafova. Po tvome poimanju, danas fizika i ostale egzaktne znanosti uobće ne bi trebala postojati, jer se njezine temeljne odrednice zovu teorijama, a ne aksiomiama, što će nam to, je li?
ne samo egzaktne znanosti već i tehnike izvođene iz njih i njihovim mješanjem kao strojarstvo, građevina, elektrotehnika, informatika ( primjenjena matematika, same teorije ) kemijska tehnologija, tehnologija materijala, agronomija, medicina, dentalna medicina,....masa teorija je dokazana točnima no pojam se idalje zove teorija. čestična teorija, kvantna teorija, termodinamika, prijenos tvari i energije, bilanca energije.
zole052

Post Postao/la zole052 »

retsam je napisao/la:
zole052 je napisao/la:
Zašto toliko uztraješ na pojmu teorija kao o načemu neodrživome, teroija je i relativnosti, velikoga praska, tamne tvari, Heisenbergovoga princip neodređenosti i kvantna teorija, pa čak i u matematici teorija grafova. Po tvome poimanju, danas fizika i ostale egzaktne znanosti uobće ne bi trebala postojati, jer se njezine temeljne odrednice zovu teorijama, a ne aksiomiama, pravilima ili dr. Uostalome naziv teorija većinom ostaje u nazivu zbog poviestnoga konteksta kada nije bilo dokaza ili pokusa koji bi dokazali istu, ali to se ipak zovu teorije što će nam to, je li :lol: :? ?
pa sve ovo sto si nabrojao su teorije u svakom smislu te rijeci, mozda su tocne mozda nisu... u nekima ima nesto sto i u praksi funkcionira ali u globalu su opet teorije u svakom smislu rijeci teorija...

ajde vi od sprdnje napravite frku :bleh
(ali svejedno ne vjerujem u evoluciju izmedju vrsta :bleh )
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Medojedni jazavac
Kontakt:

Ponavljam. U teorije se ne vjeruje. Nema znanost veze sa vjerom. To je mozda samo tvoja intuicija neka.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Medojedni jazavac je napisao/la:Ponavljam. U teorije se ne vjeruje. Nema znanost veze sa vjerom. To je mozda samo tvoja intuicija neka.
ajde neka onda tako bude formulirano...

i povijesne "cinjenice" nemaju veza sa vjerom pa se kaze da ne vjerujes u neku povjesnu cinjenicu... zasto rijec vjerovati povezujes sa vjerom :?
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

povijesne činjenice prihvačaš ili ne prihvačaš.
Zaključano