Evo mene opet. Izvještaj o stanju nacije.
Prilagodio sam izgled/funkcionalnost svoje 12.1 kde 4.8 suse distre. Konačno sam vrlo zadovoljan svime osim stabilnošću.
Brzina je ok. Na KDE način rada sam se konačno naviknuo nakon ova 3 mjeseca i nemam želju za drugim DE.
Ponekad se iz sleepa ne digne kako treba. Vidim da se računalo diglo, ali na monitorima ništa. Probao sam u tom stanju priključiti monitor vga kabelom umjesto postojećih dvi i hdmi, jer je to jednom davno upalilo na neznam kojoj distri, ali ništa. 4 sekunde držanja power tipke i ponovno boot koji kod susea trajee... Nakon toga su ikone na defaultnom panelu složene po os-ovoj želji, a ne po mojoj, kao i veličina i smještaj desktopfoldera. Ostalo bude kako sam prije podesio.
Bez obzira što sam postao suse-fan, mislim da bum napravil image suseta ovako sređenog i probal privremeni instal neke druge kde distribucije, da vidim kako te stvari tamo hodaju (razmišljam o pclosu i chakri), tako da se mogu vratiti.
Možda na taj način skužim koliko o iskustvu korištenja određene distribucije sudjeluje KDE, a koliko sama distra. Ta mi je granica još neopipljiva jer nisam prošao distrohoppersku fazu.

Da li netko naslućuje zašto se taj problem buđenja povremeno (svako recimo 10. ili 20. buđenje) javlja?