Yep, tako i ja. Ne znam zašto, ali oduvijek imam taj dojam da su animacije sasvim nepotrebne i odvlače pažnju od sadržaja prezentacije, a da ne spominjem da ih većina izgleda užasno "jeftino" ili jadno. Nažalost, najčešće su prezentacije (starijih) profesora na faksu (a još tužnije, i nekih studenata) prepune tih animacija...valjda da bi pokazali da su savladali tu naprednu tehnologijuhrc je napisao/la:Ja svejedno sve prezentacije izvezem u PDF i čisto fino crni tekst na bijeloj pozadini, nikakve animacije.. sve štima
Kul stvari koje nađemo na internetima
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Kul stvari koje nađemo na internetima
Nekoliko je prednosti toga. Odvlače pozornost, bespotrebno traju (isto kao npr. animacije podizanja i spuštanja prozora na desktopu - tko bi to čekao), gubiš vrijeme dok ih apliciraš pri stvaranju prezentacije, gubiš vrijeme dok misliš koju ćeš animaciju od tog mnoštva iskoristiti, gubiš vrijeme poslije mijenjajući je jer nisi zadovoljan prijašnjim izborom, itd. (posljednjih nekoliko koraka pomnoži sa brojem slideova ili natuknica). Da ne govorim koja je prednost donijeti prezentaciju u PDF-u i ne misliti hoće li se moći pokrenuti na nekom drugom računalu, koje možda ima samo Windows a ti si napravio prezentaciju u nekom drugom Officeu...Abzeenth je napisao/la:Yep, tako i ja. Ne znam zašto, ali oduvijek imam taj dojam da su animacije sasvim nepotrebne i odvlače pažnju od sadržaja prezentacije, a da ne spominjem da ih većina izgleda užasno "jeftino" ili jadno. Nažalost, najčešće su prezentacije (starijih) profesora na faksu (a još tužnije, i nekih studenata) prepune tih animacija...valjda da bi pokazali da su savladali tu naprednu tehnologijuhrc je napisao/la:Ja svejedno sve prezentacije izvezem u PDF i čisto fino crni tekst na bijeloj pozadini, nikakve animacije.. sve štima
A još je gore kada se "kreativci" žele pokazati pa napucaju tamo neke kričave boje ili skoro iste za tekst i pozadinu pa se to ne da čitati...
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ja koristim animacije samo kod nabrajanja. Ako imam nekoliko točaka u tom slajdu. A koristim samo najjednostavniju animaciju u kojoj se tekst pojavi tamo gdje treba biti.
Shvatio sam da se ljudi iskopčaju čim vide više od pet stavki u slideu. Ovako se puno bolje fokusiraju i prate kad se tekst pojavljuje uz priču.
Shvatio sam da se ljudi iskopčaju čim vide više od pet stavki u slideu. Ovako se puno bolje fokusiraju i prate kad se tekst pojavljuje uz priču.
-
Slamd64
Evo ti primjer jednog predavanja s mog faxa. Kakve animacije i sl fazoni 
https://sites.google.com/site/ictlabaie ... ects=0&d=1
https://sites.google.com/site/ictlabaie ... ects=0&d=1
To se može i bez animacija )Suko je napisao/la:Ja koristim animacije samo kod nabrajanja. Ako imam nekoliko točaka u tom slajdu. A koristim samo najjednostavniju animaciju u kojoj se tekst pojavi tamo gdje treba biti.
- Suko
- Site Admin
Kako se moze bez animacija?
Ako imam u slideu vise tocaka koje ne zelim da se odjednom pojave nego hocu da se pojave kada pricam o njima kako to mislis vez animacija izvesti?
S tim da ne mislim sad one animacije tipa da tekst uleti odozgo, napravi tri kruga, presavije se i te fore. Mislim na cisto pojavljivanje te linije teksta na svom mjestu kad pocnem pricati o tome. Najjednostavnije moguce pojavljivanje teksta.
Ako imam u slideu vise tocaka koje ne zelim da se odjednom pojave nego hocu da se pojave kada pricam o njima kako to mislis vez animacija izvesti?
S tim da ne mislim sad one animacije tipa da tekst uleti odozgo, napravi tri kruga, presavije se i te fore. Mislim na cisto pojavljivanje te linije teksta na svom mjestu kad pocnem pricati o tome. Najjednostavnije moguce pojavljivanje teksta.
Dupliciraš slide i na tom sljedećem nadopišeš. 
Prihvaćam da ako je prezentacija u .odp ili sl. formatu nije možda najbolje rješenje, ali za .pdf to ide.
Prihvaćam da ako je prezentacija u .odp ili sl. formatu nije možda najbolje rješenje, ali za .pdf to ide.
- Suko
- Site Admin
Ok. I to je nacin.
Al ako nesto krenes mijenjati, onda te ceka veliki poso na svim sljedecim slideovima.
Inace, bas sam se pitao kako to na PDF-u izvesti. Sad znam i to.
Al ako nesto krenes mijenjati, onda te ceka veliki poso na svim sljedecim slideovima.
-
Lutherus
Prezentacije na koristim, rađe koristim kredu i ploču ili marker i ploču ako je predavaona modernija a ako je prezentacija obavezna onda je latex uz source code dostupan svima.
sedSuko je napisao/la:Ok. I to je nacin.