Ubuntu Phone
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Phone
Nexus 4 convergence, ekran od mobitela može služiti i kao trackpad.
JH-IM, ti si znalac UbuntuPhonea. Što misliš, da li će biti moguće na Meizuu pro5 spremiti image kompletnog sustava, mislim naravno na Ubuntu, te na isti staviti Android image? I opet Ubuntu, prema želji i potrebi, slično kao s Clonezillom na PC-u. Da li je isti hardware za obje platforme?
Samo sam znatiželjan, ne mijenjam još mob.
Where there is a gui there's a way.
Mislim da možeš reflashati Android preko Ubuntua, na BQ mobitelima se može, ali obrnuto ne znam koliko ide jer Ubuntu koristi drukčije particioniranje. Treba provjeriti malo detaljnije. Isti je hardver, svi Ubuntu mobiteli su identični Android verzijama po hardveru.Fugu je napisao/la:JH-IM, ti si znalac UbuntuPhonea. Što misliš, da li će biti moguće na Meizuu pro5 spremiti image kompletnog sustava, mislim naravno na Ubuntu, te na isti staviti Android image? I opet Ubuntu, prema želji i potrebi, slično kao s Clonezillom na PC-u. Da li je isti hardware za obje platforme?![]()
Moze se, ovo ti mogu reci iz iskustva sa Nexusom.. Neznam kakav je postupak flashanja Androida na Meizu, ali Ubuntu ide doslovno jednom komandnom linijom... Evo tu mozes vise procitati https://developer.ubuntu.com/en/start/u ... r-devices/Fugu je napisao/la:JH-IM, ti si znalac UbuntuPhonea. Što misliš, da li će biti moguće na Meizuu pro5 spremiti image kompletnog sustava, mislim naravno na Ubuntu, te na isti staviti Android image? I opet Ubuntu, prema želji i potrebi, slično kao s Clonezillom na PC-u. Da li je isti hardware za obje platforme?![]()
i tu se nalazi repo sa image fileovima https://system-image.ubuntu.com/ubuntu-touch/
E sad, ja mislim da postupak nije drugaciji od toga kako tu pise i kako ja radim..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
- oldman
- Spol: M
Zanima me, ako netko zna za Xperia Z3 Compact, može li se na njega staviti Ubuntu? Mislio sam staviti Cyanogen ali ako bi se Ubuntu dao instalirati, probao bih rađe njega. 
Postoji port za Xperiu Z1, za Z3 Compact nisam naletio da ima. Portanje Ubuntua zahtijeva i portanje drivera što često nije lak posao, zato se nažalost ne može instalirati na bilo koji mobitel samo tako, netko treba najprije odraditi portanje.oldman je napisao/la:Zanima me, ako netko zna za Xperia Z3 Compact, može li se na njega staviti Ubuntu? Mislio sam staviti Cyanogen ali ako bi se Ubuntu dao instalirati, probao bih rađe njega.
- oldman
Da , za Z1 sam vidio i malo pronjuškao, ali za Z3 nisam ništa našao, pa da pitam, ima li tko kakove svježew informacije. Inaće je Sony malo specifičan što se petljanja po njemu tiće i nije baš laganini. Izgleda da ću još neko vrijeme ostati na originalnim postavkama. 
Sony obično treba flashanje kernela pa flashanje ROMa iako ne bi previše dobio sa Cyanogenmodom, osim vjerovatno bugovaoldman je napisao/la:Da , za Z1 sam vidio i malo pronjuškao, ali za Z3 nisam ništa našao, pa da pitam, ima li tko kakove svježew informacije. Inaće je Sony malo specifičan što se petljanja po njemu tiće i nije baš laganini. Izgleda da ću još neko vrijeme ostati na originalnim postavkama.
- oldman
Hvala na savjetu. 
http://news.softpedia.com/news/ubuntu-d ... 1176.shtml
Aethercast za screecasting preko wirelessa će stići na Meizu Pro 5 u nekom od updateova.Meizu MX Pro 5 Ubuntu Edition is launching soon, and developers are preparing the integration of Aethercast, a technology that will allow users to cast the display via Miracast or WiFi Display.
As it stands right now, the only two capable devices from the Ubuntu lineup that can natively connect to a display are the old Nexus 4 from LG and the announced and still unreleased BQ Aquaris M10 tablet. Canonical is well aware that they need more devices that can demonstrate the convergence, and they are trying to bring the feature to the Meizu MX Pro 5 Ubuntu Edition.
Details about a new technology named Aethercast that is being developed for Ubuntu phones were revealed a few months ago, but it looked like it wasn't really the focus of the developers. Now, the Ubuntu team is starting to put more effort into Aethercast, and with a little bit of luck, it will be ready in time for the Meizu MX Pro 5 Ubuntu Edition launch.
Aethercast is coming along
Ubuntu users want to connect their phones to external displays, but that's not possible right how unless you have a Nexus 4 phone. Aethercast will allow users to connect to TVs that have support for Miracast and WiFi Display.
One of our readers has pointed out that there is already an Ubuntu Wiki with information on how to get Aethercast working on Ubuntu phones, although it's still highly experimental and it's only working for the upcoming Meizu MX Pro 5.
Even with this feature, many users will argue that they just don't have a TV with these capabilities. Well, fortunately for you, Canonical happens to come up with the solution, and it's called Microsoft Wireless Display. If you don't like Microsoft, there are a few other solutions.
Aethercast is moving from being a simple concept to something that can be used by anyone. We'll most likely get to try it with the Meizu MX Pro 5 Ubuntu Edition.