čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Jeremija
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Jeremija »

Još jedan manje. Kud će te svi u K.!?

Nigdje nije bajno,

svugdje u svijetu je patnja,

sve ima svoje prednosti i mane,

u stranoj državi nikada te neće prihvatiti kao svoga i uvijek ćeš biti "untermensch", jedva svoje trpimo (mi ljudi),

razumijem one koji STVARNO idu trbuhom za kruhom, dok ostale smatram ograničenima.

Eto iskreno mišljenje, bez uvrede.
Da objasnim imam par poznanika koji su bez razloga otišli, ostavili ženu i djecu i rade kao bauštelci. Sad kupuju djeci glupe poklone, dižu kredite u Njemačkoj i kupuju mercedes. I imaju nostalgiju za obitelj i domovinu. Mislim koji K? :(
Tko živi u nadi umire u gov....
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

prihvatit ce te svi ako se potrudis
nece prihvatit samo one, kako ti kazes, ogranicene koji odu tamo nespremni prihvatit tudji jezik i tudje obicaje, kulturu, vec ostanu balakanci
i normalno da imaju nostalgiju za domovinu onda jer si je tome kriv sam, nije se htio uklopit
prihvatit ce te svaba ako se ti hoces uklopit a kamoli ne neki finac ili norvezan
a uklopit cer se svaki normalan, neogranicen covjek, sta da imam nostalgiju za pljuvanjem po ulici, bacanjem cikova i ispijanjem kave 2 sata u kaficu s ekipom ??
pogotovo u finskoj, ajde svabe zive za posao pa se teze uklopit, ali finci rade manje nego mi i druze se vise od nas ali ih nema po kaficima...
nije problem u prihvacanju s njihove strane, vec u uklapanju nas zatucanih balkanaca. malo se potrudis kulturi, ucenju jezika i da vidis kako ce te prihvatit, jos ce ti i pomoci da se uklopis
Zadnja izmjena: abnettaa, dana/u 26 stu 2020, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
Jeremija

abnettaa je napisao/la:prihvatit ce te svi ako se potrudis
nece prihvatit samo one, kako ti kazes, ogranicene koji odu tamo nespremni prihvatit tudji jezik i tudje obicaje, kulturu, vec ostanu balakanci
Kolega sve najbolje ti želim, lijepo misliš ali mladenački zanosno. Nikada te neće prihvatiti potpuno. To je priroda u pitanju, domaćin došljaka vidi kao invazivnu vrstu (okrutno rečeno), uzima mu posao, pari se sa njegovim ženama. U miru i u civiliziranom kraju kulturno će te svi KAO prihvatiti, ali uvijek će tu biti neka blokada i "podmuklost" i na prvi znak trzavice, krize itd. pokazat će se ta priroda.
Ali utjeha je da će tvoju djecu ako tamo ostaneš trajno, prihvatiti.
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

