Razmišljam o ovoj rečenici i - čini li odijelo čovjeka? Bi li RMS imao više uspjeha da je počešljan, obrijan, ošišan, u odijelu, da su njegovi govori high-tech prezentacije i da je stranica gnu.org modernije napravljena, s modernim sadržajima, šarenim videima i sl (uglavnom, da je jobsastiji)? Bi li ga tech novinari pratili u stopu i pomno izvještavali o njegovim govorima? Bi li ga ljudi, ne samo korisnici Linuxa, saslušali i razumjeli?dinosb je napisao/la: Činjenica je, većina Ubuntu i less-tech-savvy-distro korisnika na RMS-a gleda kao na starog techy-hipika koji se petlja gdje mu nije mjesto. Upravo zato, njegove riječi nemaju apsolutno nikakav impakt whatsoever među Ubu Userima i Communityjem koji ga ismiju kao Windowsaši linux korisnika, jer oni koji bi ga poslušali su odavno otišli.
Moram priznati da sam ga donedavno i ja doživljavala ovako kako si ti opisao, međutim, spletom okolnosti malo sam se više zadubila u problematiku i lik i djelo RMS-a i mogu reći: čovjek je 100% u pravu. Međutim, nastup, prezentacija i način pisanja su "prilagođeni" uskoj skupinici istomišljenika, a ne ovčastim fejsbukastim masama. Oni koji bi ga možda i poslušali u početku bivaju odbijeni izgledom i nastupom.
Zgodno bi bilo napraviti jednu masovnu anketu, kome narod više vjeruje i koga želi više slušati - RMS-a ili onog tipa što trabunja o reptilima*.
*inače, pročitala sam tu knjigu od tipa što trabunja o reptilima i moram ju preporučiti svakome kao nevjerojatan primjer šta će ljudi popušiti ako im se prezentira na kvalitetan način. Ono, Clintoni, Bushevi i kraljevska obitelj su reptili i onda se skupe na nekom ranču gdje su pohvatali nekakve mlade djevice i onda ih ganjaju s puškama. WTF? Pa da izmišljam na drogama ne bi tak šta smislila. I onda, ovog ljudi slušaju i dobiva termine na televiziji (Na rubu "znanosti"), a RMS je ludak.