Linuxi unutar windowsa

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

simke
Kontakt:

Re: Linuxi unutar windowsa

Post Postao/la simke »

Markec je napisao/la:
simke je napisao/la:meni isto izgleda zgodno, no mislim da to nije rjesenje za viruse, ipak si u win.
Ipak si na win jer si lijen prijeći na drugi sustav. windows korisnici kažu da je windows jednako siguran kao i drugi, ali ustvari nije, evo jedan članak koji bi trebao pomoči http://www.nacional.hr/clanak/17011/lin ... eska-vlada
ma krivo si me shvatio. to je bio komentar na ovo,
DoDo je napisao/la:Meni ovo izgledna zgodna stvarčica - konačno bude moguće surfati internetom iz windowsa bez straha da pokupim viruse.
i ne nemislim da je win sigurnij, no nije ni linux siguran, znatizelja i ljlucka glupost mogu lako unistit linux, mislim kad ti je sve dopusteno sa jednom sifrom.
i nisam lijen, nego spadam u ovu skupinu
mihael.sanko je napisao/la: Ljudi koji su koristili i Windows i Linux i OSX kažu da je WIndows smeće za ozbiljne korisnike,
potrebni su ni strucni progranmi koji nerade u linuxu. nevjerujem da ce dualboot kod mene ikad umrijet, znaci uvijek cu koristit linux koliko mogu. :D
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
x_sport
Spol: M

Post Postao/la x_sport »

simke je napisao/la: potrebni su ni strucni progranmi koji nerade u linuxu.
OT : Koji su to programi? Jel netko zna dali postoji program tipa Premiere ili Combustion koji rade na Linuxu, (naravno moraju biti bar približne kvalitete ovom dvojcu...? ;)

Ja sam prosječan korisnik koji je odnedavno prešao na Linux i kojemu su sudo,rootevi i slične stvari bile enigma.I još jesu. :D Želja mi je bila probati nešto novo,i možda naučiti nešto, i zato smatram da se neću vratiti na win. A imati dual boot mi se čini kao kompliciranje inače vrlo jednostavne stvari. A i još jedan razlog protiv povratka na win je i zajednica linuxaša!! sroker
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

x_sport je napisao/la: A i još jedan razlog protiv povratka na win je i zajednica linuxaša!! sroker
E ti si onda na najboljem putu da postaneš punokrvni dio Open Source zajednice, što i jest njezin glavni smisao... :)
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

x_sport je napisao/la:. A imati dual boot mi se čini kao kompliciranje inače vrlo jednostavne stvari.
meni to znaci sigurnost

malo je vjerojatno da ce obadve riknut. mada mi se to desilo.

ptije par tjedana mi se srusio win jer sam brzopleto stavio neke drivere, linux mmi je dobio novu verziu kernela, pa nije radio odma, a internet mi je crko u medjuvremenu, a linux bez neta = riba na suhom.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

Da se nadovežem na sve..
Najsigurniji windows je 3.11 instalirao sam ga na simbian (N78)
na Dos (386-ica) i na Ubuntu (pod wine-om)
i garantiram da niti jedna virus ne radi više na njemu..

što se tiče sigurnosti Linux-a i recimo Win7...
U zadnje vrijeme pokrećem preko Virtual PC-a i mogu reći da premda je u beti još uvijek ima propuste ko i XP recimo... Odeš na Youtube- treba ti flash... bar 3000 virusa je aktivno po webu napisano za flash 10 (ko ima flash?) oboje... evo naletih (bavim se malo time) na virus koji je napisan i za Lin i za Win a koristi rupe u flashu 10 i pandanima (lin). Pazi ovo ne skida neki exe da bi ti zarazio sustav. neg zarazi FF i moš ga j***t.. jer ff radi i na jednom i na drugom.. ako pogledate skoro pa sve veće distribucije koriste FF kao primarni browser. Sigurnost je u banani već u startu.. jer kako je neko izjavio ovdje.. Raba bez vode... nešto....

tako da i Win (pogotovo 7) i Lin imaju istu problematiku. Da se nadovežem malo na filozofiju pisanja crva/koda. Čemu ljudi pišu vruse? pa eto.. ako ćemo se u postotcima? 30% da bi dobilo korist korištenjem privatnih informacija sa zaraženog računla (keyloggeri), 35% da bi prikazivali bannere i slične reklame na zaraženom računalu i time zarađivali novce (clickjackeri), 15% za napade na tuđa računala (servere ili računlne sustave - DOS) i 20% jer misle da su primili Boga za jaja i da će osvojiti svijet preuzimanjem računala nekog bedaka, i da su extremno pametni, i da su neznam...

uglavnom...
što se tiče opensource comune.. malo ih je... ljudi shvatite filozofiju besplatnog software-a... i shvatite filozofiju software-a koji se plaća...
svaki od njih ima bar 10 podkategorija kako i zašto je besplatno te kako i zašto je "platno".

svi imamo propuste, nitko nije savšen, pa tako i OS-ovi...
i ne, nisam simpoziran (pijan) tako rano ujutro..
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

dalibor.klobucaric je napisao/la:Da se nadovežem na sve..
Najsigurniji windows je 3.11 instalirao sam ga na simbian (N78)
na Dos (386-ica) i na Ubuntu (pod wine-om)
i garantiram da niti jedna virus ne radi više na njemu..
rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl

Svaka čast. Ovo me od srca nasmijalo rofl
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

drago mi je..
to mi je djelomično bila i namjera
:D
Because Open Source Matters
--