Sada je: 15 kol 2018, 19:15.
Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

A još sam rekao "što je tragedija" mišljavši da će iz toga biti jasno da bi voli više detalja, ali ih nema.

Naravno da bi bilo jako korisno imati detalje tipa " da li je na nekom autu zadnji ovjes multilink ili polu kruta osovina", ali bojim se da većinu ekipe to ne zanima. Dok sam gledao za uzeti auto, pročitao sam gro recenzija i de fakto sve su kao i recenzije linux distri: kako izgleda, kakav je interijer i jel se recenzentu digao kada je auto vozio. I onda neka statistika kolko vrata ima i koliko troši. Mene zanima isto tako da li je skupo za održavati pa onda da nabaci konkretne brojeve tipa koliko košta novi far, filter za ulje itd no toga nikada nema. Nema ni podatka recimo jel mjenjač dobar ili loš u smislu tog specifičnog modela i detalja da li model ima problema sa njime ili ne (večinom se svodi na "brzine (ne) idu glatko iz jedne u drugu i ni/je tih".). Tipa, bilo bi super da u recenzije stave da taj i taj model mjenjača ima takvu i takvu pouzdanost, koji su najčešći kvarovi i čega, bla bla. Pretpostavljam da je to zato jer većina ljudi kupuje auto zbog toga što im je neki model eto fora za pokazati se na špici i da susjed kojem ne zna ime bude ljubomoran. Ostatak pizdarija nije toliko bitan ili ako je bitan neće niti očekivati da se nalazi u recenziji nego će gledati po specijaliziranim forumima. Znači, nije da ne treba, treba samo ekipa koja to čita vjerojatno ne želi takve informacije/recenzije.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Avatar
Moderator
Postovi: 9575
Moderator
Postovi: 9575
Pridružen/a: 07 pro 2007, 18:07
Podijelio/la zahvalu: 136 puta
Primio/la zahvalu: 245 puta
Spol: Y
OS: utuntu 17.04
Slažem se s vama da su domaće recenzije očajne (čast iznimkama) , ispričaju nam ili napišu ono što i sami možemo zaključiti čitajući opis proizvoda. (Kada pogledam takav video uradak ili pročitam recenziju budem ljut što moram i dalje tražiti informacije i što ništa novo nisam otkrio).
Tek rijetko naletim na opširnu i detaljnu recenziju uglavnom na engleskom i stvarno budem zahvalan autoru.
Izgleda da rijetki naprave dobar posao sa recenzijama. A većina samo šturo napiše i misle da su mnogo pametniji od svojih čitatelja ili gledatelja. Npr. video traje 10 min. a lik opisuje što se sve nalazi u kutiji proizvoda tri minute, a ostalo vrijeme provede opisujući uređaj i osnovne funkcije.

A da se uhvatim teme, L Mint mi nikako ne odgovara, a niti mojoj mašini (ima nekih mušica).
S rogatim se bodeš samo kada je pečen
Avatar
Postovi: 288
Postovi: 288
Pridružen/a: 20 pro 2015, 15:51
Podijelio/la zahvalu: 74 puta
Primio/la zahvalu: 6 puta
Spol: M
OS: Ubuntu16.04-Mint-win7

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.