čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Jeremija
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Jeremija »

shrike je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:
Pročitaj opet moje komentare, ja sam naveo da je to uz pomoć države. Pročitaj opet i da sam savjetovao @Abnetta da učini istu stvar.
Također sam naveo da nisam jedini, ima barem 50 mladih obitelji samo u mom selu koje su napravile kuću na taj način. I još prave, također ima ih i na minimalcu koje to rade. Također spominjem APN kredite...

Ne razumijem ono napisano za bolovanje i lutriju? Banka izračuna visinu kredita prema tvojim mogućnostima, kakva lutrija? A tada sve što čovjek radi uz pomoć kredita smatraš lutrijom. Koji sretnik može graditi kuću bez kredita, pokretati posao bez kredita, kredit se podrazumijeva?

Malo predrasuda, malo mediji, malo istine ali nije ovdje ništa ekstremno, jest da ima ratnih rana ali nismo svi seljačine.
Ima nas romantičara koji volimo neizmjerno svoje supruge.
ima nas i koji nemaju ništa protiv svojih susjeda.

Sve ima svoje prednosti i mane, ja sam pokazivao da nije sve tako crno. Većinom je sivo.
Ali istina je da se u Slavoniji i u RH može lijepo živjeti. I da se većinom lijepo živi, ali postoji neki mentalitet kuknjave u našem narodu, žudnja leba bez motike i i žudnja za susjedovom zelenijom travom.
Ali ne shvaćaju koliko je nešto teško stečeno dragocjeno, kad si od malo novca kupiš nešto. Koliko tu stvar cijeniš. Sigurno više nego kad neki bogataš pljune i kupi si istu stvar i ne cijeni ju nikako kad ju je lako stekao.
Ne shvaćaju te male čari odricanja, koliko te to oplemeni.
E tako kad napraviš kuću od 2*minimalac, i kada te država tako financijski pogura cijeniš to.

I svakako da ne možemo imati plaće kao u Zagrebu, niti su cjene nekretnina jednake. To bi bila tema za neku drugu raspravu.
Uglavno jeftinije je u Slavoniji, manje su i plaće ali i nekretnine su daleko jeftinije. Kao i u Irskoj plaća je veća ali i najam garsonijere je 900 eura mjesečno., također jesti ćeš puno ne kvalitetniju hranu nego u Slavoniji.

Upitna infrastruktura za mladu obitelj?
Dobro sam ja tebe shvatio. Savjetuješ čovjeka da ode u Slavoniju raditi za minimalac, moliti boga i vraga da mu se ništa ne dogodi i izgradi kuću od APN-a jer je nekako plemenito biti siromašan i živjeti od mjeseca do mjeseca. Naravno, tu je i "nema kruha bez motike"... Hrvatski klasik hejta prema intelektualnim poslovima.
Niti si me dobro shvatio (kao da nisi čitao sve moje komentare), niti ja tebe sada razumijem što hoćeš reći? Ovako sam te shvatio, da svi mladi slavonci koji prave kuće, žive i rade u svom mjestu na području posebne državne skrbi, koji imaju manju plaću, nešto riskiraju više nego netko recimo u zagrebu, tko ima veću plaću i također pravi kuću.
Kakav vrag i Bog, i koja je razlika što ti se može dogoditi ovdje a ne u Karlovcu?

Ne nagovaram ja njega da radi za minimalac. Odakle ti to! Još da seli u Slavoniju da radi za minimalac, nije lud! Ja pišem i ponoviti ću opet da se može dobro živjeti s malo novca u Slavoniji. Naveo sam svoj osobni primjer sa minimalcima i izgradnjom kuće. Stavio sam svoj životni primjer da imam finih stavi i imovine, ne da bih se hvalio, zaboli me kuki što drugi misle o meni na forumu, nego da dokažem da se može dobro živjeti na našem području. Napisao sam da nisam jedini da mnogi to rade na ovom području.
Sve ovo sam naveo kao primjer da nije tako loše u RH i da su mnogi, ajmo uvjetno napisati neopravdano otišli iz zemlje.
Ne znam što stalno aludiraš da je ovdje katastrofa, vrag i Bog, ekstremizam, siromaštvo? Nismo siromašni na takav način, jedemo kulen ko kokice :)

Prvi glas za hejt na intelektualce u vezi "leb bez motike". To je univerzalno pravilo slično kao prvi zakon termodinamike :) Intelektualac ima svoju svrhu u društvu, on je izumio i motiku i traktor. A opet si iz konteksta izvadio "leb bez motike" i potpuno nepotrebno mi sada razglabamo o tome.

@bertone izgleda južina opet :)
Tko živi u nadi umire u gov....
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

bertone je napisao/la:...pa jel` Vi znate da ja jutros nisam imao gdje kavu popiti :sokiran
Skuhaj si doma kao ja. Ne znaš koji je gušt popiti kavu nakon što si nacijepao drva i naložio peć. Pa onda čekaš da zakipi, za čas je podne. :lulz
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Jeremija

abnettaa je napisao/la: umru i od korone ali jako jako rijetki i takvi iskljucivo imaju veliku "bolest" imunoloskog sustava, pa nisu umrli od korone vec od svog imuniteta
Bravo, super znanstveni pristup. Tako možeš reći i da ljudi ne umiru od raka, nego da su imali neku falinku pa dobiju rak.

