Vijesti za objavu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Vijesti za objavu
mislim da se barem vijesti mogu prevodit...ne možemo sami izmišljat toplu vodu 
-
Lutherus
Ne mislim konkretno vijesti već aplikacije i distribucije da barem budemo toliko slobodni da ih i testiramo i na kraju recenzirano a ne da i to prevodimo. Više je posla ali se isplati.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Također se zalažem za ovo. Naravno, što se tiče vijesti tipa objavljen Cinnamon moramo ovako...Lutherus je napisao/la:Ne se ljutiti na mene, ali bilo bi ljepše da se rade recenzije a manje prijevodi tuđih vijesti i recenzija.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Ja pišem Cranchbang recenziju btw 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
jel se mogu negdi napisat "upute za recenziranje", tako da budući autori imaju u startu lakši posao, tj da mogu bit efikasniji i precizniji?
-
Lutherus
To da, vjetsi tog tipa da, ali recimo kao što je trenutno dreamlinux je puno bolje uzeti distru, vrtiti je par dana, koristitia pa napraviti review. Puno je objektivnij i kvalitetnije, pogotovo ako nisi pristran nijednoj strani. Recimo neću reći da je dreamlinux brz i odličan ako je spor i vuće se pa mi ni nepada na pamet da ih sa te strane pohvalim.iv@n je napisao/la:Također se zalažem za ovo. Naravno, što se tiče vijesti tipa objavljen Cinnamon moramo ovako...Lutherus je napisao/la:Ne se ljutiti na mene, ali bilo bi ljepše da se rade recenzije a manje prijevodi tuđih vijesti i recenzija.
@shicy
pa jedino bi bilo poželjno za autore, kao što već rekoh, da budu objektivni a ne pristrani i da tu distru ili aplikaciju vrte par dana. Nije bitno ako je trenutno vani (bubam bezveze)novi ubuntu ga nahvaliti na sva usta već reći istinu i iskustvo iz prve ruke.
To..iv@n je napisao/la:Ja pišem Cranchbang recenziju btw
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
jasno, što veća razina objektivnosti se podrazumijeva 
ali mislija sam neke generalne smjernice tipa: opisat proces instalacije, opisat izgled, funkcionalnost nečega i takve smjernice
da se potencijalni novi autor ne zagubi u detaljima nebitnih/manje bitnih stvari a izostavi one bitne
ali mislija sam neke generalne smjernice tipa: opisat proces instalacije, opisat izgled, funkcionalnost nečega i takve smjernice
da se potencijalni novi autor ne zagubi u detaljima nebitnih/manje bitnih stvari a izostavi one bitne
-
Lutherus
A to. To da. Definitivno opisati instalaciju, njenu razumljivost, konmpleksost, pa malo samu distru, njenu funkcionalnost, ako se radi o spinu, remiksi ili rebrandingu ukratko opisati zašto ona i po čemu je bolja od orginala,...