Da, ja sam se grublje izrazila (iako možda nisam trebala) upravo u nadi da će shrike uvidjeti da se ne može tako ponašati. Davati ljudima takve naredbe na službenom IRC kanalu LZS-a, gdje je još k tome i moderator! Pobogu, to je naprosto neprihvatljivo - valjda je i drugima to jasno. Ne možemo očekivati jednaku razinu zainteresiranosti i predznanja od svih početnika. Neki možda znaju prepoznati što takva naredba radi, ali ima i onih koji to neće moći.NoMaam je napisao/la:Mislim da je tema dobra jedino što je otišla malo u "krivom smjeru".
Svaka rasprava je dobra ako se vodi kulturno i bez vrijeđanja. Ako netko nešto predloži ne mora značiti da ujedno misli da je njegov prijedlog najbolje i jedino riješenje. Možda uvidi da drukčije ne ide ili prihvati neku treću opciju. A šta reći dalje, ljudi smo, ako šutimo nema napretka.
Dovoljno je da to jednom napravi nekom, i onda će taj netko, umjesto da prijateljima i poznanicima kaže "kul je ovaj Linux, bio sam na LZS-u i ekipa mi je pomogla" govoriti "Linux je smeće, kreteni na LZS su mi skoro uništili komp". Kako je to dobro za zajednicu? Zašto se onda mi uopće trudimo ovdje na forumu pomagati ljudima, ako će se na IRC-u pisati takve budalaštine? Zar smo mi koji vjerujemo u to da treba pomagati početnicima budale? Za kog vraga sam ja onda napisala onaj podsjetnik za naslovnicu, u kojem je zadnja točka možda i najvažnija - pomažite drugima. Možda ne bi bilo zgorega da shrike to pročita.
Eto, ispričavam se na vrijeđanju, ali nevjerojatno mi je i nezamislivo da on može takvo nešto napisati i "proći lišo". Osjećam se kao oni ljudi što kažu "jesmo li se za to borili".