Također imam slabiji imunitet, i po tvom znanstvenom mišljenju, znači li to da je ok da krepam ili trajno oštetim pluća?

I da li je bolje da vlade puste da bude što bude, da riskiraju sve ili da čuvaju ekonomiju i nejač sa karantenama?
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

Jeremija je napisao/la:
abnettaa je napisao/la: umru i od korone ali jako jako rijetki i takvi iskljucivo imaju veliku "bolest" imunoloskog sustava, pa nisu umrli od korone vec od svog imuniteta
Bravo, super znanstveni pristup. Tako možeš reći i da ljudi ne umiru od raka, nego da su imali neku falinku pa dobiju rak.

Također imam slabiji imunitet, i po tvom znanstvenom mišljenju, znači li to da je ok da krepam ili trajno oštetim pluća?

I da li je bolje da vlade puste da bude što bude, da riskiraju sve ili da čuvaju ekonomiju i nejač sa karantenama?
mislim da ljudi koji stavljaju rak u kontekst sa virusima, nisu apsolutno skladni za ikakve rasprave... iz mene izvlacis kontekste koje nikad nisam rekao i misljnja koja nemam, ne znam cime, svojim znanstvenim pristupom ?

po mom misljenju, pojacaj imunitet :zamisljen k.i.s.s.

zasto je sezona gripa u proljece ? jer eto virusi vole cvijece ??
ili zato sto su ljudi proveli zimu u zatvorenom sa samnjenjem sunceve svijetlosti (vitamina d) i ostalih vitamina iz svijeze hrane pa se do proljeca to malo po malo reflektiralo na imunitet kao sto se proljetna dnevna svijetlost i svijeza hrana reflektiraju na imunitet do ljeta pa sezone gripa nestaju?

ja sam sebi dobar primjer, jer niti gripu niti neku malo jacu prehladu nisam imao vec godinama, godinama, od kas sam poceo jako paziti na hranu
ali to sam ja, 100 ljudi 100 cudi, neki ce se umjesto zdrave hrane i zdravih navika radje cjepit cjepivom
zato finci po zimi hodaju po prirodi i kupaju se u moru jer su malo pametniji od nas balkanaca koji vec na 0 stupnjeva se zatvaraju u toplo
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

abnettaa je napisao/la:inace, bio je zanimljiv eksperiment tokom spanjolske gripe proveden od znanstvenika
uzeli su vojsku koja je zdravo jela, puno se kretala po danjem svijetlu i izlagali je virusu i ni jedan od njih nije mogao dobit virus ni na koji nacin cak ni direktnim kasljanjem u lice i udisanjem.... jer je virus u njima odmah bio ubijen od zdravog imuniteta, a virus spanjolske gripe ipak je malo opasniji od covida19
a gdje je znanost da nam to kaze, pa tu je.... u znanstvenim novinama i postovima sve pise ali mediji nece rec ljudima: covid 19 je glupost, brinite o imunitetu
ne mediji ce okupit glupe epidemiologe koji nemaju blage veze o virusima pa ce samo pricat o opasnostima
cime je i kad znanstveni utemeljena istina da je korna nesto opasno, nicim... naprotiv, znanost upravo kaze suprotno, da nije
tj covid19 jer korona je skupina virusa od kojih su neki izvor svih i najobicnijih prehlada...
mediji su zlo, pored njih ljudi nebuloze smatraju znanoscu
mislim da krivo interpretiraš neke znanstvene rezultate: ako imaš određene rizične faktore, lošije su ti prognoze, ali to ne znači da će ti imunitet ubiti virus ako je dovoljno dobar. to nitko ne tvrdi, štoviše, "the immune response to coronaviruses is not well understood, and specific aspects that are protective versus pathogenic are not well defined" (u Elsevierovom journalu Immunity, https://www.sciencedirect.com/science/a ... 1320303125). neke karakteristike imunološkog odgovora se mogu koristiti za predviđanje tijeka bolesti, ali to podrazumijeva da je osoba bolesna - ne možemo na temelju nečijeg imuniteta samog predvidjeti hoće li oboljeti od covid-19 ako mu je izložena ili ne (u Natureu, https://www.nature.com/articles/s41591- ... ec1ec#Abs1)

nadalje, koronavirusi jesu skupina virusa od kojih su neki izvor i najobičnijih prehlada, da, ali neki su izvor i jebenog SARS-a.

