mr.robot
Moderator/ica: Moderatori/ce
mr.robot
gledam izvrsnu seriju mr.robot
eliot je genijalni haker koji želi spasiti svijet, pri tome se služi radikalnim i anarhističkim metodama. moj junak he he
šalu na stranu, ako holivud nastavi štancati ovakve serije, svi mi koji znamo linux odmah ćemo dobiti karton u policiji. nismo normalni. sumnjivi smo sto posto
eliot je genijalni haker koji želi spasiti svijet, pri tome se služi radikalnim i anarhističkim metodama. moj junak he he
šalu na stranu, ako holivud nastavi štancati ovakve serije, svi mi koji znamo linux odmah ćemo dobiti karton u policiji. nismo normalni. sumnjivi smo sto posto
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
Re: mr.robot
Prva sezona je OK, druga je otišla malo u ... pa u nekom drugom smjeru...
a što se tiče kartona nemaš brige, ZAMP-u nismo zanimljivi pa nismo zanimljivi ni policiji
a što se tiče kartona nemaš brige, ZAMP-u nismo zanimljivi pa nismo zanimljivi ni policiji
u jednoj epizodi (prva sezona) eliot ima desetak sekundi da postavi ras-pi na lokalnu mrežu 'neprijatelja' i to mu navodno otvori portove na njihovim ruterima he he
jesam tanak u tom području ( sigurnost mreža ) ali zar nije to ipak malo tu-mač ? kako je mogao otvoriti firewall sa ras-pi koji je iza firewalla ?
jesam tanak u tom području ( sigurnost mreža ) ali zar nije to ipak malo tu-mač ? kako je mogao otvoriti firewall sa ras-pi koji je iza firewalla ?
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
- jurastublic
- Spol: M
Pogledao sam prvu sezonu ali iako su pričali da koriste linux, odmah sam primijetio da komande upisivane u terminal (čak ni sami terminal) nisu bili od pravog linuxa, već nekakva filmska zbrčka da izgleda što efektnije na ekranu.
Sama serija u cjelini mi nije sjela - dosadno. Ali otkrio sam barem novog talentiranog mladog glumca - onaj koji glumi zločestog biznismena-računalca.
Sama serija u cjelini mi nije sjela - dosadno. Ali otkrio sam barem novog talentiranog mladog glumca - onaj koji glumi zločestog biznismena-računalca.
Serija je u početku bila dobra, ali kasnije postane dosadna kada se počnu baviti njegovim halucinacijama i psihozama, toliko dosadna da sam odustao od gledanja druge sezone.
Pa realno većinu stvari u serijama/filmovima (bilo kojim), a tiču se stvarnog korištenja računala ne treba uzimati zdravo za gotovo jer:
No vratimo se na Mr. Robota... u cjelini mi je serija OK jer dobro balansira stvarnim, virtualnim i psihološkim odnosnom među likovima i kako likovi percipiraju okolinu i stvarnost oko sebe, odnosno pokušava prikazati kemiju koja se odvija u mozgu pojedinca i kako on percipira ono što se događa oko njega.
Što se pak tiče samog "hakiranja" u seriji, puno realniji prikaz kako to doista može ići je epizoda 10 druge sezone kad Eliot traži lokaciju mobilnog telefona no opet se vraćamo na socijalni inženjering uz malo korištenja laptopa.
EDIT:
- klasičan linux terminal vizualno nije zanimljiv gledateljima
- nitko u seriji/filmu neće prikazati prave nizove naredbi ili složiti nekoliko nepovezanih naredbi koje zajedno rade štetu... pa odmah bi neki nadobudni lik (ili klinac) išao to isprobavati
No vratimo se na Mr. Robota... u cjelini mi je serija OK jer dobro balansira stvarnim, virtualnim i psihološkim odnosnom među likovima i kako likovi percipiraju okolinu i stvarnost oko sebe, odnosno pokušava prikazati kemiju koja se odvija u mozgu pojedinca i kako on percipira ono što se događa oko njega.
Što se pak tiče samog "hakiranja" u seriji, puno realniji prikaz kako to doista može ići je epizoda 10 druge sezone kad Eliot traži lokaciju mobilnog telefona no opet se vraćamo na socijalni inženjering uz malo korištenja laptopa.
