Prijedlog za redizajn

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Markec
Spol: M

Prijedlog za redizajn

Post Postao/la Markec »

Problem kod moba recimo IPhone, Android kad gledate stranice je to što je teže kliknuti na neki naslov tj hyperlink . Palo mi je na pamet da bismo mogli staviti prozirne kocke ispred vijesti recimo pogledajte sliku
http://img263.imageshack.us/img263/8972/snapshot1v0.jpg
ovi crveni rubovi nebi bili vidlivi nego bi prozirna kocka bila hyperlink da se može jednostavno kliknuti sa prstom na ekranu moba.
Što mislite o tome, pa ja mislim da nema potrebe za selektiranjem teksta ili korištenje naslova kao hiperlink nego da cijela vijest tj slika, tekst i naslov bude hyperlink .

Ovo je jedan od prijedloga, dio mene misli da bismo trebali na božić imati redizajniranu stranicu bar novu shemu boju, i malo povečati tekst da bude jednostavno tipkati prstima. Jer osim na mobu ovo bi bilo i korisno za računala tj monitore koji imaju zaslon osjetliv na dodir.
pootzko
Kontakt:

Re: Prijedlog za redizajn

Post Postao/la pootzko »

u ovo za mobitele ne ulazim, ali monitori na dodir? znam da se pojavljuju sve više, ali to ne može nikako biti brže od klikanja mišem... ako imaš miša zašto bi netko htio čačkat po monitoru? :D
...I put on my robe and a wizard hat...
Markec

Post Postao/la Markec »

pootzko je napisao/la:u ovo za mobitele ne ulazim, ali monitori na dodir? znam da se pojavljuju sve više, ali to ne može nikako biti brže od klikanja mišem... ako imaš miša zašto bi netko htio čačkat po monitoru? :D
Gle, a tableti ?
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Ovo za hyperlink je super ideja, bilo bi dobro kad bi bilo, al sumnjam da ćeš odgovora dobit na to :)
a što se božića tiče, pa napravi neki baner ili sl. pa nek stavljaju, ili vi koji znate sa Gimpom raditi
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

Markec je napisao/la:Gle, a tableti ?
to su igračke, a ne monitori :D
...I put on my robe and a wizard hat...
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

pootzko je napisao/la:to su igračke, a ne monitori :D
+1, totalno :lol:
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

kvaju je napisao/la:Ovo za hyperlink je super ideja, bilo bi dobro kad bi bilo, al sumnjam da ćeš odgovora dobit na to :)
a što se božića tiče, pa napravi neki baner ili sl. pa nek stavljaju, ili vi koji znate sa Gimpom raditi
Zašto ne bi dobio odgovora? :)

Ugl, ideja je OK; no volio bih vidjeti retuširan cijeli site... Onda ćemo napraviti malo veće pomake oko unaprijeđenja portala, što vizualno, što nova proširenja.
DanijelB

Post Postao/la DanijelB »

[Ovu poruku sam originalno slao preko kontakt forme - no cijelo mi je vrijeme javljala da nije moguće poslati poruku jer sva polja nisu ispunjena iako sam pokušao 100 puta i imao sva polja popunjena, te pazio na ispravan CAPTCHA kod. Stoga je stavljam ovdje.]

Ja sam Danijel, imam 17 godina i hobi su mi web programiranje (PHP) i dizajn. Tako sam za vas pripremio dizajn koji je trenutno samo grafički koncept koji možete pogledati na http://www.danijelbeslic.com/misc/linuxzasve.png

Ukoliko bi se ovakvo nešto moglo realizirati tada bih to iskodirao u HTML-u i ponudio grafičke koncepte koji bi prikazivali ostale dijelove sitea (popis članaka, recenzija, aplikacije, pa dio o distribucijama, itd.).

Ja bih vam to odradio besplatno - i to bi bila win-win situacija jer vi dobivate novi dizajn, a ja referencu za budućnost. :)

Što se tiče dijelova sitea, na oglase sam pazio da mogu ostati u formatu u kojem su sad, dok bi se za članke trebale postaviti nove slike u većoj rezoluciji (što ne bi bio problem ukoliko vaš CMS obrađuje slike, pa imate originale negdje na serveru). Također, ukoliko ih nemate imao sam na umu rješenje da se za zadnjih 20ak članaka postave velike slike, te da se doda PHP logika koja bi omogućila i normalan prikaz starih vijesti sa malom sličicom (malo drugačiji layout full članka ovisno o tome je li sličica mala ili velika). :)

Zanima me što mislite o svemu ovome pa, ako je moguće, javite svoja mišljenja.

Također, otvoren sam i eventualne modifikacije i preinake - jer ipak je to vaš site. :)

Lijep pozdrav.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Hvala ti na ponuđenoj ideji i vjerujem da će ovo potaknuti raspravu i ostatka ekipe zadužene za održavanje sajta.

Jedino što nisam shvatio u koncepciji licenciranja: da li bi posao bio voljan raditi pod GPL licencom ili bi to bio zatvoreni kod (odnosno pod Copyrightom). Nekako se bojim, da u slučaju copyrighta stvar baš ne bude išla jer mi inzistiramo na otvorenom i slobodnom kodu.

Koncepcija mi se inače dobrim dijelom dopada (boje baš i ne, ali to se lako sredi).

Čekamo mišljenja ostalih....
DanijelB

Post Postao/la DanijelB »

Grof je napisao/la:Hvala ti na ponuđenoj ideji i vjerujem da će ovo potaknuti raspravu i ostatka ekipe zadužene za održavanje sajta.

Jedino što nisam shvatio u koncepciji licenciranja: da li bi posao bio voljan raditi pod GPL licencom ili bi to bio zatvoreni kod (odnosno pod Copyrightom). Nekako se bojim, da u slučaju copyrighta stvar baš ne bude išla jer mi inzistiramo na otvorenom i slobodnom kodu.

Koncepcija mi se inače dobrim dijelom dopada (boje baš i ne, ali to se lako sredi).

Čekamo mišljenja ostalih....
Ja bih vama iskodirao HTML i CSS, pa bi onda vaši programeri to uklopili u vaš CMS (ili na koji način već funkcionira vaš site :). Ne znam sad točno detalje GPL licence - ali uglavnom, ja bih vama dao taj dizajn bez ikakvih obaveza, eventualno da dolje u footeru stoji moje ime pod dizajn by.

Što se tiče boja i malih detalja - može se lako promijeniti... Išao sam na ovo rješenje da bih siteu dao neki veseli dojam. :)
Odgovori