★ Lifehacker ★

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: ★ Lifehacker ★

Post Postao/la max360se »

iv@n je napisao/la:DIY klima uređaj

Ovu foru sam čuo od mnogih i danas prvi put isprobavam. Sve što treba je usmjeriti obični kućni stolni ventilator na posudu s ledom kako bi se dodatno rashladila prostorija. Umjesto leda stavio sam one kocke što idu u prijenosni beach frižider (nakon čitave noći u zamrzivaču).

Efekt? Moram reći da funkcionira, ne samo ako sjediš drito ispred leda, već poprilično ohladi čitavu prostoriju nakon nešto vremena (16m2 u ovom slučaju).
::bravo
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ja sam to probavao s plastičnim bocama prije nekoliko godina, ali nekako mi nije baš bio dobar efekt. Ono, osjeti se, ali ne kako sam očekivao. Vjerojatno bi se dalo tweakati, ali ja sam odustao. Stan mi je u prizemlju u hladovini, pa uglavnom bude podnošljivo i bez klimatizacije.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Meni nije loša ni ova klima prijenosna (cca 800 kn) Odvod toplog zraka u dimnjak koji u stanovima ionako ničemu ne služi. To je ono za jednu sobu idealno kad je vani 32 kao danas. Meni cijeli stan od 60 kvadrata rashladi.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Yeti je napisao/la:Btw. Ivane spusti nize ventilator i stavi ga blize, bit ce brze!
Hvala na savjetu, budem probao :thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Ponio i nešto stripova na more. Za tjedan dana bude dosta.

slika

Ukupno 45 probrana Alan Forda, 6 Dylan Dogova i 2 Martin Mystere. Ako nađem sutra otvorenu trafiku kupujem novoga Dylan Doga gigant, extra i special.

edit

i dice bag je tu obavezno, pa gejm može pasti :D

slika
Zadnja izmjena: Lutherus, dana/u 21 lip 2012, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
domi

Post Postao/la domi »

:facepalm
Vl@do je napisao/la:Meni nije loša ni ova klima prijenosna (cca 800 kn) Odvod toplog zraka u dimnjak koji u stanovima ionako ničemu ne služi. To je ono za jednu sobu idealno kad je vani 32 kao danas. Meni cijeli stan od 60 kvadrata rashladi.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Lutherus je napisao/la:Ponio i nešto stripova na more. Za tjedan dana bude dosta.

slika

Ukupno 45 probrana Alan Forda, 6 Dylan Dogova i 2 Martin Mystere. Ako nađem sutra otvorenu trafiku kupujem novoga Dylan Doga gigant, extra i special.

Savršeno studentsko popodne mi je bilo ležanje u krevetu, sendvič od pola kile kruha i 20 dg mortadele, 0,5 l cole i hrpa stripova!
Užitak koje ništa nije ravno!
:D
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

E sad može pasti jutarnja kava, pljuga i strip na plaži.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Mikrovalna kao sterilizator
Skupina znanstvenika s Floridskog sveučilišta ustvrdila je da su samo dvije minute na najjačoj temperaturi dovoljne da unište ili deaktiviraju više od 99 posto bakterija, virusa, parazita ili spora koje se često nalaze u kuhinjskim spužvama.

Istraživanje su proveli na način da su spužvu za pranje posuđa stavili u prljavu vodu koja je sadržavala bakteriju E coli, razne viruse, parazite i bakterijske spore. Za uništavanje svih spora bilo je potrebno između četiri i 10 minuta. Međutim sve drugo uništeno je za dvije minute.

"Ljudi najčešće ostavljaju kuhinjske spužve u perilice za pranje posuđa, no ako ih uistinu žele dekontaminirati, a ne samo 'oprati' trebaju upotrijebiti mikrovalnu pećnicu", rekao je profesor inženjeringa zaštite okoliša Gabriel Bitton koji je vodio studiju.
via http://www.nacional.hr/clanak/30854/mik ... erilizator
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
max360se

Post Postao/la max360se »

Onda zamislite što ostane u hrani koju stavljate u mikrovalnu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Odgovori