TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Debian fan club

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:jbt, ovo je već lagano vrijeđanje :bleh :D
ako si koristija Mint i Ubuntu, onda si koristia prerađeni Debian Unstable...što je, po definiciji, nestabilnije od Debian Testinga...
mogu ja biti jos zesci... meni se debian stable smrzavo i to u verziji 7.1 a ne 7 a mint i ubuntu nikada :mrgreen:

znaci treba probati i vidjeti, nitko nije vidovit medju nama :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

u biti bas mi idu na zivce lagano te diskusije jel ova distra stabilna jel nije, sve su stabilne a sve mogu biti nestabilne ako nemas srece :)

osim naravno ako su u pitanju neke alfa i beta verzije... ali debian testing nije testing jer se testira da li radi nego samo se vise manje testira za neke rjetke bugove i sigurnosne propuste koji ne bi trebali doci u stable verziju ali svakome se moze promaknuti neka greska pa i debian stableu na kraju krajeva :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Meni su ti forkovi jedino zanimljivi radi font renderinga, jer sve ostalo uopće ne razumijem, kad se na kraju radi opet o Debianu s predefiniranim dekoracijama i desktopom i instaliranim programima, što se praktički može napraviti i "ručno" nakon instalacije Debiana, čak i preko synaptica, ko ne voli terminal...

Tu mislim na LMDE i slične, ne na Ubuntu...
Druga stvar je sa paketima koji nisu baš najaktualniji, tj u stableu su poprilično "stari", testing još nekako kaska, al iskreno ja ne kužim razliku između pol tih programa verzije 1.02 i 1.99, eventualno Wine i tako neki specijalni u kojima se poboljšava emulacija win aplikacija.

Al da, font rendering na Debianu nije baš najmoderniji, tj kad se koristi open source rendering, a ne vlasnička varijanta Ubuntu renderinga...
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

U Debianu se još razmišlja o uvođenju Xfce-a kao defaultnog okruženja; cilj je da čitav sustav stane na CD. Međutim, još se preispituje GNOME. O tome će se konačno odlučivati na DebConfu u kolovozu 2014. prije zamrzavanja Jesseiea.

http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20131111#news
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

calisto053 je napisao/la:U Debianu se još razmišlja o uvođenju Xfce-a kao defaultnog okruženja...
:bravo :bravo ::bravo <3 :navija :snoozer: :banana
rem

Post Postao/la rem »

Font rendering na Debianu je uzasan. Koja je najbezbolnija metoda da se poboljsa na nivo recimo Ubuntua?
holden

Post Postao/la holden »

Skineš sa ubuntu packages stranice fontconfig, i prepišeš u /etc/fonts/ debianov. Onda kucaš ovo:

su -c 'dpkg-reconfigure fontconfig-config'

i

su -c 'dpkg-reconfigure fontconfig'

i onda ideš u gnome tweak ili šta već koristiš za kontrolu fontova, podesiš rgb i slight hinting i voila, fontovi su bajni :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ja nisam nikada imao problem sa tim font renderingom. ne znam o čemu vi trabunjate?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

društvo kako da instaliram flash i nvidia drivere na jessie....da ne kopam po cijelom forumu....
shicy

Post Postao/la shicy »

Kod: Označi sve

# nano /etc/apt/sources.list
tu na kraj linije dodaj

contrib non-free
onda

# apt-get update