meni su roditelji u njemackoj, i nemadugo sam bio kod njih 3 mjeseca
kolko sam shvatio, prihvaceni su, imaju njemacke prijatelje, druze se s njima, idu jedni kod drugih ... itd
ali, ponavljam se opet, da su se drzali grupa hrvata tamo koji se sastaju u turskim kaficima, ne bi bili prihvaceni. i dalje mislim, dodjes u njemacku, budi njemac a ne hrvat i prihvatit ce te
samo se meni svabi ne svidjaju jer samo rade i rade, zivot im je posao
to sto ti pricas, nije glupost, to jesu iskustva mnogih nasih iseljenika ali ja smatram da je razlog tome njihova ogranicenost i balkanska tvrdokornost, treba proucit kakav je narod tamo di se ide prvo pa se pitat jesmo li spremni mi takvi bit, a ne otic tamo pa poslje posla trazit svoje s kojima cemo odma u kafic na pivo jer njemci npr to ne rade ali mi eto, ne mozemo bit ne balkanci.
njemci preko tjedna rade i ne druze se ali zato imaju nedjelju, ja ne znam je li prosla koja nedjelja tokom mog boravka tamo a da nismo isli kod nekog ili da neko nije dosao kod nas i tad se i pije pivo i jede se i drusi se i sve...
zato mi se ne svidjaju i ja se tamo ne bih mogao uklopit pa narvno, ne bih niti bio prihvacen.
ali finci koji rade 7 sati dnevno i svaki dan se druze ali ne u kaficima vec u prirodi ili doma kod nekog, vjerujem da cu se uklopit odmah...
i normalno, necu odmah kupit mercedes, naravno da ce me gledat ko stranca tada jer finci rijetko ko da i ima svoj auto a kamoli da ima mercedes, to je balkanski mentalitet
zato sam odabrao upravo finsku jer sam proucavao ne samo ekonomiju i place vec i ljude i mentalitet, u protivnom bi odabrao svicarsku ili nhorvesku.... meni se finski mentalitet izrazito svidja i privlaci me... i vjerujem da cu se upravo zato lako uklopit i bit prihvacen
i iskreno, ne idem trbuhom za kruhom, zivim ja i ovdje ali nemam nista tu osim prezivljavanja, jos sam uvijek na i5, htio bih i9 i fendera amerikanca iz 75-e... ocu ocu ako dignem kredit... a kad sam bio u njemackoj i vidio cijene i kvalitetu nasih proizvoda u njihovim trgovinama ogadila mi se hrvatska do kraja
sve sto proizvedemo, skart pustimo sebi i dignemo cijene do neba a najkvalitenije izvozimo po mizernoj cijeni, sramota
to mi je i vise nego dovoljna inspiracija da se uklopim u neki drugi mentalitet
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Evo jedne teme ko stvorene za tebe ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

abnettaa je napisao/la:meni su roditelji u njemackoj, i nemadugo sam bio kod njih 3 mjeseca
kolko sam shvatio, prihvaceni su, imaju njemacke prijatelje, druze se s njima, idu jedni kod drugih ... itd
ali, ponavljam se opet, da su se drzali grupa hrvata tamo koji se sastaju u turskim kaficima, ne bi bili prihvaceni. i dalje mislim, dodjes u njemacku, budi njemac a ne hrvat i prihvatit ce te
samo se meni svabi ne svidjaju jer samo rade i rade, zivot im je posao
to sto ti pricas, nije glupost, to jesu iskustva mnogih nasih iseljenika ali ja smatram da je razlog tome njihova ogranicenost i balkanska tvrdokornost, treba proucit kakav je narod tamo di se ide prvo pa se pitat jesmo li spremni mi takvi bit, a ne otic tamo pa poslje posla trazit svoje s kojima cemo odma u kafic na pivo jer njemci npr to ne rade ali mi eto, ne mozemo bit ne balkanci.
njemci preko tjedna rade i ne druze se ali zato imaju nedjelju, ja ne znam je li prosla koja nedjelja tokom mog boravka tamo a da nismo isli kod nekog ili da neko nije dosao kod nas i tad se i pije pivo i jede se i drusi se i sve...
zato mi se ne svidjaju i ja se tamo ne bih mogao uklopit pa narvno, ne bih niti bio prihvacen.
ali finci koji rade 7 sati dnevno i svaki dan se druze ali ne u kaficima vec u prirodi ili doma kod nekog, vjerujem da cu se uklopit odmah...
i normalno, necu odmah kupit mercedes, naravno da ce me gledat ko stranca tada jer finci rijetko ko da i ima svoj auto a kamoli da ima mercedes, to je balkanski mentalitet
zato sam odabrao upravo finsku jer sam proucavao ne samo ekonomiju i place vec i ljude i mentalitet, u protivnom bi odabrao svicarsku ili nhorvesku.... meni se finski mentalitet izrazito svidja i privlaci me... i vjerujem da cu se upravo zato lako uklopit i bit prihvacen
i iskreno, ne idem trbuhom za kruhom, zivim ja i ovdje ali nemam nista tu osim prezivljavanja, jos sam uvijek na i5, htio bih i9 i fendera amerikanca iz 75-e... ocu ocu ako dignem kredit... a kad sam bio u njemackoj i vidio cijene i kvalitetu nasih proizvoda u njihovim trgovinama ogadila mi se hrvatska do kraja
sve sto proizvedemo, skart pustimo sebi i dignemo cijene do neba a najkvalitenije izvozimo po mizernoj cijeni, sramota
to mi je i vise nego dovoljna inspiracija da se uklopim u neki drugi mentalitet
Već te vidim nakon 7 sati posla kako se saunaš sa golim Fincima, izlaziš iz finske saune i skačeš u mrzlo jezerce :D
Drugo druženje u prirodi ne mogu da si dočaram za ovo doba godine , ipak je tamo na sjeveru opaka zima. Ljeti te mogu vidjeti kako pleteš vijenac od poljskog cvijeća ;)

