Vjerujete li u Boga?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Soul_Sample
Spol: M

Re: Vjerujete li u Boga?

Post Postao/la Soul_Sample »

vas par koji ste napisali da vjerujete u nekog boga koji je imao vremena evoluirati i nadišao naše stanje svijesti možete slobodno prekrižiti boga i napisati da vjerujete u izvanzemaljce.

nisam to precizirao u početku teme misleći da je pitanje quite straightforward, ali odnosilo se (uskrsom inspirirano) na boga ljubomornog, Jahvu i knjigu koja tvrdi da je zemlja stara 10000 godina i da smo svi potomci Adama i Eve (da, da, sve je to metafora etc.).

Isto tako, nekolicina koja vjeruje u čestice, zovite vi njih bogom ili kako god hoćete, ali bog to nije. Bog je ono prvo na što pomisli čovjek koji nedjeljom sjedi na misi. to je bog. U mojoj temi, naravno, inače je sve otvoreno interpretacijama. Dakle - Bog? Pakao? Raj? Post? Isus? Uskrsnuće? Nevina začeća?
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

nisam siguran.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ne vjerujem u boga. Ako je svemir prekompliciran da nastane bez boga, onda je bog opet mora nastati jer je i on prekomliciran da bude tek tako... ad infinitum. Ali opet, ko kaže da ljudi nisu neki genetski eksperiment neke rase.

Što čini da se ne maknem pred vlakom? Želja za životom. Kada ju ne bi imao, umro bih. Sa mnom bi umrli svi ostali poput mene, pa se tako ta osobitost ne bi nikada prenijela.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Vjerujem u Boga, katolik sam, ali mi se više sviđa protestantska vjera koja je slična u korjenu ali dalje se razilaze. Crkva kao institucija me stravično živcira, ne moram objašnjavati zašto...
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

AKo ćemo o vjeri u postojanje života u svemiru,uvjek sam za , no kad sagledam koliko je trebalo da započne život na Zemlji,koliko je trebalo da taj život dobije neki razum i počne ga upotreljavati pa na sve što se u povijesti Zemlje odigravalo i na ratove i ostale stvari zapitam se kada je i u kojem razvoju evolucije je taj život u Svemiru i ako ima razum , koliko je taj razum zapravo razuman.Što ako je sam sebe uništio?
zole052

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la:... ostale stvari zapitam se kada je i u kojem razvoju evolucije je taj život u Svemiru i ako ima razum , koliko je taj razum zapravo razuman.Što ako je sam sebe uništio?
Pa nije samo jedan nego ih ima koliko oces, neki su primitivni, neki napradn neki ovaki neki onaki, neki su se davno vec unistili, neki zive u drugoj dimenziji, neki su jednaki kao mi...

Tako mi je zao sto nemogu zaspati na nekih 500-1000 godina i onda se probuditi naravno pod pretpostavkom da se nije covjecanstvo unistilo do onda, a mozda i nemoram zaspati :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

zole052 je napisao/la: Tako mi je zao sto nemogu zaspati na nekih 500-1000 godina i onda se probuditi naravno pod pretpostavkom da se nije covjecanstvo unistilo do onda, a mozda i nemoram zaspati :)

futurama!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) be fry!
zole052

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la: futurama!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) be fry!
E to :thumbs
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

da odmorimo malo od tema , dečki predlažem http://butchesbrew.files.wordpress.com/ ... wak2-l.jpg
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

odin je napisao/la:da odmorimo malo od tema , dečki predlažem http://butchesbrew.files.wordpress.com/ ... wak2-l.jpg
e, tu se vec slazem s tobom
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Zaključano