čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iweb
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la iweb »

shicy bi i bio zabavljen novitetima i uživao u stabilnosti. :hmm
roc1nante270

Post Postao/la roc1nante270 »

Svaka čast Shicy... Sviđa mi se tvoje razmišljanje hehe treba uvijek težiti boljemu. ;)

Arčeri - koristite li Secure boot ili ne? Vidim da ga nije lako osposobiti...
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shicy je napisao/la:Iskreno, očekivao sam ozbiljnije odgovore.
Stigla nova roba u grad... aa?? :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

roc1nante270 je napisao/la:Arčeri - koristite li Secure boot ili ne? Vidim da ga nije lako osposobiti...
Sekjur.. što? :hihi
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
dupin

Post Postao/la dupin »

@ shicy

Sve što bi ti ljudi mogli preporučiti kao alternativu Slackwareu, tebi je dosadno. Probaj se zabaviti uz Nixos ili Void. ;)
Nema veće religije od istine!
shicy

Post Postao/la shicy »

Dobro, nisam mislio koristiti neke "partizanske" distre. Ipak hvala na trudu ;)
Zanima me što raja misli na temu druge distre, koju bi od glavnih, ili barem popularnijih, distri preporučili i zašto baš nju. Također, zanima me i što raja čini kad izađe nova verzija neke od major distri odnosno kako se othrvaju želji (ako je uopće dobiju) da vide "šta je nova u xy distri", a da nije ona naša dalmatinska "ako ti se radi, pusti, proć će te" :D
Normalno, očekivani odgovori su uvijek npr "Arch jer je, za rolling release distru, brutalno stabilan", "Ubuntu jer je možda najkorišteniji i svaka pomoć je brzopotezno dostupna" i slični :)
Eto, možda je sad malo nejasnije što sam htio reći :D
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Nije Arch za svakoga, odnosno, nije svatko za Arch. Distrohopanje sam zaključio onaj dan kad sam uspješno instalirao Arch. Zašto baš ta distra? Piše ti u mom potpisu, Vladin (ne Vlade RH :lulz) citat.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

E, da, još uvijek bi se moglo reći da "hopam", ali ne po distrama nego po DE-ovima. Dakle, ja sam "interfacehoper". Baza je uvijek (već i price na grani znaju) Arch. :lulz
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
dupin

Post Postao/la dupin »

Shicy, s obzirom da koristiš Slackware Arch bi bio logičan izbor, zato jer je cijela filozofija različita od Slackwareove. Vjerojatno sam već dosadan koliko sam puta to napisao, ali nikada me Arch nije iznevjerio osim ako ja nisam nešto čeprkao. Stvarno nevjerojatno stabilna distra. Ako baš ne možeš odoliti isprobavanju novih distri uvijek imaš Vbox pa tu zavrtiš ono što ti se učini zanimljivo. ;)

P.S. Čini mi se da Void nije više "partizanska" distra jer je Trident uzeo za svoju bazu i tako odbacio BSD. NIxos ima vrlo neobičan package manager koji ti dozvoljava da instaliraš njihove pakete u drugim distrama. Tako, ima zanimljivih stvari.
Nema veće religije od istine!
shicy

Post Postao/la shicy »

Hm, Arch bi bio konkurentan izbor za glavnu distru, uz sve glavne distribucije, naravno. Ono što mene nekad uhvati je želja za isprobavanjem novih verzija distri, a to je žešća tlaka na jednoj mašini (ili plafon 2)...
Čini mi se da bi idealno rješenje bilo imati 5-6 strojeva i na svakom zasebnu distru pa onda gledat kako se koja, na duži vremenski period, ponaša jer ionako je masa podataka u oblacima...
Kako sve ne bi bilo jednostavno, imam čisto tehnički problem što nemam 5-6 kompova na kojima mi drljao te distre :D
Kako dalje, mila majko?
Odgovori