Moram cekat godisnji da vam se opet javim jer je sad stvarno ludnica
čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Evo i mene na BlueScreenOS-u zbog posla. Ova korona je pomrsila sve a nemam dovoljno vrimena se sada baviti jos i s linuxom.

Poticaji su legalni, kao i korištenje EU fondova. Nazivati ih nemoralnim je onak, malo blesavo. Zloupotreba licence i tvrditi da je legalno nešto što nije sa ~ "snađi se" možemo odmah tvrditi i da je torrentirani MSO sasvim ok.Bunker je napisao/la:shrike je napisao/la:Ukratko, prevaromJer upitno je da li je to legalno ili ne. Gotovo sigurno nije, jer kladim se da negdje u klauzuli piše da nećep dati licencu na korištenje osobama van familije.
Što je Office365 Education?
Office365 Education je usluga koji omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.
https://office365.skole.hr/default/faq#q9
Kompa, definitivno si u pravu glede zakonodavnog gledišta.
Mogućnost je nadohvat ruke a svatko za sebe odlučuje da li će ju iskoristiti, kao i da li će iskoristiti mogućnost pos-ovih stanova, poticaja za poljoprivredu, električna vozila, EU fondove.... O moralu i poštivanju zakona na Balkanu možemo u nedogled filozofirati...
Uostalom, jučer smo imali parlamentarne izbore na kojima je većina rekla svoje ( i neizlazak je poruka sa unaprijed poznatim učinkom ).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
@shrike
Pa jesam li lijepo rekao da si glede zakonske strane ove priče posve u pravu ? Jesam. Prema tome, sve je jasno.
Pos-ove stanove, poticaje za poljoprivredu i električna vozila, te EU fondove sam spomenuo u kontekstu da su to isto posve legalne opcije ali sa gomilom zloupotreba...
Da, taj office o kojem pričamo je namijenjen učenicima, studentima i sl i dozvoljava lokalne instalacije na do 5 uređaja. Licenca je stvar odnosa između korisnika i proizvođača proizvoda i dok to sve ms tolerira nebumo se bunili, kao što se nebumo bunili i na win10 koji rade bez aktivacije jer ms to dozvoljava i tolerira.
Pa jesam li lijepo rekao da si glede zakonske strane ove priče posve u pravu ? Jesam. Prema tome, sve je jasno.
Pos-ove stanove, poticaje za poljoprivredu i električna vozila, te EU fondove sam spomenuo u kontekstu da su to isto posve legalne opcije ali sa gomilom zloupotreba...
Da, taj office o kojem pričamo je namijenjen učenicima, studentima i sl i dozvoljava lokalne instalacije na do 5 uređaja. Licenca je stvar odnosa između korisnika i proizvođača proizvoda i dok to sve ms tolerira nebumo se bunili, kao što se nebumo bunili i na win10 koji rade bez aktivacije jer ms to dozvoljava i tolerira.
Ne dozvoljava:) Tolerira da, ali ne dozvoljava. To je drito kršenje licence.Bunker je napisao/la:kao što se nebumo bunili i na win10 koji rade bez aktivacije jer ms to dozvoljava i tolerira.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ma nije.... Ljetna fjaka...bertone je napisao/la:Južina,... aa?
Nego, kakva je situacija uz moreno, potez od Splita do Omiša me zanima, ima li gužvi, cijene...? Biće me i po Splitu... Pa ako je tamo netko od vas tijekom kolovoza da kakvu Linux cafe organiziramo...
-
roc1nante270
Linux caffe - podržavam!
Gužve su počele u zadnjih tjedan dana a cijene su iste kao i prošle godine...ponegdje i više :/
Kada pogledate koliko podataka MS skupi o svojim korisnicima, nije ni čudno da daju Windows gotovo pa besplatno
Gužve su počele u zadnjih tjedan dana a cijene su iste kao i prošle godine...ponegdje i više :/
Kada pogledate koliko podataka MS skupi o svojim korisnicima, nije ni čudno da daju Windows gotovo pa besplatno
roc1nante270 je napisao/la:.........................
Pozz
Ok i što sad?
To je ko novi samsung di default telefon app ima reklame. Ono, platiš mob 8-12k kuna i imaš reklame u DEFAULTNIM aplikacijama koje ne možeš isključiti 
-
roc1nante270
Baš sam nedavno uzeo novi mob, Samsungshrike je napisao/la:To je ko novi samsung di default telefon app ima reklame. Ono, platiš mob 8-12k kuna i imaš reklame u DEFAULTNIM aplikacijama koje ne možeš isključiti
Užas je upravo zbog toga...ali postoji lijek i za to.
Lagano se sve isključi preko adb-a
Sada je odličan i iznenađujuće je ugodno iskustvo. Čak se mislim i ne stavljati LineageOS na njega...
Najviše me živcira što moram imati Samsung account kako bih ažurirao Samsungove aplikacije, wtf... počeli su i oni kopirati Apple hehe.
Malena digresija ali ovih dana ću napokon dovršiti recenziju Silverblue-a a čak i napišem koju riječ o svom iskustvu korištenja nekih Apple proizvoda