Shicy je napisao/la:jbt, ovo je već lagano vrijeđanje
ako si koristija Mint i Ubuntu, onda si koristia prerađeni Debian Unstable...što je, po definiciji, nestabilnije od Debian Testinga...
mogu ja biti jos zesci... meni se debian stable smrzavo i to u verziji 7.1 a ne 7 a mint i ubuntu nikada
znaci treba probati i vidjeti, nitko nije vidovit medju nama
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
u biti bas mi idu na zivce lagano te diskusije jel ova distra stabilna jel nije, sve su stabilne a sve mogu biti nestabilne ako nemas srece
osim naravno ako su u pitanju neke alfa i beta verzije... ali debian testing nije testing jer se testira da li radi nego samo se vise manje testira za neke rjetke bugove i sigurnosne propuste koji ne bi trebali doci u stable verziju ali svakome se moze promaknuti neka greska pa i debian stableu na kraju krajeva
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Meni su ti forkovi jedino zanimljivi radi font renderinga, jer sve ostalo uopće ne razumijem, kad se na kraju radi opet o Debianu s predefiniranim dekoracijama i desktopom i instaliranim programima, što se praktički može napraviti i "ručno" nakon instalacije Debiana, čak i preko synaptica, ko ne voli terminal...
Tu mislim na LMDE i slične, ne na Ubuntu...
Druga stvar je sa paketima koji nisu baš najaktualniji, tj u stableu su poprilično "stari", testing još nekako kaska, al iskreno ja ne kužim razliku između pol tih programa verzije 1.02 i 1.99, eventualno Wine i tako neki specijalni u kojima se poboljšava emulacija win aplikacija.
Al da, font rendering na Debianu nije baš najmoderniji, tj kad se koristi open source rendering, a ne vlasnička varijanta Ubuntu renderinga...
U Debianu se još razmišlja o uvođenju Xfce-a kao defaultnog okruženja; cilj je da čitav sustav stane na CD. Međutim, još se preispituje GNOME. O tome će se konačno odlučivati na DebConfu u kolovozu 2014. prije zamrzavanja Jesseiea.
ja nisam nikada imao problem sa tim font renderingom. ne znam o čemu vi trabunjate?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!