OK po naški bi se reklo ideš da guzica vidi puta. Avanturistički si duh predpostavljam, pa idi OK.
Koliko sam upamtio iz Istre si. Oduševljen sam vašom okolinom i prirodom, ja bih tamo uživao. Imate fantastične cestice i brežuljke, uf što bih tamo rado vozio bicikl, (inače sam rekreativac koji vozi prosječno godišnje 5000km na biciklu) .

Ako bude sve po planu ostati ću u svom selu do smrti, imam sve što mi treba. Nemam i9, ali imam i5 7200 koji me zadovoljava :D Imam novi OLED TV najbolji na svijetu, imam novi trkaći bicikl, imam malu obitelj, imam stari auto u ispravnom stanju, imam stalan posao i malu plaću, imam svoju kuću. Grad mi je 7 min. vožnje autom (biciklom 20min.). Imam blizu šumu za rekreaciju. I da to sve moram napustiti plakao bih.

Živio sam kratko u Beču kao tinejdžer i nadam se nikad više izvan domovine, živio sam i u gradu u tuzemstvu nekoliko godina i nadam se nikad više. U gradu mi treba više vremena da dođem do neke lokacije, problem parkinga... na selu je zakon.

Korupcije, također sam ogorčen, ali korupcije i nepravde vjerujem ima svugdje. Čak i tamo gdje je rijetka, izbije ponekad tolika afera da zasjeni ove Balkanske svakodnevne. Recimo afera sa austrijskom hipo bankom, danas adiko banka čista bez korupcije, kao i Austrija :)
Kako koja zemlja, negdje upravlja mafija, negdje masoni, a kod nas HDZ :D

Ljudi moji mi nismo svjesni u kako divnoj državi živimo. Zemlja čuda!
Supruga i ja smo bili na MINIMALCU i kupili smo plac i napravili smo KUĆU. To si ne možeš priuštiti nigdje, nikakva Finska, niti Frankfurt. I nemojte mi prosipati floskule o pukom preživljavanju, ma da sam imao i takvih godina. Ali ja sam na minimalcu KUĆU od 90 m2 napravio, i to se ne može nazvati puko preživljavanje. Država mladim bračnim parovima JEBAČKI pomaže, dobio sam od države pomoć u iznosu 150 000 kuna. Imam predivno sređenu kuću, ulupao sam u nju 300 000 kuna, (samo kuhinja IKEA je koštala 50 000kn.).
Uz puno sreće i malo rada ja sam živi dokaz da je ovo zemlja blagostanja!

Trenutno mladi ljudi od APN-a mogu dobiti kredite skoro bez kamata da si riješe stambeno pitanje. Uvjeti rada kod nas su podnošljivi. Općine i gradovi obilno pomažu roditeljima, besplatne knjige, vrtići, bespovratne naknade za svako rođeno dijete (kako koja općina). Socijalna pomoć za one koji ne žele raditi (ili ne mogu naći posao).
Država blagostanja, FRANJO, FRANJO, FRANJO :D :D :D
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Jeremija je napisao/la:

Ako bude sve po planu ostati ću u svom selu do smrti, imam sve što mi treba. Nemam i9, ali imam i5 7200 koji me zadovoljava :D Imam novi OLED TV najbolji na svijetu, imam novi trkaći bicikl, imam malu obitelj, imam stari auto u ispravnom stanju, imam stalan posao i malu plaću, imam svoju kuću. Grad mi je 7 min. vožnje autom (biciklom 20min.). Imam blizu šumu za rekreaciju. I da to sve moram napustiti plakao bih.

