Pa moguće je to i kod nas, zastupao sam jednom kao predstavnik tužitelja prekršajnu prijavu gdje je sudac ponio presudu da okrivlenik više nikad ne smije biti vlasnik psa + ostale sankcije koje mu je izrekao (nije doduše završio u zatvoru, ali skoro, odnosno dobio je 90 dana uvjetno na rok kušnje od tri godine).mist je napisao/la:@ Bertone: ajd bar to. Po meni bi za svaki napad životinje vlasnik trebao odgovarati kao da je osobno napao. Ako ne možeš kontrolirati svog psa, niti znati njegovo ponašanje, onda ga nemoj ni imati. (Izuzetak bi bile iznimne situacije gdje je npr vlasnik napadnut i sl).
Slažem se da si uz vlasnika najviše sama kriva no uz napade pasa ima veća zanimljivost, a to je da vjerojatno 90% napada pasa čine male pasmine tipa pudli, čivave i sl. (da prostite na izrazu: pizd*lisci), no ti napadi koji najčešće završavaju jednim ili više sitnih ugriza ljudi ne prijavljuju i nisu medijski eksponirani za razliku od napada velikih ili opasnih pasmina.mist je napisao/la: Inače...
Napao me tetin (!) njemački ovčar, i meni je refleks bio ruka ispred lica, drugom rukom odgurnut psa držeći ju za vrat, cijelo vrijeme misleći kak nije pas kriv nego onaj tko joj je to napravio. Inače, psica mi je zubato skočila direkt na facu, da nisam podmetnula ruku, ostala bih bez oka. Imala sam plavo lice mjesec dana od siline udarca. (Svi su mislili da me dečko namlatio...)
Je li pas kriv? Nije. Kriv je bio čovjek koji ju je zavezao na kratku lajnu usred ljeta po vrućini. Ja sam joj prišla želeći ju odvezati, ali... mene ne pozna toliko. Nije bila u stanju prosuditi hoću li joj ja još više skratiti lajnu ili ću ju pustiti. Da nije trebala tako reagirati, nije. Moja nikad ne bi tako. I opet, krivica je u čovjeku. Ja sam npr. znala da će hrpa djece visiti oko moje psice, i naučila sam ju da potezanje za rep nije nešto na što bi ona trebala agresivno reagirati. Da potegnem tetinu za rep... nisam baš sigurna...
Jbg .. ti stvarno nemaš full sretnu priču o životinjamamist je napisao/la: A onda, evo "ljepša" priča. Žena imala dvoje djece i 2 rotvajlera. I sad kćer starija, kao i svaki dan, krenula u školu - čekala autobus na cesti. Taj dan je padala kiša, nevrijeme, prolom oblaka. I kaže žena, ovaj jedan pas se otimao, bacao, i na kraju utekao iz kuće, da bi napravio... Kako je mala stajala na autobusnoj uz cestu, cestom išao kamion koji je zbog lošeg vremena izgubio kontrolu i skrenuo prema autobusnoj, a ovaj pas što je utekao se zaletio i skočio na malu i gurnuo ju. Mala u prvi tren bila bijesna, sva prljava, mokra, treba u školu. I onda je shvatila da je kamion pokupio psa.