Mobilni internet sa Asus 4g surf

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

gari2671

Mobilni internet sa Asus 4g surf

Post Postao/la gari2671 »

Pozdrav svima !

Neke stvari mi nisu jasne dobio sam preko H1-telekoma ono malo čudo od kompa pa mi neke stvari nisu jasne.Htio sam kupiti stik za mob-internet no NEMOŽE zakaj?? Zato što linuxi ne podržavaju t-com,vip i Tele2 pa mi sad tu nekaj nije jasno dok sam doma na internetu sam bez frke zato što sam spojen na h1 ruter i bežično sam povezan,ali ja nemogu otiči na more ili u viksu i surfati.E sad vele instaliraj windowse i surfaj. Meni je to malo čudno zato molim nekog pametnog ko je je imao sličanproblem da mi pomogne jer ako neću moći ode ja na win sorry linux-i MOLIM POMOĆ :misli
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Mobilni internet sa asas 4g surf

Post Postao/la Suko »

Pa noviji kernel podržava dosta tih modema.
Neki od njih rade odmah preko network managera, a neke treba podešavati ili koristiti druge programe za spajanje na net.
Nejprije bi trebao doznati točno koji HDSPA modem dolazi u paketu koji kupuješ, a onda surfati malo da li je podržan pod Linuxom.
(Moj je npr. dobro podržan)
gari2671

ja sa ga htio kupiti bilo T-com, VIP ili pak Tele-2 no vele da mi neće raditi sa linuxia no sumljam da niko nije pokušao surfati van kuće sa stikom to mi smrdi :roll:
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

gari2671 je napisao/la:ja sa ga htio kupiti bilo T-com, VIP ili pak Tele-2 no vele da mi neće raditi sa linuxa no sumljam da niko nije pokušao surfati van kuće sa stikom to mi smrdi :roll:
Nije baš istina da ne rade na Linuxu.
Pa ima nas koliko hoćeš koji koriste Linux i te stickove.
Ekipa iz telekoma ti kaže da ne rade na Linuxu, jer nemaju korisničku podršku za Linux korisnike.
Pa im je najlakše reći da ne rade i oni su mirni.
Malo prosurfaj tu po forumu. Ima dosta tekstova o tome.
A pogledaj i na Wikiju.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Pa ti je reko Suko da rade neki odmah a za neke treba nesto se malo potruditi... cuj koliko sam ja upoznat ako uzmes taj stik na pretplatu oni ti moraju omoguciti probno nekih tjedan dana pa ako si zadovoljan onda nastavis koristiti a ako ne onda ga vratis...
Tako lijepo odaberes, naravno provjeris da li ce biti komplikacija za ga vratiti ako ne radi (nemoj im nista spominjati linux) uzmes ga i ako ga ne uspijes namjestiti da radi onda im ga vratis... i odes kod sljedeceg providera :D
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
gari2671

Re: Mobilni internet sa Asus 4g surf

a i to kaj velite.Dobar da ja bi kupil stik odem tamo i nek namjeste,neće oni ima ko hoće i poslje na plažu i udri kava kava , aj hvala dečki pa se javim sa rezultatima i još nekaj se dapromijeniti destkop jer me malo živcira to kak je original ili ja nisam baš upoznati sa LINUXIMA i usput jel vam radi PIRATE BAY I BTJUNKIE ????
Veliki pozdrav ekipi !!!!!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

gari2671 je napisao/la: još nekaj se dapromijeniti destkop jer me malo živcira to kak je original ili ja nisam baš upoznati sa LINUXIMA i usput jel vam radi PIRATE BAY I BTJUNKIE ????
Veliki pozdrav ekipi !!!!!
Desktop se da promijeniti.
Vidi na eeeuser.com pod Advanced (Full) Desktop.
Imaš i ovdje na forumu neke upute, ali mislim da više ne vrijede jer su stare.
Inače, radi ti sve na internetu, samo moraš znati podesiti.
Ne gine ti proučavanje i učenje.
gari2671

što ja više čačkam nije to tak loše mislim LINUXI ali sorry draži su mi WIN kolko got ima rupa u sebi no jedina ljubav je APLE e to je posao samo to košta za mene ako me razumijete :lol:
Pavle

Post Postao/la Pavle »

Ima uputstvo negde u my home.Samo to na mojoj Nokiji 3200 s pocetka 2004 godine tesko da moze :mrgreen:
Али да ли се тако могу наци сви програми?
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Tko kaže da ne rade 3G modemi na Linuxu?

Ja sam tutorial za jedan od njih napravio na youtube-u :))

http://www.youtube.com/watch?v=_OPYgnJjP0Y
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
Odgovori