Živio sam kratko u Beču kao tinejdžer i nadam se nikad više izvan domovine, živio sam i u gradu u tuzemstvu nekoliko godina i nadam se nikad više. U gradu mi treba više vremena da dođem do neke lokacije, problem parkinga... na selu je zakon.

Korupcije, također sam ogorčen, ali korupcije i nepravde vjerujem ima svugdje. Čak i tamo gdje je rijetka, izbije ponekad tolika afera da zasjeni ove Balkanske svakodnevne. Recimo afera sa austrijskom hipo bankom, danas adiko banka čista bez korupcije, kao i Austrija :)
Kako koja zemlja, negdje upravlja mafija, negdje masoni, a kod nas HDZ :D

Ljudi moji mi nismo svjesni u kako divnoj državi živimo. Zemlja čuda!
Supruga i ja smo bili na MINIMALCU i kupili smo plac i napravili smo KUĆU. To si ne možeš priuštiti nigdje, nikakva Finska, niti Frankfurt. I nemojte mi prosipati floskule o pukom preživljavanju, ma da sam imao i takvih godina. Ali ja sam na minimalcu KUĆU od 90 m2 napravio, i to se ne može nazvati puko preživljavanje. Država mladim bračnim parovima JEBAČKI pomaže, dobio sam od države pomoć u iznosu 150 000 kuna. Imam predivno sređenu kuću, ulupao sam u nju 300 000 kuna, (samo kuhinja IKEA je koštala 50 000kn.).

Trenutno mladi ljudi od APN-a mogu dobiti kredite skoro bez kamata da si riješe stambeno pitanje. Uvjeti rada kod nas su podnošljivi. Općine i gradovi obilno pomažu roditeljima, besplatne knjige, vrtići, bespovratne naknade za svako rođeno dijete (kako koja općina). Socijalna pomoć za one koji ne žele raditi (ili ne mogu naći posao).
Potpisujem, naročito ovo boldano. Rođen sam i živim/radim u gradu, ali nadam se da ću mirovinu provoditi na selu kao što provodim vikende i slobodne dane.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Jeremija

@Abnetta ako želiš promjenu u životu dođi u Slavoniju, mi ćemo te rado prihvatiti, odmah ćeš se uklopiti i nećeš biti stranac :)
Fali nam stanovništva, općine i gradovi dosta pomažu radi toga, dobiti ćeš šugav posao za početak, ali kuće u Vukovaru useljive koštaju čak 75 000 kuna.
U mjestima 10 kilometara od VK i VU stanarina košta mizernih 500-700 kuna. Neki očajni vlasnici ti dozvole da živiš džabe, samo da održavaš kuću. Zato što smo mi Slavonci jako bogati što se tiče imanja i kuća. Imamo kuću, naslijedimo još i od roditelja i tada imamo problem s viškom troškova i održavanjem dva doma. Dok neki imaju i tri kuće.

Ako si odličan s radom na računalu u Vukovaru se nekoliko firmi bavi programiranjem i sličnim i trebaju takvih radnika. Plaćaju dobra tako da ti i9 ne bi trebao biti problem.

PS nedavno nam je u firmu došao jedan mladi Splićanin, radi cure došao živjeti u Vinkovce. Baš mi je drago i sretno mu.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Jeremija je napisao/la:...nedavno nam je u firmu došao jedan mladi Splićanin, radi cure došao živjeti u Vinkovce. Baš mi je drago i sretno mu.
Znači, ipak postoji svjetlo na kraju tunela?
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Jeremija je napisao/la: Ljudi moji mi nismo svjesni u kako divnoj državi živimo. Zemlja čuda!

Drago mi je da Andrej Plenković ima dovoljno vremena po LZS-u postati :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori