slab wi-fi signal !
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- ok
- Spol: M
slab wi-fi signal !
imam slabiji wi-fi signal u odnosu na onaj u windowsima koristim ruter: dlinkgo,go-rt-n150 ver: B1 signal u dnevnom boravku je na 72 MB/s nekada ide na 120 MB/s,u susjednoj sobi je 50 MB/s na windowsu nikada ne pada sa 150 MB/s ako nisam u drugoj sobi, jeli do drivera može li se to nekako riješit,znate i prije sam uočavao nešto slabiji wi-fi ali nikad nisam postavio temu
Re: slab wi-fi signal !
Jooooooooooooooooooooooooooooj................. gdje nađe taj router
Router je banana.. ja se na njega nisam uopće mogao spojiti iz linuxa.. samo iz w7 i telefonom..
Uglavnom, moj je završio kod shrikea, pa kad pročita post, možda napiše koju pametnu, njemu navodno radi, ali nisam vidio to u živo pa ..
ma vjerujem mu na riječ 
Router je banana.. ja se na njega nisam uopće mogao spojiti iz linuxa.. samo iz w7 i telefonom..
Uglavnom, moj je završio kod shrikea, pa kad pročita post, možda napiše koju pametnu, njemu navodno radi, ali nisam vidio to u živo pa ..
- ok
išao sam na "www.speedtest.net "ima nešto veći ping ali je brzina ide do maximuma ma da nešto sporije ono može se surfat ali sporije
a šta sam mogao drugo kupit ili je dlink ili tenda ruter 
Ma OK, nemoj moj post shvatiti kao kritiku
.. to je više bilo obraćanje samome sebi kad se sjetim tjedan dana potrošenih na pokušaje spajanja na net tim routerom.. na kraju sam pokupio dijelove starog TP-Linka koji je završio u zidu (jer mu je svako malo pucala veza između njega i cable modema), složio ga (fali doduše komadić plastike) i evo radi još dan danas
On Topic: Ali, stvarno, taj Dlink samo lijepo izgleda, ostalo je banana, a signal je takav kakav je zbog unutarnje antene i ugrađene elektronike i teško da ćeš moći izvuči nešto bolje od toga što imaš.
Eventualno si pogledaj na kojem kanalu radi pa odskeniraj i susjedne routere i ako vam se kanali preklapaju, prebaci svoj na neki manje zauzet.
On Topic: Ali, stvarno, taj Dlink samo lijepo izgleda, ostalo je banana, a signal je takav kakav je zbog unutarnje antene i ugrađene elektronike i teško da ćeš moći izvuči nešto bolje od toga što imaš.
Eventualno si pogledaj na kojem kanalu radi pa odskeniraj i susjedne routere i ako vam se kanali preklapaju, prebaci svoj na neki manje zauzet.
meni je radio (i radi) out of the box i nisam imao problema ni sa wifi ni sa kabelom. što se slabog signala tiče i win-lin razlike, tu je lako moguće problem u driverima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Elfudin
- Kontakt:
Ako ti nije zao para imas one Wifi range boostere, ustekas ga u uticnicu negdje na pola puta od router i kompa.
- ok
nešto mi je drugo na umu izgleda da nije problem sa ruterom i drajverima na mintu, mislim da samo netačno pokazuje brzinu signala između rutera i laptopa dok je pritom brzina neta dobra
- dinosb
Ili ti možda zaista točno prikazuje skaliranje brzine, dok windows baš i ne, jer status brzine određuju u drukčijem vremenskom razmaku i uz različite parametre. Na tvom mjestu, više bih vjerovao mintu. Na brzinu neta ti neće utjecati, osim ako ne padne ispod brzine izlaza na internet, što je malo vjerojatno s obzirom na n standard.ok je napisao/la:nešto mi je drugo na umu izgleda da nije problem sa ruterom i drajverima na mintu, mislim da samo netačno pokazuje brzinu signala između rutera i laptopa dok je pritom brzina neta dobra
Btw, možeš uvijek probati Windsurfer za pojačavanje snage signala. Možeš koristiti i limenke od piva, umjesto folije.
Najbolje od starog pramena
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
- ok
sarkazam ti je na nivou super si, konzerva je još dobra bilo je situacija i sa mrežom od stare bakarne žice 
- dinosb
Eh, pa hvala ti puno. Jedino što nisam bio sarkastičanok je napisao/la:sarkazam ti je na nivou super si, konzerva je još dobra bilo je situacija i sa mrežom od stare bakarne žice
Probaj i vidjet ćeš da radi. Mreže od bakrene žice... ha, baš i ne, ali bakar je isto ok za antene, samo zahtjeva drukčiji oblik, ovisno o modulaciji i spektru signala, kao i aluminij, a najbolji za to je upravo onaj od kojeg se prave limenke za pivicu/redbull/watever.
Ti ustvari radiš paraboličku antenu koja je u biti iste svrhe kao i satelitski tanjur, samo u drugoj ulozi. Jednostavno rečeno, takva antenica fokusira signal što ti daje prvenstveno kvalitetu, ali i nešto bolji domet signala, kao što tanjur fokusira signal na receiver.
Ako ne bude radilo, ja ti pokrijem troškove te pive (ali mora biti dobro pivo)
EDIT: Evo načina rada. F bi ti bila antena na routeru/AP-u i pravac koji povlaći na V bi ti trebao biti unutar cca °35 od bilo koje strane naprema laptopu (koji je nasuprot V) kako bi dobio najbolji efekt.
Ispod su ti slike kako bi to trebalo izgledati
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.