Instalacija ATI Linux drivera (Ubuntu/Kubuntu)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Instalacija ATI Linux drivera (Ubuntu/Kubuntu)
Sorry Grofe, ali ne ide. Uninstalirao sam kernel od fglrx-a i enablao ati drivere. ALI svjetlo je crveno i piše not in use.
Da, koliko vidim po popisu paketa sa screenshota, tu se bio instalirao i stari driver 8.3 i preko Envy skripte, ima tu svakakvog mess-a.
Trebalo bi pokušati vratiti sustav u prvobitno stanje.
Znači, treba editirati skriptu:
U njoj ti sigurno piše ovo:
tu makni fglrx, ovako i spremi datoteku
pogledaj i ovu datoteku
ako ima u njoj nešto što u sebi ima tekst "fglrx" i ako ima znak komentara ispred (#) onda makni taj znak komentara i spremi datoteku
Provjeri u Hardware Driversima da li je isključen ATI driver, ako nije - isključi ga.
Obavezno resetiraj kantu!!
Nakon reseta pokušaj opet otići u Hardware drivers (pazi da si spojen na internet!) i uključi ATI driver. resetiraj ponovo kantu, kako i preporuča pa ponovo pogledaj u hardware drivers da li gori zeleno svjetlo!
Trebalo bi pokušati vratiti sustav u prvobitno stanje.
Znači, treba editirati skriptu:
Kod: Označi sve
gksu gedit /etc/default/linux-restricted-modules-commonKod: Označi sve
DISABLED_MODULES="fglrx"Kod: Označi sve
DISABLED_MODULES=""Kod: Označi sve
gksu gedit /etc/modprobe.d/blacklist-restrictedProvjeri u Hardware Driversima da li je isključen ATI driver, ako nije - isključi ga.
Obavezno resetiraj kantu!!
Nakon reseta pokušaj opet otići u Hardware drivers (pazi da si spojen na internet!) i uključi ATI driver. resetiraj ponovo kantu, kako i preporuča pa ponovo pogledaj u hardware drivers da li gori zeleno svjetlo!
Sry Grofe, nisam ovih dana bio uz komp, bijah na putu
Anyways napravio sam sve kako si rekao, dakle uninstalao kernel-source i onda enableao drivere. Restartao kantu i lampica i dalje ne gori! 
EDIT: Zaboravih staviti šta mi javi kad upišem fglrxinfo:
EDIT: Zaboravih staviti šta mi javi kad upišem fglrxinfo:
Kod: Označi sve
display: :1.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (2.1 Mesa 7.0.3)
[quote="Man1aC"]Sry Grofe, nisam ovih dana bio uz komp, bijah na putu
Anyways napravio sam sve kako si rekao, dakle uninstalao kernel-source i onda enableao drivere. Restartao kantu i lampica i dalje ne gori! 
A jesi napravio one korekcije u blacklist datotekama kao u prethodnom postu koji sam ti poslao???
A jesi napravio one korekcije u blacklist datotekama kao u prethodnom postu koji sam ti poslao???
Sry što to nisam napisao. Jesam, izbrisao "fglrx" iz restricted modules a ona druga datoteka je prazna.
Dobro, i nakon toga, da li si pokušao instalirati drivere preko Hardware drivers-a, tako da klikneš na checkbox. I ako jesi, što je točno Linux napravio..Man1aC je napisao/la:Sry što to nisam napisao. Jesam, izbrisao "fglrx" iz restricted modules a ona druga datoteka je prazna.
Dakle, jesam označio sam checkbox i onda je Linux instalirao neke drivere i nakon toga mi je rekao da je potrebno restartati. Jesam i sve mi je bilo kao prije; znači spori performance i piše da driveri nisu in use.
Nešto debelo ne valja. Bojim se da Envy skripta, koju si ranije upotrebljavao vjerojatno na gutsyu nije ostavila kakvog traga negdje u skriptama....
Da skratimo muke, nebi bilo zgorega pokušati ponovo instalirati Hardya preko LiveCD-a. Za početak kao posebnu particiju na disku, da vidimo da li će onda sve raditi kako treba. Naravno drivere za ATI-cu prepusti Hardware driversima.
Da skratimo muke, nebi bilo zgorega pokušati ponovo instalirati Hardya preko LiveCD-a. Za početak kao posebnu particiju na disku, da vidimo da li će onda sve raditi kako treba. Naravno drivere za ATI-cu prepusti Hardware driversima.
Mislim da je Envy kriv, jer kad sam ga htio pokrenuti pisalo je kao da došlo pogreške prilikom instalacije i da ne može pokrenuti instalacije. Ponovno instaliranje mi sada nije opcija jer mi treba za faks, a ne da mi se zaje***. Ali puno ti hvala na pomoći. 
Ajde, ako budeš radio novi preinstall Hardya sa LiveCD-a napiši ovdje kako je prošlo. Baš me zanima.
Ja nisam pobornik reinstalacija bez potrebno, no isto tako nisam pobornik niti third party skripti za instaliranje drivera/modula na kernel nivou...
Ja nisam pobornik reinstalacija bez potrebno, no isto tako nisam pobornik niti third party skripti za instaliranje drivera/modula na kernel nivou...