VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

userlx

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la userlx »

Mako off-topic, kad če biti recenzija Mandrive, zanima me zato jer je mislim
isprobati, ali nikako da smognem snagu.
S Linuxom dobiješ kuću, a s windowsima samo prozore.
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Kakva snaga, ubaci LiveCD pa se igraj kol'ko hoćeš :komp
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

userlx je napisao/la:Mako off-topic, kad če biti recenzija Mandrive, zanima me zato jer je mislim
isprobati, ali nikako da smognem snagu.
U planu i programu mi je za sljedećih par brojeva. Samo ti prati i uči kroz rubriku a ja ti obećajem da će uskoro biti detaljan opis Mandrive, sustava koji je uz Knoppix bio jedna od mojih prvih Linuxaških ljubavi ;)

Inače dobro ti je rekao Ivan, nemaš se što bojati, dok čekaš detaljnu recenziju, ubaci taj živi CD i igraj se. Ništa nemože poći po krivu niti nemožeš nešto "razbiti".

Kad budeš koristio Mandrivu, posebno ako ga koristiš na računalu koje je starijeg datuma - isprobaj urpmi alat za instalaciju,uninstalaciju i ažuriranje softverskih paketa koji možeš koristiti i lokalno i preko mreže - i to veoma fluidno.
userlx

Post Postao/la userlx »

Evo probao sam Mandrivu. Nije loša, ali mi se viša sviđa Linux Mint.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Hej ljudi, upravo sam razgovarao s glavnim urednikom u vezi "semafora" za hardver rubriku u kojem bi bile testirane neke popularnije Linux distribucije te bi u obliku svijetla na semaforu bila označena kompatibilnost i kvaliteta samo rada sustava na tom komadu hardvera.

Iako je glavni urednik ideju ocjenio kao odličnom i veoma zanimljivom , to je doista veliki dodatni posao za naš hardverski tim pošto treba napraviti reinstalaciju otvorenih sustava, napraviti ponovni testbed, instalirati sve potrebne drivere itd...

Prema tome, on je ocjenio da zasad trenutno nemožemo to efikasno izvršiti iako se slaže da je ideja jako dobra i nadamo se budućoj realizaciji iste.

No ja vama, zajednici predlažem sljedeće :

Slobodno napravite kako je naš priatelj Žarko ovdje napomenuo - online peticiju. Pokažite koliko vas je i izborite ono što bi htjeli vidjeti ,ne samo da bi pokazali da vas ima i da inzistirate na tome. Nema se stvarno što izgubiti.

No isto tako, urednik mi je napomeuo da slobodno dajete još ideja, ako nisu preveliki teret za sadašnji hardverski kadar, onda ćemo ti i realizirati :)

Hvala.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Možda ideja:
Imajte jedan stroj na kojem bi bile dvije Linux distre. Npr. jedna deb, a jedna rpm distra.
Pa probajte koji komad hardvera na njemu. I objavite možda jedan test hardvera u sklopu rubrike Open source.
Za početak.
Ako bi u početku pisali samo o hardveru koji radi out of the box, ne bi morali gubiti previše vremena na traženje kako taj komad osposobiti.
To vam ne bi uzelo previše vremena, a nama je i to dosta za početak.
Npr.u jednom broju Web kamera, pa u drugom USB wireless, pa onda TV kartica, pa ...
Pa bi se za par brojeva nakupilo toga.
Eto, samo kao prijedlog kako osposobiti hardver rubriku, a da ne opteretite previše hardver ekipu.

Inače ideja online peticije je odlična! Ja podržavam.
Samo bi trebalo smisliti nešto pametno...
Ne znam kako ostali razmišljaju o peticiji?
userlx

Post Postao/la userlx »

Suko je napisao/la:Možda ideja:
Imajte jedan stroj na kojem bi bile dvije Linux distre. Npr. jedna deb, a jedna rpm distra.
Pa probajte koji komad hardvera na njemu. I objavite možda jedan test hardvera u sklopu rubrike Open source.
Za početak.
Ako bi u početku pisali samo o hardveru koji radi out of the box, ne bi morali gubiti previše vremena na traženje kako taj komad osposobiti.
To vam ne bi uzelo previše vremena, a nama je i to dosta za početak.
Npr.u jednom broju Web kamera, pa u drugom USB wireless, pa onda TV kartica, pa ...
Pa bi se za par brojeva nakupilo toga.
Eto, samo kao prijedlog kako osposobiti hardver rubriku, a da ne opteretite previše hardver ekipu.

Inače ideja online peticije je odlična! Ja podržavam.
Samo bi trebalo smisliti nešto pametno...
Ne znam kako ostali razmišljaju o peticiji?
Slažem se.
Ovo sa dva stroja je dobra ideja. ;)
Može biti jedan stroj s dva HDD i na svakom jedna distribucija(gore navedene) ili
sa jednim HDD i dvije particije sa te dvije distribucije.

Ja sam za peticiju, samo me zanima kako če izgledati (koje čemo podatke morati dati).
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Jako dobri prijedlozi, ja s njima mogu izaći pred glavnog urednika no isto smatram da bi bilo odlično da se pokrene nekakva peticija i da je pošaljete u redakciju.

Inače, uvrstio sam neke od vaših sugestija u svoj radni plan i program za buduće rubrike :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

ReiKo je napisao/la: Inače, uvrstio sam neke od vaših sugestija u svoj radni plan i program za buduće rubrike :)
Jadan ti!
Zatrpavamo te poslom!
Nije ti lako s nama... ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ja imam ideju za peticiju!

Šaljite svoje podatke meni u PM, sa naznakom za peticiju.
Kada bude gotovo, pokupim vaša imena i prezimena, te nickove (ne šaljite mi OIB-ove ili JMBG-ove), to su tajni podaci i mene se ne tiču, kao ni redakciju.

Dakle Ime Prezime (nick).

Na kraju ja to skupim i pošaljem e-mailom na Pekarika i na urednika hardwerske sekcije....
Odgovori