Vjerujete li u Boga?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Gigolo

Re: Vjerujete li u Boga?

Post Postao/la Gigolo »

Ne virujen u Boga kako ga predstavlja Biblija ili popi, ali sam prilično uvjeren u postojanje stvoritelja. Smrt nije kraj. Bliska mi je istočna teorija o reinkarnaciji.
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la:http://video.google.com/videoplay?docid=9002284641446868316#
Nije mi se dopao dokumentarac... znanost prikazana previse idealisticki a vjera posprdno i uglavnom sve negativno sto su ima ubacili su u tih 45 minuta. Totalno jednostrani dokumentarac.

Ajde treba jos pogledati drugi dio ali nekako sumljam da nece nastaviti u istom smjeru :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
jjj

Post Postao/la jjj »

zole052 je napisao/la: znanost prikazana previse idealisticki
Vidim da nisi upoznat s Dawkinsom :)
a vjera posprdno i uglavnom sve negativno
Ne razumijem, prvo ti se nije svidio a onda ga hvališ?

:p
zole052

Post Postao/la zole052 »

jjj je napisao/la:
zole052 je napisao/la: znanost prikazana previse idealisticki
Vidim da nisi upoznat s Dawkinsom :)
Ne nisam bio upoznat sa doticnim :mrgreen:

Dawkins je ateist, humanist i skeptik; kao komentator znanosti, religije i politike jedan je od najpoznatijih anglosaksonskih intelektualaca. Opisuju ga i nadimkom "Darwinov rottweiler." rofl
jjj je napisao/la:
zole052 je napisao/la: a vjera posprdno i uglavnom sve negativno
Ne razumijem, prvo ti se nije svidio a onda ga hvališ?

:p
Nista ga ne hvalim u svakom pogledu ima covjek pogled 'ko konj' sto se kaze... vidi samo ono sto zeli :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Dawkins - najznačajniji evolucijski biolog.kaj got da to bilo u bilogiji.nije moje područje biologija.

ma ima još tih dokumentaraca i pseudo dokumentaraca.trenutno mi jedino zeitgeist dio 1 pada napamet.

ja se već izjasnil da vjerujem u znanost.meni fizika i kemija naprosto daju smisao i odgovor na sve.
po vjei se mogu svrstati u ajmo to tako nazvati pearl.poštujem tuđe svjetonadzore,ideale i vjerska uvjerenja.
Markec

Post Postao/la Markec »

Imam pitanja za vas, dali vi vjerujete u (nema sexa prije braka, isto tako kazu da je i mastubiranje teski grijeh.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Markec je napisao/la:Imam pitanja za vas, dali vi vjerujete u (nema sexa prije braka, isto tako kazu da je i mastubiranje teski grijeh.
Ak se mene pita, to je jedan od elemenata masovne kontrole uma, poput posta i celibata i slicno. Naravno da je izvoriste takvog razmisljanja u prevenciji zloupotrebe navedenih stvari, ali neki to shvacaju predoslovno - procitaj moj prethodni post.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
zole052

Post Postao/la zole052 »

Markec je napisao/la:Imam pitanja za vas, dali vi vjerujete u (nema sexa prije braka, isto tako kazu da je i mastubiranje teski grijeh.
Ti to ozbiljno pitas?
E sada ja stvarno sumljam da znam nekoga tko nije nikada masturbiro. A sto se tice sexa prije braka... ah, ni to neznam. Bilo bi zanimljivo cuti razmisljanja nekoga kome je masturbacija teski grijeh i da se nije sekso prije braka :mrgreen:
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

sta tu imas razmisljati, takvi ljudi to prihvacaju bez previse razmisljanja.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
DoDo

Post Postao/la DoDo »

zole052 je napisao/la:E sada ja stvarno sumljam da znam nekoga tko nije nikada masturbiro.
Mislim da takav covjek ni ne postoji - to je naprosto prirodno. I zivotinje to rade.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Zaključano