Prije nekog vremena (cca. godinu i pol) sam koristio Manjaro čisto za zafrkanciju.
Korišten je bio na laptopu koji je bio višak pa sam ga odlučio iskoristiti za malo prtljanja na Linuxu (tada je na mom laptopu primarni i jedini OS bio Windows), streamanje utakmica i sl.
Iz ovoga je jasno kako na taj laptop nije bio stavljen neki preveliki fokus: koristio sam ga relativno rijetko (nekoliko sati tjedno), upgrade također radio rijetko (onak, kak bi me puklo

). Uglavnom, eto, ja sam valjda jedan od sretnika koji s Manjarom nije imao apsolutno nikakvih problema. Ako zanemarimo neke sitne bugove i hirovitosti na tadašnjoj XFCE verziji (npr. ikone u launcheru su znale podivljati i skakutati iz čistog mira, kao da klikam mišem i ponekad se zvuk znao muteati prilikom pokretanja sustava), mogao bih reći da je radio odlično.
Jednom mi se dogodio da je upgrade skršio instalaciju: nakon friške instalacije Manjara sam krenuo napraviti upgrade, koristio sam GUI, GUI se smrznuo, ja sam bio nestrpljiv i nisam kužio da se u pozadini zapravo odvija download i upgrade pa sam odlučio ubiti procese i restartati laptop. I strgati sustav.

Budući da sam se danas ponovno prebacio na Manjaro (zadnjih godinu dana sam koristio Ubuntu, novi KDE me užasno privlači, a Kubuntu mi nikako nije sjedao), nadam se da će me takva sreća poslužiti i dalje i da ne bude bilo trganja sustava.
Dupin je već odgovorio neke stvari vezane za GUI i update aplikacija i sustava; postoji i GUI, dok osobno preferiram CLI (zbog ranije opisanog problema na koji sam jednom naletio); CLI upgrade mi se upravo vrti, dr'žte fige da sve prođe OK.
Vidiš, ovo za veličinu paketa je zanimljivo pitanje, volio bih kad bi netko od iskusnjara (budući da sam ja još grozni početnik) se ubacio u priču i pružio dobar odgovor na to tvoje pitanje.