Twitter i sve o njemu

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Koristi li tko twitter?

Post Postao/la calisto053 »

@ Abzeenth - odlično si to opisala, svaka čast!
:thumbs :thumbs :thumbs :bravo

Najveće ograničenje twittera na poruke od 150 znakova je njegova najveća prednost (brzina, jednostavost i dinamika komunikacije za razliku od galerije slika i youtube videa i spama što se mogu napravit na fejsu).
Poznajem nekoliko ljudi koji su opsjednuti samim sobom pa su uspjeli natrpat 20 punih albuma vlastitih slika (toliko je ograničenje) u svim dnevnim položajima i situacijama (20x20=400), koji masovno spamaju ostale sa igrama (Farmville i sl.), te uživaju pišući, čitajući i komentirajući vlastite blesave statuse kako se češu. Neću ni spominjat što se događa kad se napiše nešto što im se ne sviđa ili kod prekida "prijateljstva".
To su, naravno, patološki primjerci, ali po istom principu funkcionira i velik broj ostalih zagriženi fanova. Pitanje virtualnog identiteta je vrlo zanimljivo jer se ljudi sami sebe predstavljaju isključivo onako kako oni žele, a ne kakvi su stvarno, te svom virtualnom komuniciranju i životu uopće pridaju vrlo veliku realnu pažnju.
Sjećam se kad se nedavno digla velika prašina oko ACTA-e, PIPA-e, SOPA-e i sl., većinu nije ni bilo briga za to (jer ni ne misle svojom glavom). Naravno da bi ih bolio gubitak torrenta, ali samo da ostane fejs i youtube! Kruha i igara, ko da je to bit interneta!
A što kaže iv@n, na twitteru su se uvijek okupljali malo "pismeniji ljudi"...

PS: mogli bi malo proširit anketu, da se Abzeenth i ja uključimo u savjetovanje?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

calisto053 je napisao/la:za razliku od galerije slika i youtube videa i spama što se mogu napravit na fejsu).
Poznajem nekoliko ljudi koji su opsjednuti samim sobom pa su uspjeli natrpat 20 punih albuma vlastitih slika (toliko je ograničenje) u svim dnevnim položajima i situacijama (20x20=400)
Ma nađe se kul (i to javih) albuma, evo jedan primjer http://t.co/1ZX1YoEa sopak :facepalm

EDIT: sad vidim da je uklonjen, jbga.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

OK, možda sam i ja postao mizantrop s godinama.... Priznajem da čak i na fejsu ima zanimljivih stvari...

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

calisto053 je napisao/la:Najveće ograničenje twittera na poruke od 150 znakova
Ispravak netočnog navoda :sabor: :) - 140 znakova je ograničenje za tweetove, a 160 za opis (biography) u profilu. Bilo bi dobro da je 150, to je ipak 10 više :D
Znam da je ovo totalno nebitno, ali možda netko stvarno ne zna pa mu bude jednog dana korisno, na nekom kvizu ili tako nešto :D
kvaju

Post Postao/la kvaju »

@Abzteenth koji je tvoj twitter?
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Abzeenth
Site Admin

kvaju je napisao/la:@Abzteenth koji je tvoj twitter?
Ma nema kod mene ništa zanimljivo, pogotovo ne zadnjih nekoliko dana, imam hrpu posla pa ne tvitam ništa pametno (a ni inače rofl ). Ali dobro, poslat ću ti u privatnoj poruci (ne moraju svi znati :bleh ).
Abzeenth
Site Admin

Ah, svi smo glupi rofl Twitter nije društvena mreža :D
For years, Twitter was accurately referred to as a microblogging service. But in the past year or two, suddenly everyone lumps it in with Facebook as a "social network." Pinterest, too.

They're not social networks. Twitter and Pinterest are blogging services in the same category as Tumblr, Blogger and Posterous (acquired by Twitter in March) -- services that let you publish your words, along with links and pictures, to lists of people who follow you. The only fundamental difference between Twitter and Tumblr, for example, is arbitrary limits on the number of characters you can post on Twitter.

Yes, Twitter and Pinterest are "social." But what isn't social these days?

And since everything is "social," we need reasonable criteria for what we mean when we use the phrase "social network," to distinguish actual social networks like Facebook and Google+ from social blog sites, social video sites, social whatever sites.

Some things are and should be defined by the existence of multiple features. For example, a home is defined in part by the existence of facilities for sleeping and eating and bathing and so on. It’s not one of these features, but all of them that makes a home a home.

A bathroom by itself is not a home. A kitchen by itself is not a home. A "home" by definition is a building with multiple basic functions for living.

A "social network" also requires a combination of communications media. Facebook, the quintessential social network, let's people broadcast status updates, post on walls, poke, chat, message, Skype, comment, upload pictures and more. It’s these multiple avenues of interaction that make a social network a social network.

Twitter is just “status updates.” Pinterest is just pictures with captions. As such, they don’t qualify as “social networks.” They can’t be meaningfully categorized with Facebook and Google+.

So let's stop being sloppy with language. Twitter and Pinterest are not social networks.
max360se

Post Postao/la max360se »

Pa i je po definiciji, iako bi po ovoj definiciji i ovaj forum skoro mogao proci kao drustvena mreza
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_networking_service
A social networking service is an online service, platform, or site that focuses on facilitating the building of social networks or social relations among people who, for example, share interests, activities, backgrounds, or real-life connections. A social network service consists of a representation of each user (often a profile), his/her social links, and a variety of additional services. Most social network services are web-based and provide means for users to interact over the Internet, such as e-mail and instant messaging. Online community services are sometimes considered as a social network service, though in a broader sense, social network service usually means an individual-centered service whereas online community services are group-centered. Social networking sites allow users to share ideas, activities, events, and interests within their individual networks.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

Zato je meni twitter pro. Ogranicava te u nakani da napises puno gluposti u jednom postu :D
inace, na svojoj Nokiji 5800 koristim TwimGo Qt http://www.symbiantweet.com/wp-content/ ... TwimGo.png
Bug

Post Postao/la Bug »

Imam twit (mr_bug) i koristim ga jer ima zanimljivih ljudi tj njihovih izjava koje me nasmeju nekad :)
Odgovori