Koje ozbiljne poslove radite na linuxu ?

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Koje ozbiljne poslove radite na linuxu ?

Post Postao/la shrike »

max360se je napisao/la:Znam da je slucajno, samo moram na vrijeme rec, da kasnije ne bi bilo.
Da, sad ćemo tu inkviziciju vršiti:D:D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

:D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ma i to moje pitanje je više retoričko, svoj odgovor sam napisao odmah ispod pitanja, ali za novije korisnike različiti odgovori mogu biti korisni u smislu opcija koje bi mogli imati na raspolaganju.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Neki psiholozi preporucuju kod velikih opterecenja mozga jednostavne, ali dobro razradjene tehnike opustanja.
Pokusajte za vjezbu rijesiti sljedeci zadatak:
Pokusajte J premjestiti do o pomocu lijeve tipke misa ( jednostavno povuci).
Jebes posao odi na jedno pivo
I, je li pomoglo???

Toliko o ozbiljnim poslovima :excited
Zadnja izmjena: Vl@do, dana/u 26 tra 2012, 18:16, ukupno mijenjano 3 puta.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Vlado, jel ti to sebi neki podsjetnik ostavljaš?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Neću oftopičarit ali to mi trenutno pada kao naj ozbiljniji posao. Nikako da dođe taj weekend, pa da se riješimo ozbiljnih poslova iz naslova.
Moj pogled na sve to.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ma dao si link na html file u tmp direktoriju na tvom disku :)
To nitko ne može vidjeti osim tebe.
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

drone je napisao/la:Ma dao si link na html file u tmp direktoriju na tvom disku :)
To nitko ne može vidjeti osim tebe.
Ispravljeno :nee
Moj pogled na sve to.
max360se

Post Postao/la max360se »

A di je link?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
tech_soul8

Post Postao/la tech_soul8 »

Hm...ovako! Koliko sam uspio vidjeti sve vase odg. svi vise-manje koristimo Linux za uobicajne stvari kao sto su: surfanje internetom, gledanje filmova, pisanje dokumenata...
Nisam bas vidio previse postova (ako ih ima uopce) da je netko spomenuo da koristi Linux za ono u cemu je on zapravo "najjaci", a to je kao posluzitelj. Mislim kao Dns,Mail,File...
server ili kao npr. Router ili Router/Firewall.

Moja prica je slj: Ja sam koristio Win od kada znam za sebe. Onda sam jednoga dana odlucio se za totalni zaokret i tako sam inst. Linux. Zasto? Pa zato sto jos uvijek mislim da sam
donekle mlad (imam 24 god), mislim da mi jos uvijek nije toliko kasno da upisem i zavrsim fax i jednoga dana pronadjem neki posao u nekoj IT industriji i zaposlim se kao sys Admin :D
Uzimajuci u obzir cinjenicu da je Linux kao sto sam malo prije naveo ipak dominantan u svijetu servera, a ja bih zeli radit kao sys admin jednoga dana, prije jedno 2.god inst. sam linux
cisto zato jer sam zelio naucit se radit na njemu, savladati ga. Prvoga dana kada sam inst. Linux pobrisao sam Win i od tada ih vise nisam nikada ni vratio nazad niti planiram.
Linux koristim manje vise kao i svi vi za surfanje ineternetom, gledanje filmova, citam knjige... Razlog zasto ga korstim za surfanje,gledanje filmova...je samo taj jer nemam drugoga
OS-a. Znaci linux sam inst.bio cisto iz edukativnih razloga (da se naucim radit na njemu),ali kao sto sam rekao nebih se vise vratio na Win nikada iz vise razloga koje nema smisla sada nabrajati ovdje.

Mislim da sam procitao bio da je lakaiwan napisao kao misli da je doslo vrijeme da se Linux pocne primjenjivati u prof.svrhe. S time se slazem koliko i ne.
Zasto da, a zasto ne? Da zato jer je Linux prvenstveno free OS s velikom zajednicom, moze nam donjeti puno usteda na bankovnom racunu itd...
Zasto ne? E sada zasto ne to bih mogao zaista nabrajati do sutra pocevsi od bakica i djedica u firmama koji vec 1000 god rade na Win i ne zele uciti nista novo,
pa sve do cinjenice da je Linux jos uvijek i na zalost toliko slabo rasprostranjen OS pogotovo u Hrvata, da kronicno fali strucnih, educiranih ljudi koji bi sve te sustave mogli odrzavati...
I na kraju mislim da Windowsi uz sve njihove maneeeee ipak mogu biti jedan koliko toliko stabilan OS,maksimalno prilagodjen krajnjim korisnicima, "ugodan" za radit...samo ako se redovno odrzava i
pravilno upravlja s njime. S druge str.isto tako ne vidim zasto bih netko ciji se posao svodi na pisanje dokumenata u wordu i izradu nekih tablica u execelu...isao se odjednom uciti raditi na Linuxu
i prilagodjavat se OpenOfficu ili LibreOfficu itd...Ok svatko i s imalo mozga ce se lako prilagoditi, ali ipak kada se naucite na jednu aplikaciju na jednu filozofiju, tesko je mjenjati stare navike...

Da zavrsim misao! Jos uvijek mislim da uz sav trud razno raznih hrv.zajednica itd... Linux ce kod nas ipak barem jos neko vrijeme ostati OS za entuzijaste koji zele nauciti nesto novo, OS za one koji zele
gledati p***o filmove, a pritom ne brinuti se previse hoce li pokupiti neki virus ili tako nesto... Nego OS koji cemo masnovno koristit za uredsko poslovanje, routanje prometa na lokalnoj mrezi, firewall...
Odgovori