Intel objavio novu verziju drivera za svoje grafičke kartice

Intel je objavio novu verziju svog drivera za grafičke kartice, xf86-video-intel, koji za primarni cilj ima rješavanje postojećih bugova, a odnosi se prije svega na promjene u ograničenju najveće dozvoljene veličine objekta te na ograničavanje broja VMA predmemorije.

Ispravljen je bug iz verzije 2.15.901 zbog kojeg su poligoni bili nepravilno rezani, kao i latencija u procesiranju korisnikovog unosa tijekom renderiranja.

Sada postoje dvije dodatne eksperimentalne ubrzivačke pozadine – Sandy Bridge New Acceleration (SNA) i Glamor. SNA je nastavak tradicionalnog DDX modela te ima poseban renderer za iskorištavanje punog potencijala modernog hardvera dok je Glamor akceleracija koja predaje svo renderiranje novoj biblioteci koja nastoji utjecati na OpenGL da ubrza operacije iscrtavanja.

Obje zahtijevaju da imate najnoviji grafički stog (sa dodatnim ograničenjima s obzirom na to kako ste kompajlirali mesu i xserver za Glamor) i na /opt s obzirom na to jeste li kompajlirali sa –enable-sna ili sa –enable-glamor.

Službenu objavu za xf86-video-intel 2.18.0 možete pročitati ovdje.

Izvor: Phoronix, Softpedia

Autor: Frane Š.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.