elementary OS fun club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: elementary OS - Freya

Post Postao/la bertone »

audiosl4ve je napisao/la:kakav final release. Ovo je beta3 :D
.. a lijepo sam ti rekao da pričekaš 23./24. travanj :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

audiosl4ve je napisao/la:kakav final release. Ovo je beta3
Ni beta3 joj nije ravna :hihi
bertone je napisao/la:.. a lijepo sam ti rekao da pričekaš 23./24. travanj
mora da im je platio za skidanje ISO-a pa sad nije zadovoljan dobivenim :lulz
;)
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Čekam novi unstable ISO, do tada :bok :predaja , čitaćete razloge :zabrinut
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

bertone je napisao/la:
audiosl4ve je napisao/la:kakav final release. Ovo je beta3 :D
.. a lijepo sam ti rekao da pričekaš 23./24. travanj :-D
ne brini cekam, neznam zas sam skinuo uopce. Nestrpljiv sam ocito :zvizdi
Abnormal

Post Postao/la Abnormal »

Eto uzeo sam malo vremena, instalirao finalnu verziju i reko ajd da vidim što je novo. U principu bugovi i problemi koji su već poduže vrijeme prisutni u sustavu i dalje nisu riješeni.

Sat i datum na panelu su i ovaj put nestali. U Terminalu što god pritisnem on registrira kao upitnik. Oba ova problema su zapravo povezana s time što želim sustav na engleskom jeziku i s hrvatskom tipkovnicom, a to je čini se previše za ovaj sustav pa onda zbog toga radi gluposti.

Ppa koji se nalaze u source list su svi po dva puta upisani tako da mi zbog toga Terminal svaki put kad radim update izbacuje upozorenje na grešku.

Imam laptop s dvije grafičke kartice (Nvidia i Intel) a sustav ih prepoznaje kao dva monitora i zato jer obje kartice rade istovremeno raste temperatura. To riješim na način da u postavkama isključim jedan monitor, ali svaki put nakon restarta sustav opet vraća oba monitora.

I dalje mi nije jasno čemu služi Midori, a ni druge njihove aplikacije nisu baš nešto (Videos nije uspio reproducirati nijedan mkv koji sam pokušao s tim otvoriti). Prozor jedne aplikacije je sive boje, prozor druge aplikacije je crne boje, prozor treće aplikacije ima headerbar, prozor četvrte aplikacije nema headerbar... Nije mi jasno kako većem broju ljudi ne smeta ta nekonzistentnost. Za svaku aplikaciju moram na drugom mjestu tražiti gdje se nalaze postavke.

Hotcorners mi je i dalje super stvar (isto ko i tema i ikone) i zapravo se time može nadomjestiti izostanak gumba za minimiziranje. Desktop je i dalje velika prazna površina koja služi ničemu.
Ode radije probat Antergos da vidim kak to radi.
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Abnormal je napisao/la:...Prozor jedne aplikacije je sive boje, prozor druge aplikacije je crne boje, prozor treće aplikacije ima headerbar, prozor četvrte aplikacije nema headerbar... Nije mi jasno kako većem broju ljudi ne smeta ta nekonzistentnost. Za svaku aplikaciju moram na drugom mjestu tražiti gdje se nalaze postavke...
Ja sam ovo prokomentarisao na g+ još kada je izašla prva 0.3 beta pa se javio jedan od kreatora koji je rekao da je crna za aplikacije koje imaju uticaj na stabilnost sistema (tako nešto), a za headerbar isto imaju neki nazovi razlozi, ali toliko su pametni da sam ih vidiš zaboravio :D Naravno, fanbojevi su mi odmah počeli udarati kontru tamo, iako sam samo pitao zašto postoje te razlike. Ispalo je kao da sam im najveći neprijatelj.
Abnormal

Post Postao/la Abnormal »

Primijetio sam isto na g+ kada je neki lik pitao zašto nema neke funkcije (zaboravio sam već koje točno) pa je dobio odgovor u stilu nisi platio pa se nemaš pravo javljati. Ili recimo one izjave developera o tome da varaš sustav ako ne platiš za distru i slično.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Abnormal je napisao/la:Primijetio sam isto na g+ kada je neki lik pitao zašto nema neke funkcije (zaboravio sam već koje točno) pa je dobio odgovor u stilu nisi platio pa se nemaš pravo javljati. Ili recimo one izjave developera o tome da varaš sustav ako ne platiš za distru i slično.
Na takve stvari bi trebalo njih pitati kada će oni platiti Canonicalu što koriste njihovu bazu :hihi
shicy

Post Postao/la shicy »

koje bi trebalo pitati kad će platiti Debianu... :hihi
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

shicy je napisao/la:koje bi trebalo pitati kad će platiti Debianu... :hihi
Canonical Debianu nešto vrati, neke fixeve iz unstablea koji nisu Ubuntu specific, a Canonical synca za svoje releaseove može i Debian preuzeti ako želi, sada je Debian preuzeo PPA, a Canonical nešto i contributea razvoju kernela. To je barem nešto, ovi naplaćuju i još napadaju korisnike koji nisu platili, to nije fer. Btw Debian 8.0 ima 3.16 kernel kojeg će do travnja 2016 godine održavati Canonical jer to inače nije LTS kernel, poslije će preuzeti Debian održavanje koliko ja znam.
Odgovori