Pozdrav iz Čakovca
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
-
Forgisound
- Spol: M
Pozdrav iz Čakovca
Svim Linuxašima upućujem pozdrav iz Čakovca.
Ja sam tek potencijalni Linuxaš. Zasad koristim Windowse 8.1, i to zato što Linux ne znam postaviti.
PC mi je izvor zvuka mojeg HiFi sustava, u čemu se, prema brojnim svjedočenjima, Linux pokazao superiornijim.
Nadam se da ću na ovom forumu saznati više o Linuxu, kao i da će se naći neki Linux guru iz Čakovca, da mi pomogne podesiti minimalističku Linux distribuciju specijaliziranu za audio reprodukciju.
Ja sam tek potencijalni Linuxaš. Zasad koristim Windowse 8.1, i to zato što Linux ne znam postaviti.
PC mi je izvor zvuka mojeg HiFi sustava, u čemu se, prema brojnim svjedočenjima, Linux pokazao superiornijim.
Nadam se da ću na ovom forumu saznati više o Linuxu, kao i da će se naći neki Linux guru iz Čakovca, da mi pomogne podesiti minimalističku Linux distribuciju specijaliziranu za audio reprodukciju.
Re: Pozdrav iz Čakovca
dobrodošao. linux ti je specifičan po tome što možeš skinuti .iso file, zapržiti ga na cd ili na usb i isprobati vez da instaliraš na disk. također, linux distribucija ima koliko ti srce želi 
također, možeš si napraviti i dual-boot. za početak, pročitaj malo wiki.open.hr
moj savjet ti je da se, kao početnik, ipak držiš najpopularnijih distribucija koje imaju najširu bazu korisnika. zašto je to bitno? jednostavno, najveća vjerojatnost pomoći
također, možeš si napraviti i dual-boot. za početak, pročitaj malo wiki.open.hr
moj savjet ti je da se, kao početnik, ipak držiš najpopularnijih distribucija koje imaju najširu bazu korisnika. zašto je to bitno? jednostavno, najveća vjerojatnost pomoći
- jurastublic
Ako misliš na Bit Perfect Audio to se može na linuxu. Ali u stvarnom životu, na hardverskom nivou taj audio signal (čak i digitalni) prolazi kroz toliko AD/DA konverzija da je Bit Perfect nemoguća misija. Ako i zanemariš sve pogreške u snimanju materijala, kad digitalno pomoću linuxa prebaciš podatke u HiFi sustav, opet taj signal ide u digitalno/analogni konverter (od kojih ni jedan nije savršen i gubi bitove) pa onda u pretpojačalo pa pojačalo od kojih svaki unosi svoje pogreške i šum, pa do zvučnika i akustike prostorije, itd... U svemu tome se jedan bit informacija izgubi 100 puta.
- calisto053
- Moderator
Samo budi uporan i nemoj odustati. Linux višestruko vraća uloženi trud i ljubav
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- PunkBastard
Pozdrav, ako gdje zapneš možeš me zvati i da dođem pogledati, idem na MEV pa sam većinu godine u Čakovcu, a možemo i koje pivce popit nekad.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Dobro nam dosao, ugodno druzenje ti zelim 
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Cooleech
- Moderator
Ima neka distra Musix ili tako nekako koja je baš namijenjena audio obradi. Za početak, možda te zadovolji Ubuntu Studio. Meni nikad nije lega, no.. 
BTW, dobro nam doša!
BTW, dobro nam doša!
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- franz
- Kontakt:
Pozdrav zemljače 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Dobrodošao!
Nadam se da ćemo ti što uspješnije pomoći prilikom prilagodbe. 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Abzeenth
- Site Admin
Dobrodošao!
ArtistX je odlična distra za multimediju svih vrsta; od reprodukcije do produkcije
Jedini problem bi mogao biti to što nije baš "minimalistička".
Ali bez brige - jedna od ljepota Linuxa je upravo u tome što možeš bilo koju distribuciju u potpunosti prilagoditi sebi, pa tako možeš krenuti od instalacije neke barebone distribucije i samo dodati aplikacije koje želiš za svoje audio potrebe
ArtistX je odlična distra za multimediju svih vrsta; od reprodukcije do produkcije
Ali bez brige - jedna od ljepota Linuxa je upravo u tome što možeš bilo koju distribuciju u potpunosti prilagoditi sebi, pa tako možeš krenuti od instalacije neke barebone distribucije i samo dodati aplikacije koje želiš za svoje audio potrebe