Koju distribuciju koristite i zašto ste se odlučili na nju?

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]

Koju distribuciju koristite:

PCLinuxOS
5
4%
Ubuntu (K,X, Ed, Studio, Mint...)
55
48%
Fedora
9
8%
Mandriva
6
5%
openSUSE
11
10%
Debian
12
10%
Slackware
3
3%
Gentoo
2
2%
simplyMEPIS
1
1%
niti jednu od navedenih
11
10%

Ukupno glasova: 115

linux suks
Spol: M

Re: Koju distribuciju koristite i zašto ste se odlučili na nju?

Post Postao/la linux suks »

1. sidux
najbolja distra do sada sve radi (vise manje) nemres je skrsit... nemres je unistiti regularnu updateovi (osim kada napravis dist-upgrade unutar vremena obnove reposa ali i to se da srediti)
2. pc-bsd
(iako spor sustav je stabilan a i ima dovoljno paketa)
3. pc-linux os
(jedno upouorenje ako ga vec mislite koristiti nemojte slucajno za vrjeme instalacije surfati po netu ili download torrenta raditi... ne micite mis ne disite ne pricajte preglasno i molite boga nije da nije distra dobra ali bome se oce krivo instalirati :( )
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

E hebo ga ti pa pcbsd nije linux kava
Ali eto odabir ti nije loš ali možda je zeru bolji DesktopBSD.
Kažeš sidux hmmm pa nisam baš siguran :misli
I am the one and only....
pingu

Post Postao/la pingu »

zlatkoA je napisao/la:E hebo ga ti pa pcbsd nije linux kava
Ali eto odabir ti nije loš ali možda je zeru bolji DesktopBSD.
Kažeš sidux hmmm pa nisam baš siguran :misli
Nije Linux ali koristi GNU alate. :)

DesktopBSD se više ne razvija.
Koistinen
Kontakt:

Post Postao/la Koistinen »

pingu je napisao/la: DesktopBSD se više ne razvija.
kako ne? verzija 1.7 je od devetog mjeseca ove godine...
pingu

Post Postao/la pingu »

Koistinen je napisao/la:
pingu je napisao/la: DesktopBSD se više ne razvija.
kako ne? verzija 1.7 je od devetog mjeseca ove godine...
DesktopBSD 1.7 available

Što je ovo?
This is the last and final release of the DesktopBSD project. I find myself having less and less time to spare lately and no longer desire to keep developing and maintaining this project. However, because DesktopBSD is based entirely on FreeBSD, further support for the operating system and availability of up-to-date software for DesktopBSD 1.7 is ensured.

Thanks to everyone who helped prepare this release!
Koistinen
Kontakt:

Post Postao/la Koistinen »

pardon. ne primjetih.. :D
pingu

Post Postao/la pingu »

Koistinen je napisao/la:pardon. ne primjetih.. :D
Dogodi se. :)
Žao mi je da se DesktopBSD prestao razvijati. Tko zna, možda se bude jednom ponovno pokrenuo.
linux suks

Post Postao/la linux suks »

ma vjeruj mi sidux je boooog u nekim stvarima ... lecimo bash completison ili kako se vec zove
pocnes naredbu stisnes tab on ti dovrsi ali ne samo to ..

recimo
krenes apt- stisnes tab on ti ponudi cache get itd
ok odesn na get stisnes tab on ti ponudi install upgade distupgrade update
odes na install pocnes k stisnes tab on ti kaze imas 123 paketa sa k oces da ti ih izlistam... isto vrjedi za sve naredbe OSIM kaj ? ifconfig... samo nju ti ne nadopuni neznam tocno zasto ili dali se to odnosi samo na mene ili opcenito ali ni na jednoj instalaciji mi nije radio tab sa ifconfig ... ali radi sa iwconfig iwlist dhcp itd :)

nadalje mozes uvjek raditi samo na debian stable kernelu i onak dost je taj sidux i brz i stabilan :D
ako ga skrsis nema beda samo se poigras sa pkg-reconfigure i na irc chatu ce ti skvadra pomoc... meni su pomagali cak i dok sam koristio vektor i bsd :)
ma ono likovi su zakon

jedino kaj nesmijes otic u sinaptic i zveknut mark all upgrades i install to lose zavrsava neznam jel nisam probao ali ima jedan covjek koji tvrda da to mora tako raditi pa ne koristi sidux jel se skrsi :D

od vectora sam odustao pri kompajlanju krsital spacea morao sam make.conf rucno poispravljat zato kaj mi nije prepoznao flag Mtune=686 nego svugdje upisivati 386 ili x86 katastrofa naravno da je prevedeni kod bio jaaaako spor :)

pc-bsd mi je onak guba jedino je malo spora flash je radio a i java iako bas flash ne koristim ali nek se nadje inace sam pobornik kompajlanja svega i svaxcega jel ako imas vec kod zasto ga ne iskoristiti ? kompajlani kod brze radi nego predkompajlani pogotovo ako se potrudis i pogledas koje instrukcije ti proc podrzava i upises tamo negdje ... uputsva se mogu naci na gentoo stranicama :D
ziko

Post Postao/la ziko »

poceo sam sa ubuntu-om i njegovim klonovima, al fedora je jednostavno vise seksi :D

ok, sad ozbiljno...
ubuntu(9.04) mi je uvjek radio probleme kad bi usteko eksterni monitor (buduci da imam netbook mi je to imperativ) a i malo bi mi se usporio kad bi nastimao neku custom temu i compiz (sa par osnovnih efekta). takodjer mi se nije svidjelo sto za novu verziju firefox-a ili open-offica moram cekat novu verziju distre da se pojavi u reposima.
onda sam probao fedoru, koja mi se cinila brzom, nije ju razmrdalo hrpa custom tema a i compiz mi je bolje radio. naravno i novije verzije programa su redovno dolazile i imo sam manje problema nakon nekog update-a.
s vremenom sam se totalno naviko na nju (i na instalaciju programa pomocu terminala - yum naredba tako da GUI nacin niti ne koristim :mrgreen: ) da mi ne pada na pamet se maknut sa fedore (cak sam razmisljo stavit rawhide da nemoram svakih 6 mjeseci radit novi install, al vidim da i dist-upgrade radi bez greske- bar kod mene).
probo sam jednom i sabayon (koji je baziran na gentoo-u, posto mi instalacija gentoo-a nije uspjela, neznam ni di sam fulo) al mi je isto nes steko sa prikljucivanjem vanjskog monitora, a dat cu i njemu jos jednu sansu kad budem imo vremena da se igram...
u svakom slucaju fedora je postala moj main-os (samo jos da probam u virtual-boxu zavrtit win xp pa da se rijesim i duall-boota. btw jel neko probao virtualizaciju na eee pc-u, meni je glupo imat dual-boot zbog jednog programa na winsima).
jos da dodam kako na SD kartici uvjek imam spreman puppy kad nes sj***m sa grubom da mogu popravit :D
Software is like sex... it's better when it's free :D (Linus Torvalds quote)
:snoozer:
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

zasto pored debiana u zagradi ne pise the one and only? :mrgreen:
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Odgovori