Fejsbukmanija?!

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

nicky
Site Admin
Spol: Ž

Re: Fejsbukmanija?!

Post Postao/la nicky »

Gogy je napisao/la:...Samo sam rekao svoje mišljenje i htio vidjeti što ljudi misle zapravo o tome.
...
Ne znam čemu takva reakcija s tvoje strane u smislu odgovora na osobnoj razini tipa "ako ti smeta nemoj koristit". Istu stvar ja mogu reći tebi ako ti je dosta kritika na račun privatnosti nemoj čitati moj post. Ljudi imaju različita mišljenja i to je činjenica. Ako mi netko može na neki način ukazati kako je stavljanje fotki svojih klinaca na društvene mreže pametna stvar, vrlo rado ću promijeniti svoje mišljenje. Ili je stvar pre osjetljiva za raspravu, ne znam...
Reakcija? Pa samo sam iznijela svoje mišljenje što si i sam naveo da si htio.
Gogy je napisao/la:...Istu stvar ja mogu reći tebi ako ti je dosta kritika na račun privatnosti nemoj čitati moj post.....
Pa nije baš isto jer forum je javna stvar i na žalost ne mogu znati što će netko napisati prije nego napiše i ja to pročitam. A za fb točno znaš u što se upuštaš.
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Fejs sada smatram na neki način korisnim jer sam shvatio da se s nekim osobama više ne bih trebao družiti.
Bunker
Spol: M

Post Postao/la Bunker »

Staromodan je napisao/la:Fejs sada smatram na neki način korisnim jer sam shvatio da se s nekim osobama više ne bih trebao družiti.
Fb je postao vrlo bitna poslovna platforma. Bio sam na predavanju jednog amera koji nam je podastro podatke koliko miliona korporacije mjesecno ulupavaju u svoj job na online digitalnoj sceni u kojoj fb prednjaci.

A negativaca ima svuda, od tramvaja i birtije do parkova, s tim se zivi i nosi....
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Ispočetka mi se svidio jer sam se mogao čuti s osobama koje nisam dugo vidio. Ubrzo se susjedstvo preselilo tamo i prestalo družiti u stvarnost, a i razgovori su većinom krenuli u nekom drukčijem smjeru, pa su neki odustali od toga. Poslije su se neki vratili, dobro prebrali koga će imati u prijateljima, tako da ima više smisla.

I da, ono poslovno se lakše nađe.
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Moja srednja kcer preko fb prima i salje materijale u fb grupi koju im je otvorila raska za njihov razred. Oš, neš, moraš....

Sve bitne obavijesti im raska plasira iskljucivo kroz tu fb grupu. Nemres pobeć i da oćeš.

Od firmi i teleoperatera na fb dobim najbrzu informaciju.

Ima fb svojih mana ali nemoze se poreći da ima i dobrih stvari.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Bunker je napisao/la:Moja srednja kcer preko fb prima i salje materijale u fb grupi koju im je otvorila raska za njihov razred. Oš, neš, moraš....

Sve bitne obavijesti im raska plasira iskljucivo kroz tu fb grupu. Nemres pobeć i da oćeš.

Od firmi i teleoperatera na fb dobim najbrzu informaciju.

Ima fb svojih mana ali nemoze se poreći da ima i dobrih stvari.
Tužiti za duševne boli, ograničavanje ljudskih prava i ometanje vlastite privatnosti prisiljavanjem na korištenje Facebooka, uzeti razrednici i zadnju kunu ako joj ne bude slala na email ili nekim drugim putem :cura To je autonomna odluka razrednice, a ne politika ministarstva, dakle razrednica je podložna tužbi za samovolju ako ne pristane na alternativne načine slanja materijala.
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Pa ta raska im je u biti isla na ruku. Ta generacija djece tak i tak najvise preferira fb od svih vidova online komunikacije. Imali su ( imaju i nadalje ) mogućnost grupnog komuniciranja i razmjene radova i kroz outlook, onedrive,gmail i gdrive, dropbox, office365pro ( koji im je besplatan ) ,....no pokazalo se da klinci najradje koriste fb.

Nevidom nista lose u tome da je raska ciljala nacin koji je toj generaciji najblizi i najzastupljeniji medju njima...

I mi kao roditelji ju kroz taj kanal pitamo bilo kaj, ispricavamo izostanke, a ona nam tjedno salje ocjene, izostanke,obavijesti o svemu bitnom....

Kakva crna tuzba...da vidis tu mladu i lijepu rasku razmisljao bi kak ju dobit na kavu a ne kak ju tuzit...hhhhh

Fb mi uredno javlja za rodjendane prijatelja, poznanika, upozorava na dogadjaje u mojoj blizini, omogućje kreiranje i grupno pozivanje na neki dogadjaj...i jos gomila toga.

Koliko god se nekom fb svidjao ili nesvidjao, ipak je to mreza na kojoj ucestvuje cetvrtina populacije planeta, te je mreza na kojoj se sve bitne ( a i nebitne ) informacije najbrze rasire diljem planeta...

I naravno, sa fb treba znati, paziti kaj se lajka i koga se prati, pravilno podesiti onih milion postavki privatnosti,komunikacije i dozvola i tad nebu problema...

.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

To je OK dok su svi na isto jplatformi, no što ako nisu? već vidim bertonea ako ide na FB jer ga je razrednica natjerala da zbog klinaca mora ići... mislim da bi se sve prašilo uzduž i poprijeko :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Bunker

Post Postao/la Bunker »

shrike je napisao/la:To je OK dok su svi na isto jplatformi, no što ako nisu? već vidim bertonea ako ide na FB jer ga je razrednica natjerala da zbog klinaca mora ići... mislim da bi se sve prašilo uzduž i poprijeko :D
Ja pak mislim da vise gubi onaj tko bi u toj konstelaciji tvrdoglavo izbjegavao koristenje fejsa. Mogu ja i zvat rasku na mob, no to već kosta a fb tj gb su mi već ukljuceni ili u fiksnu ili mobilnu tarifu. Kad nam salje bitne obavijesti, lakse joj je to jednom objaviti u toj grupi nego slat svima mailove ili sms i sl...

Na nivou oš imamo takvu grupu razrednu na viberu, no fb ipak pruza daleko vise tih grupnih opcija glede razmjene dokumenata ili rada vise autora na istom dokumentu.

Ja razumijem otpor osoba koje nezele koristiti fb, i ok, njihov izbor koji postujem, no misljenja sam da su time samo na gubitku glede prakticnosti i funkcionalnosti.

I fb ima pravila upotrebe koja nalazu upotrebu pravog identiteta, pa su tamo ipak ljudi oprezniji i odmjereniji u izjavama nego tamo gdje se kriju iza laznih nikova pa svasta trkeljaju. Naravno da i na fb ima na milione laznih profila, no kada takav dodje kakiti u neku fb grupu , ili ga uopće neprimimo, ili ga prijavimo fb koji ga brzo blokira i trazi ga scan dokumenata, a onda bananko kad im nemres dostaviti osobnu na kojoj bi pisalo crnipero123 i sl...

Da smo ovdje svi pod pravim imenima i prezimenima, vjeruj da bi se rijetko tko upustao u rasprave a kamoli vrijedjao ...

.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Bunker je napisao/la:
Da smo ovdje svi pod pravim imenima i prezimenima, vjeruj da bi se rijetko tko upustao u rasprave a kamoli vrijedjao ...

.
Ovisi da li ima skrotum ili nema.
Odgovori