EDIT:
Pa bit serije i jesu njegove psihoze, odnosno kako pojedinac različito vidi stvarnost... da je malo usporeno i da je otišlo u jednom drugom smjeru od prve epizode je, ali ... zapravo, uzmi to kao da rješavaš osmosmjerku (vrsta križaljke), većina ljudi bulji u slova i traži prvo slovo kako bi složio prepoznatljivi niz i tako dobio/kombinirao riječ, manjina pogleda križaljku sa pola metra i bez traženja početnog slova niza vidi riječi.JH-IM je napisao/la:Serija je u početku bila dobra, ali kasnije postane dosadna kada se počnu baviti njegovim halucinacijama i psihozama, toliko dosadna da sam odustao od gledanja druge sezone.
Pretjerali su sa tim, počeo sam gledati drugu sezonu i morao sam se prisiljavati da dovršim epizode koliko mi je bilo dosadno i na kraju sam odustao od gledanja, možda kada mi bude jako jako dosadno dovršim i drugu sezonu. Ako hoću gledati nešto što analizira ljudsku psihu postoje puno bolji filmovi i serije od Mr.Robota za to, ili još bolje uzeti ću u knjižnici neku dobru knjigu na tu temu ili se osvrnuti temeljito na ljude oko sebe. Problem je što je Mr.Robot originalno reklamiran kao geek serija a na kraju se sveo na gledanje njegovih košmarnih psihoza, a geek dio je postao sporedan.bertone je napisao/la: Pa bit serije i jesu njegove psihoze, odnosno kako pojedinac različito vidi stvarnost... da je malo usporeno i da je otišlo u jednom drugom smjeru od prve epizode je, ali ... zapravo, uzmi to kao da rješavaš osmosmjerku (vrsta križaljke), većina ljudi bulji u slova i traži prvo slovo kako bi složio prepoznatljivi niz i tako dobio/kombinirao riječ, manjina pogleda križaljku sa pola metra i bez traženja početnog slova niza vidi riječi.
zasad sam na prvoj sezoni, uvjeren sam da me neće razočarati niti druga.
malo sam razmislio o onome što sam napisao - stvarno nemam pojma kako TeamViewer prolazi kroz ruter a da ne otvori niti jedan port. dakle nemam pojma niti da li bi mali ras-pi mogao hakirati firewall. čini se da sam se zaletio , išlo bi to bez problema ... za onoga koji zna šta radi
malo sam razmislio o onome što sam napisao - stvarno nemam pojma kako TeamViewer prolazi kroz ruter a da ne otvori niti jedan port. dakle nemam pojma niti da li bi mali ras-pi mogao hakirati firewall. čini se da sam se zaletio , išlo bi to bez problema ... za onoga koji zna šta radi
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Slažem se.JH-IM je napisao/la:Serija je u početku bila dobra, ali kasnije postane dosadna kada se počnu baviti njegovim halucinacijama i psihozama, toliko dosadna da sam odustao od gledanja druge sezone.
Zanemari bertonea, on je uvijek pomalo naginjao psihodeliji
Meni su puno strašnije distropije u kojima androidi sanjaju električne ovce i žele postati poput nas ljudi, ljudi sve više postaju poput androida, a granice se zamagljuju. Od filmova su to Sixth Sense i I, Robot, a serije Almost Human i Humans
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
U tome i jest caka, što su ljudi više zombiji to je lakše od njih raditi poslušne idiote, prevelika fiktivna individualizacija rastvara snagu kolektiva, a jedino kolektiv se ima snage oduprije ovom ili onom negativnom trendu. A toliko smo daleko od takozvanog strong AI da nekakvi autonomni i inteligentni roboti su znanstvena fantastika i biti će još jako dugo, jedva uspijevaju napraviti robota koji hoda a da ne padne, o samosvjesnoj inteligenciji da ne pričam, izvoru napajanja i procesnoj moći za takvog robota itd. AI je sada buzzword koji je popularan, ali se taj pojam toliko zloupotrebljava da puno ljudi misli da su samosvjesni roboti iza ugla, a stvarnost je nešto potpuno drugo.calisto053 je napisao/la: Slažem se.
Zanemari bertonea, on je uvijek pomalo naginjao psihodeliji![]()
![]()
![]()
Meni su puno strašnije distropije u kojima androidi sanjaju električne ovce i žele postati poput nas ljudi, ljudi sve više postaju poput androida, a granice se zamagljuju. Od filmova su to Sixth Sense i I, Robot, a serije Almost Human i Humans