Niti si me dobro shvatio (kao da nisi čitao sve moje komentare), niti ja tebe sada razumijem što hoćeš reći? Ovako sam te shvatio, da svi mladi slavonci koji prave kuće, žive i rade u svom mjestu na području posebne državne skrbi, koji imaju manju plaću, nešto riskiraju više nego netko recimo u zagrebu, tko ima veću plaću i također pravi kuću.shrike je napisao/la:Dobro sam ja tebe shvatio. Savjetuješ čovjeka da ode u Slavoniju raditi za minimalac, moliti boga i vraga da mu se ništa ne dogodi i izgradi kuću od APN-a jer je nekako plemenito biti siromašan i živjeti od mjeseca do mjeseca. Naravno, tu je i "nema kruha bez motike"... Hrvatski klasik hejta prema intelektualnim poslovima.Jeremija je napisao/la:
Pročitaj opet moje komentare, ja sam naveo da je to uz pomoć države. Pročitaj opet i da sam savjetovao @Abnetta da učini istu stvar.
Također sam naveo da nisam jedini, ima barem 50 mladih obitelji samo u mom selu koje su napravile kuću na taj način. I još prave, također ima ih i na minimalcu koje to rade. Također spominjem APN kredite...
Ne razumijem ono napisano za bolovanje i lutriju? Banka izračuna visinu kredita prema tvojim mogućnostima, kakva lutrija? A tada sve što čovjek radi uz pomoć kredita smatraš lutrijom. Koji sretnik može graditi kuću bez kredita, pokretati posao bez kredita, kredit se podrazumijeva?
Malo predrasuda, malo mediji, malo istine ali nije ovdje ništa ekstremno, jest da ima ratnih rana ali nismo svi seljačine.
Ima nas romantičara koji volimo neizmjerno svoje supruge.
ima nas i koji nemaju ništa protiv svojih susjeda.
Sve ima svoje prednosti i mane, ja sam pokazivao da nije sve tako crno. Većinom je sivo.
Ali istina je da se u Slavoniji i u RH može lijepo živjeti. I da se većinom lijepo živi, ali postoji neki mentalitet kuknjave u našem narodu, žudnja leba bez motike i i žudnja za susjedovom zelenijom travom.
Ali ne shvaćaju koliko je nešto teško stečeno dragocjeno, kad si od malo novca kupiš nešto. Koliko tu stvar cijeniš. Sigurno više nego kad neki bogataš pljune i kupi si istu stvar i ne cijeni ju nikako kad ju je lako stekao.
Ne shvaćaju te male čari odricanja, koliko te to oplemeni.
E tako kad napraviš kuću od 2*minimalac, i kada te država tako financijski pogura cijeniš to.
I svakako da ne možemo imati plaće kao u Zagrebu, niti su cjene nekretnina jednake. To bi bila tema za neku drugu raspravu.
Uglavno jeftinije je u Slavoniji, manje su i plaće ali i nekretnine su daleko jeftinije. Kao i u Irskoj plaća je veća ali i najam garsonijere je 900 eura mjesečno., također jesti ćeš puno ne kvalitetniju hranu nego u Slavoniji.
Upitna infrastruktura za mladu obitelj?
Kakav vrag i Bog, i koja je razlika što ti se može dogoditi ovdje a ne u Karlovcu?
Ne nagovaram ja njega da radi za minimalac. Odakle ti to! Još da seli u Slavoniju da radi za minimalac, nije lud! Ja pišem i ponoviti ću opet da se može dobro živjeti s malo novca u Slavoniji. Naveo sam svoj osobni primjer sa minimalcima i izgradnjom kuće. Stavio sam svoj životni primjer da imam finih stavi i imovine, ne da bih se hvalio, zaboli me kuki što drugi misle o meni na forumu, nego da dokažem da se može dobro živjeti na našem području. Napisao sam da nisam jedini da mnogi to rade na ovom području.
Sve ovo sam naveo kao primjer da nije tako loše u RH i da su mnogi, ajmo uvjetno napisati neopravdano otišli iz zemlje.
Ne znam što stalno aludiraš da je ovdje katastrofa, vrag i Bog, ekstremizam, siromaštvo? Nismo siromašni na takav način, jedemo kulen ko kokice
Prvi glas za hejt na intelektualce u vezi "leb bez motike". To je univerzalno pravilo slično kao prvi zakon termodinamike
@bertone izgleda južina opet