što se medija kao takvih tiče, medijsko praćenje znanosti je relativno loše, ali ne po tome da izdvajaju ljude koji nemaju blage veze o virusima pa pričaju samo o opasnostima, već po tome da jednostavno krivo pokrivaju neka područja koja su marginalno zanimljiva - dok covid to svakako nije.

nažalost, covid-19 je opasna stvar upravo zato što ne možemo predvidjeti njegove simptome u ljudima i što je teško za reagirati ispravno, žrtvujući živote po putu. ne može svatko od nas paziti na svoj imunitet niti ga poboljšati, a samo to što postoji virus koji te može ubit jer ga udahneš u nemalom broju slučajeva je dovoljno za klasificirati situaciju opasnom, zar ne?

a ovo za vojsku... nemam komentara osim ovog linka https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2862337/
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

abnettaa je napisao/la: ja sam sebi dobar primjer, jer niti gripu niti neku malo jacu prehladu nisam imao vec godinama, godinama, od kas sam poceo jako paziti na hranu
ali to sam ja, 100 ljudi 100 cudi, neki ce se umjesto zdrave hrane i zdravih navika radje cjepit cjepivom
sad tek ovo vidim, pa da se i na ovo osvrnem. antivaxxerstvo je debilno. jasno da ćeš se radije cijepiti jer će ti cjepivo osigurat da ti nećeš krepat od neke sprječive bolesti!

hoće te to što ti jedeš gljive iz šumarka spasit od polija? hoće te trening spasit od hpv-a? hoće te ranojutarnje šetnjice spasit od tetanusa?
NEĆE.

ti stavovi su glupi za pojedinca, a sebični i opasni za društvo u cjelini zbog narušavanja herd immunityja. a cjepiva stvarno, al stvarno nisu opasna - barem ne onoliko koliko su bolesti protiv kojih se cijepimo.

teorijama zavjera nije mjesto u vašim glavama, a još manje na ovom forumu.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Vl@do je napisao/la:
bertone je napisao/la:...pa jel` Vi znate da ja jutros nisam imao gdje kavu popiti :sokiran
Skuhaj si doma kao ja. Ne znaš koji je gušt popiti kavu nakon što si nacijepao drva i naložio peć. Pa onda čekaš da zakipi, za čas je podne. :lulz
Eeee, vidiš naručio sam "death wish" kavu, najjača na svijetu (ili bar je bila u tom trenu). Grubo je mljevena, pa to još malo domeljem u mlincu i fino cugnem. Mislim da je idealna za bertonea, jedan espresso u jutro i to je to za tjedan!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Jeremija je napisao/la: @bertone izgleda južina opet :)
Ma koja južina, lud sam od količine posla jer od nas pet kaj delamo isti posao, četvorica su na bolovanju (korona) i sad veslam za petoricu, rasporeda rada više nemam... točno mi dođe da odem u zaraznu lizati kvake na vratima ili platim nekome zaraženom 50€ da me navede kao direktnog kontakta pa da i mene pošalju u samoizolaciju :-D
... i onda jutros nakon odrađenih 14 sati idem doma i nemam gdje popiti kavu pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

abnettaa je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:

mislim da ljudi koji stavljaju rak u kontekst sa virusima, nisu apsolutno skladni za ikakve rasprave... iz mene izvlacis kontekste koje nikad nisam rekao i misljnja koja nemam, ne znam cime, svojim znanstvenim pristupom ?

po mom misljenju, pojacaj imunitet :zamisljen k.i.s.s.

ja sam sebi dobar primjer, jer niti gripu niti neku malo jacu prehladu godinama...
Nije kontekst nego aludiram na sljedeće.
Drago mi je da imaš tako jak imunitet. No misliš li da svi genetski imamo jednako snažan imunitet?
Meni ispada ovako, ti imaš snažan imunitet i upitno je koliko je tome pridonio "tvoj zdrav život i zdrava prehrana" uz cigare i opojna sredstva koja koristiš, možda je riječ o samo dobrim genima pa imaš jak imunitet. I baš te brige što ima ljudi sa slabijim imunitetom i što možemo umrijeti ili trajno oboliti. Zato što smo mi sebi sami krivi što ne radimo dovoljno na sebi. Činjenica je da nismo svi genetski jednako snažni, izdržljivi niti imunitet imamo jednak. Ali jedno ti priznajem treba bildati imunitet.

Ali molim te nemoj se brukati, niti javno pričati takve stvari, pogotovo ne uživo. To je jako ružno i ne promišljeno. Ima nas koji pokušavamo na sve načine podignuti imunitet ali nije dovoljno. Za tvoje dobro to pišem, možda jednog dana shvatiš.
Molim te smanji teorije zavjera i čitanje iz sličnih izvora i ne vjeruj svemu napisanom tamo. I svaki tvoj komentar se sastoji od nekog nepouzdanog materijala ala teorija zavjere.
Pametan si čovjek, inteligentan, svašta čitaš što je za pohvalu , to se da isčitati iz tvojih komentara ali vjeruješ svemu što napišu koje kakvi "znanstvenici". Vjeruj mi oni lažu više nego pravi znanstvenici. Također sam jedno vrijeme vjerovao tako kao ti pa znam zašto to pišem. I bilo bi mi drago da me netko ovako pokušao upozoriti.
Sve najbolje ti želim!
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

iweb je napisao/la:
a ovo za vojsku... nemam komentara osim ovog linka https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2862337/
https://www.researchgate.net/publicatio ... _influenza
Odgovori