Hrvatski Linux priručnik

“Već godinama se u našim krajevima različite linux distribucije koriste za raznorazne stvari – od različitih poslužitelja, preko desktop računala, do multimedijalnih alata. Vjerojatno bi proširenost uporabe linuxa bila i veća, no nažalost malo je ljudi koji ga zbilja znaju instalirati, održavati i koristiti. Nedostaje nam dobre i kvalitetne dokumentacije i uputa.

Stoga, pozivamo vas na promjenu!

Cilj je izraditi web priručnik koji će pokrivati većim dijelom programe srednjih škola. No nemojte misliti da su to priručnici samo za mlade – cilj je omogućiti svima zainteresiranima pristup do znanja. Web priručnik neće biti samo jednokratni projekt, nego kontinuirano obnavljanje i nadopunjavanje sadržaja novim informacijama, pogotovo vezanim za edukaciju te područjima koja će se obrađivati.

Trebamo vaše znanje, iskustvo, i naravno – vaše vrijeme. Pozivamo sve željne svojim volonterskim radom pomoći u širenju linuxa na suradnju u izradi navedenog priručnika. Javite nam se na google grupi Hrvatski Linux Priručnik”

Više informacija pronađite na na web stranicama hrvatske udruge Linux korisnika.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

6 komentara

 1. Profesor Bruka napisao:

  Ja bi se uključil! 😀

  • Profesor Bruka napisao:

   Kom se treba javit?

    • Profesor Bruka napisao:

     Često sam tamo zbog sadržaja, probat ću sada malo prokopat pa možda nađem kakav prazan link na koji bi znao što napisati. Kad sam vidio da je orginalna stranica izbrisana mislio sam da je to stalno, nisam znao daje zapravo hr.open.wiki nastavak toga.

     • Lutherus napisao:

      Ma priručnik je projekt od HULK-a a kaj je sa njime neznam. Možda nas netko od nadležnik Robert Bruce Bannera može prosvjetliti. No wiki je nekak centralno mijesto insformacija i priručnika anepravilno je zanemarivan.

     • Branko napisao:

      Ako imaš volje pisati na Wikiju samo navali!
      Dobrodošli su svi koji žele popuniti ovaj vrijedan izvor informacija! 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.