TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: Debian fan club

Post Postao/la shicy »

kako će se ponašat? stabilno. kako bi trebao?
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Zanimljiva stvar se dogodila na informatici prekjucer. Imali smo uvodno predavanje i uvodnu vjezbu. Radilo se na dvije platforme: windowsima i na linuxu (fyeah). Tuzna stvar sto 90% ljudi nije culo nikad za linux, a neki su culi ali 'nisu imali' vremena dat mu oduska.
No, sve ovo je vezano za to sto smo nakon vjezba u windowsima bootali u debian, i to je ujedno bio moj prvi kontakt s debianom. I mogu rec da sam iznenaden koliko je prilagodjen korisniku nakon sto promjeni windowse. I ono sto me je odusevilo, ljudi su se snasli radit u terminalu i prihvatili su cinjenicu da vise nema start tipke i widgeta.

Od srijede sam i ja postao clan ovog fan cluba, a mozda i dualbootam Debian i na svoj laptop, pa da bude stvar kao i kod Shicya - Debware, Slackian.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

Shicy je napisao/la:kako će se ponašat? stabilno. kako bi trebao?

pa to znam da bi trebao biti stabilan ali ipak nisam nikad probavao neku testing distru....inače mi treba samo za kućnu upotrebu...
znači internet, muzika, filmovi , obrada titlova za filmove i tako...
shicy

Post Postao/la shicy »

jbt, ovo je već lagano vrijeđanje :bleh :D
ako si koristija Mint i Ubuntu, onda si koristia prerađeni Debian Unstable...što je, po definiciji, nestabilnije od Debian Testinga...
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

bikerbj je napisao/la:
Branimir je napisao/la:Jučer u gluvo doba naći sam apgrejdo s Wheezya na Jessie jer mi se pošmigao Xfce 4.10

Sve je prošlo uredno, sviđaju mi se tabovi u thunaru, sve radi normalno, šta sad da radim? :D
i kako se ponaša Jessie jer i sam imam dilemu između Wheezya i Jessie....
Ok je, ima problema s GTK3 nešto, razilaze se paketi, pa neka tema koja je radila pod Xfce-om, GTK3 aplikacije nisu radile, promijenio sam temu u neku drugu i sad funkcionira...

Od drugih stvari ne znam što bih rekao, osim da upgrade po meni nema smisla, jer nikad ne radi OS onako dobro kako bi radio da je svježa instalacija. Ipak je tu sto i jedan user setup, od kojih s verzije na verziju neke stvari sigurno se ne nasljeđuju.

Svi programi primaju update, neki više ne koriste iste/sve korisničke podatke po config fajlovima sigurno, kako migriraju s verzije na verziju, bar je tako moja teorija...

Radi dobro, stabilno, nisam primjetio ništa posebno. Thnar ima tabove, ovo ostalo, ne bih nikad skužio da je viša verzija Xfce-a.
I nema više GDM-a nego je Slim čini mi se.
Stolna kanta je spojena utp-om na ruter, tak da ne znam dal se dešava haos sa network managerom i wirelessom :-D
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

Shicy je napisao/la:jbt, ovo je već lagano vrijeđanje :bleh :D
ako si koristija Mint i Ubuntu, onda si koristia prerađeni Debian Unstable...što je, po definiciji, nestabilnije od Debian Testinga...

e ovo je istina...ništa probat ću na jedan stroj stavit stable a na drugi testing pa ćemo vidit...javim se kad završim....
rudar

Post Postao/la rudar »

bikerbj je napisao/la:

pa to znam da bi trebao biti stabilan ali ipak nisam nikad probavao neku testing distru....inače mi treba samo za kućnu upotrebu...
znači internet, muzika, filmovi , obrada titlova za filmove i tako...
Probaj LMDE. To je prava testing distra, a uz to je sasvim dotjerana. Meni radi savršeno.
shicy

Post Postao/la shicy »

lmde je mint baziran na debian testingu, a to nije isto što i debian testing
rudar

Post Postao/la rudar »

Istina, znam. Ali, korisnik kaže da nikad nije probao neku testing distru, a valjda je i LMDE s te strane testing distra. Možda se ovako, posredno, lakše privikne na Debian, tim više što nema velikih zahtjeva u radu.
shicy

Post Postao/la shicy »

ne znam za vas, ali ja teško prihvaćam sve te forkove...naprosto se ne mogu priviknit, nakon nekog vremena korištenja Debiana (stable, testing i unstable), na te forkove i nikako mi ne leže. možda će nekome te distre bit "lakši uvod u Debian", ali meni se čini da je to samo komplikacija...
Odgovori