čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
kad imaš posla sa podacima, pogotovo tuđim, prvo šta radiš je backup. posli možeš šta oćeš, ali podatke moraš spasit.
Ovo vam je svima lekcija da regularno održavate backup, a pogotovo da ga radite prije zezanja sa particijama.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
U pravu si za backup ali se da primjetiti da GParted malo previše zeza. Ja sa njim po hdd-u ne petljam previše.shrike je napisao/la:Ovo vam je svima lekcija da regularno održavate backup, a pogotovo da ga radite prije zezanja sa particijama.
Pozz
Ok i što sad?
ja nisam sa partedom imao previše problema, ali opet, korisim ga 98% vremena iz konzole gdje nema "gui se smrznuo" problema
Ipak, bez obzira što koristili, backup regularno raditi i pogotovo prije ikakvog drkanja sa particijama bez obzira sa kojim programom.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
na temu sranja sa diskovima, sada su se aktivirali neki crypto lockeri i ekipi su na windowsima masivno zaključani i izgubljeni podatci dok ne plate....
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
@shrike, *masovno, a masivni može biti namještaj 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- calisto053
- Moderator
Istina, ali kad si masivno zaključan onda znaj da ti stvarno nema spasaVl@do je napisao/la:@shrike, *masovno, a masivni može biti namještaj
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Kaj su to windowsi i kaj su to crypto lockerishrike je napisao/la:na temu sranja sa diskovima, sada su se aktivirali neki crypto lockeri i ekipi su na windowsima masivno zaključani i izgubljeni podatci dok ne plate....
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@
, vjerujem da se šališ, ali za one koji ne znaju crypto locker je virus koji zaključava fajlove (sama riječ govori) na način da ih kriptira. Jedini način otvaranja takvih fileova je da saznamo drugi pass. Drugim riječima čista otmica i ucjena.
Dobro, umoran sam i malo drobim, a tek je ponedjeljak.
EDIT: A o Windowsima je već toliko toga napisano da i vrapci znaju kako, što i koga kada...
Dobro, umoran sam i malo drobim, a tek je ponedjeljak.
EDIT: A o Windowsima je već toliko toga napisano da i vrapci znaju kako, što i koga kada...
Moj pogled na sve to.