Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Manjaro fan club
Čuj njega "borba". Okineš terminal, pa prvo pacman -Ss ono-što-tražiš, a zatim sudo pacman -Sy ono-što-si-našao/trebaš. Amen. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Je, je... ali fali ti ono: moraš znati što tražišCooleech je napisao/la:Čuj njega "borba". Okineš terminal, pa prvo pacman -Ss ono-što-tražiš, a zatim sudo pacman -Sy ono-što-si-našao/trebaš. Amen.
- Cooleech
- Moderator
Možeš koristiti generičke nazive, tipa browser, text editor... sve radi. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Probao sam.. non
.. al nemoj se sekirati, ovo je bilo ionako da se malo ubije vrijeme 
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Ma pacman je zakon. Radi, provjereno i na Ubuntuidima.

Kod: Označi sve
vlado@loki:~$ sudo apt-get install pacmanMoj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- calisto053
- Moderator
Ostavi se kruha i jogurta, dođi k nama na Mint. Imamo i keksićebertone je napisao/la:Probao sam.. non.. al nemoj se sekirati, ovo je bilo ionako da se malo ubije vrijeme
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Ažurirati bazu paketa bez nadogradnje nije preporučljivo raditi i nije "podržano" zvanično. Dugoročno može samo dovesti do problema. Vidim da radiš nepotpune nadogradnje i u skripti za instalaciju. U suštini ne može uraditi mnogo štete odmah tokom/nakon instalacije , ali je veoma loša navika i može dovesti do problema u budućnosti.Cooleech je napisao/la:... a zatim sudo pacman -Sy ono-što-si-našao/trebaš...
- jurastublic
To je i meni prije upalo u oko al' pomislih da vjerojatno zna što radi.dg je napisao/la:Ažurirati bazu paketa bez nadogradnje nije preporučljivo raditi i nije "podržano" zvanično. Dugoročno može samo dovesti do problema. Vidim da radiš nepotpune nadogradnje i u skripti za instalaciju. U suštini ne može uraditi mnogo štete odmah tokom/nakon instalacije , ali je veoma loša navika i može dovesti do problema u budućnosti.Cooleech je napisao/la:... a zatim sudo pacman -Sy ono-što-si-našao/trebaš...
- Cooleech
- Moderator
'e.en mu pasa jarca, pa ako opališ -Sy u naredbi, onda ti i osvježi repozitorije, odnosno bazu, pa ako mu fali koji klinac, onda ga i instalira. Po meni DALEKO bolje rješenje od "samo" -S. Do dana današnjeg, koristeći pacman -Sy NIKAKVIH problema. 
Ali, čuj.. ja upgradeam i po dva-tri puta dnevno..
Ali, čuj.. ja upgradeam i po dva-tri puta dnevno..
Ako neko koristi OpenRC + KDE5 neka se javi