da, i ja isto vjerujem u BogaGrof je napisao/la:Da, vjerujem u Boga.
i nepitam se previse kako, zasto itd, jednostavno se nezelim s tim zamarat.
Moderator/ica: Moderatori/ce
da, i ja isto vjerujem u BogaGrof je napisao/la:Da, vjerujem u Boga.
To čak ni po scijentističkom računanju nije točno.Suko je napisao/la: 7. Razvoj znanosti 150 godina.
Znam da nije.jjj je napisao/la:To čak ni po scijentističkom računanju nije točno.Suko je napisao/la: 7. Razvoj znanosti 150 godina.
u tome i je fora, nesto nevidjeti a ipak vjerovati da postoji, inace nije foraThe Acacia Strain je napisao/la:ali... kada vidim onda vjerujem... dakle...
kova-ng je napisao/la:u tome i je fora, nesto nevidjeti a ipak vjerovati da postoji, inace nije foraThe Acacia Strain je napisao/la:ali... kada vidim onda vjerujem... dakle...
Ti i pas imate oblik, imate masu, moze vas se dotaknuti pretpostavlja se da oboje disete, moze vas se vidjeti pa opet nije pas ti... salu na stanu losa ti je usporedba... kakve veze ima Higgova cestica (znaci cestica) sa bogom koji bi bio neko svemoguce nadbice ili sta vecodin je napisao/la:Ajmo definirato Boga.
Nema oblik,masu,nemože se dodirnuti,pretpostavlja se da je odgovoran za sav ovaj kaos.
Ok , kaj sad?Higgova čestica je dokazana matematički,nažalost još nije eksperimentalno,nema masu,nema oblik,nemože se dodirnuti,nemože se vidjeti,pretpostavlja se da je odgovorna za sav ovaj kaos,teoretski , postoji samo u vremenu.Znači bog i higgova čestica imaju iste karakteristike.To bi značilo da je bog zapravo jedna mala obična čestica,najobičnija matematička formula na papiru.Koliko ljudi bi bilo to u stanju prihvatiti?
Ako gledamo tako , da vjerujem , jer vjerujem u postojanje Higgove čestice koja je zapravo bog.
u cijelim topicu, s ovim se najviše slažem!odin je napisao/la:no gluposti na stranu.ja osobno nevjerujem ni u viša bića ( ili u biće ako je jedno) ni u sile.
ponavljam , ja osobno nevjerujem.ali isto tako poštujem tuđa vjerska opredjeljenja i nemam nikakve probleme sa njima,naime otac mi židov,majka katolkinja a ja sam svoj smisao pronašao u kemiji.i ja sam sretan i ispunjen.
više mi netreba.