3.424 pregleda

Krenule prednarudžbe za “Spark” tablet

1

Nedavno smo pisali oprvom tablet računalu koje će koristiti KDE-ovo Plasma Active sučelje i MerOS distribuciju baziranu na MeeGo projektu. Uređaj se simbolično naziva Spark (Iskra), jer bi trebao biti prvi takav uređaj koji će zapaliti plamen ostalih sličnih.

Tablet će biti neovisne proizvodnje – na taj način neće ovisiti o dobroj volji nekog proizvođača da napravi uređaj koji će podržavati njihovo sučelje. Osim otključanog hardvera tablet će biti i platforma za otvorene aplikacije napisane standardnim Linux alatima. Na uređaju će se osim aplikacija nalaziti i knjige iz projekta Gutenberg. Osim besplatnih aplikacija postojati će i komercijalne.

Spark KDE

Posebno drago nam je najaviti da su prednarudžbe službeno već počele. U najavi kažu:

Ovo je velik i uzbuđujući korak za čitav projekt. Ako se sada predbilježite, pomoći ćete nam otkriti kolika je početna potražnja, kako bi kasnije na nju mogli adekvatno odgovoriti. Kad proces registracije krene dobit ćete e-mail s poveznicom na kupnju i prioritetni kod narudžbe koji će vas postaviti na “početak reda”.

Čitavu najavu možete pročitati na sljedećoj poveznici. Prednarudžbu možete obaviti na web stranici http://makeplaylive.com.

Spark-Active-Plasma

Specifikacije tableta:

Uređaj pokreće 1 GHz ARM Cortex A9 procesor, ima Mali-400 grafički čip, 512 MB DDR2 RAM memorije, 4 GB prostora za pohranu na Nand Flash disku, utor za SD karticu i 7 inčni ekran. Na Internet će se spajati putem WiFi mreže ili putem eksternog USB 3G-a.

Tu je i 1.3 MP prednja kamera za video pozive, HDMI izlaz, 3.5 priključak za slušalice/zvučnike i baterija od 3000 mAH. Tablet će težiti 355 grama.

Autor: I.G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

One Response

  1. Branko napisao:

    Pa to bi mogao postati i stvarni proizvod!
    Za razliku od drugih tableta na ovog bi se svasta dalo instalirati. Bilo koja Linux distra, Android, WebOS … Mogucnosti su ogromne.
    Zelim im da uspiju.

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.