Vl@do je napisao/la:drone je napisao/la:...uvijek će stradati i pojedinci koji to nisu zaslužili i to je najgore od svega...
Mladi ljudi SSS rade za 1.700 Eura, stan sa režijama je 350 Eura, studiraju i žive samostalno. K tome još su stranci.
Priča nije iz nekog drugog svijeta nego konkretno iz malog gradića pored Munchena. Zar ne može i kod nas biti tako, pa bogatiji smo od nijemaca. Samo kad bi se realno posložile neke stvari.
Može biti ali da bi tako bilo prvo mi kao narod moramo početi razmišljati svojom glavom. Mi uvijek očekujemo da nam drugi kažu što da radimo i kamo da idemo. Mi naivno očekujemo da će nam drugi reći i predložiti nešto za naše a ne za dobro njihovog vlastitog naroda.
Nažalost mi smo veliki dio vremena proveli živeći na taj način -> Beč, Budimpešta, Beograd, Berlin, Beograd i uskoro Brisel.
Uz ovo gore naš najveći problem je i negativna selekcija u političkom i kulturnom dijelu. Rezultat tome su krvave čistke koje su nastale u razdoblju od 45 pa do 90. ( Mislim da više o tome možete gledati na HRT-u svakog ponedjeljka poslije dnevnika - ako nisi s partijom onda si protiv nje ). Mi praktički nemamo kvalitetnih ljudi koji bi vodili naš narod a niti nemamo nikakvih "kulturnjaka".
Ukratko, kod nas se ne "cijeni" kvalitetan kadar jer takav kvalitetan kadar ugrožava mjesta i boljitak osobama poput Jadranke Kosor, Vladimira Šeksa, Radimira Čačića, Slavka Linića, Jovanovića i tako dalje. Odličan primjer izbjegavanja i ignoriranja takvog kadra su Hrvati koji su raseljeni po Americi i tko zna gdje sve ne. Umjesto da se s njima čvršće povežemo te nam oni lobiraju za razne stvari na "našu" koristi, naša politika ih uglavnom izbjegava. S druge strane možemo vidjeti jedan odličan primjer takvog funkcioniranja među židovskom zajednicom.
Također među nekim stvarima nema nikakve komunikacije. Konkretno u ovom slučaju između poslodavaca i veleučilišta, sveučilišta, srednjih škola itd. Zbog toga imamo da se studente i učenike uči jedno a poslodavci traže nešto čisto drugo. Tu bi opet trebala uskočiti država i napraviti nekakav program s kojim se to sve povezalo, ali to od naših političara jednostavno nije za očekivati. Kada bi to funkcioniralo na taj način onda se poslodavci ne bi mogli izvlačiti kako su njim studenti na praksi samo smetala, hladni pogon, trošak ili što već ne.
Makar je meni već i danas to sumnjivo jer eto, naš student je dobar nekoj kompaniji u inozemstvu a našoj ovdje nije. Našoj kompaniji je hladan pogon i trošak a kompaniji u inozemstvu je investicija za budućnost.
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan