Linux Professional Institute (LPI) u Hrvatskoj

Linux Professional InstituteLinux Professional Institute (LPI), Linux certifikat organizacija, najavila je osnivanjeMaster Affiliate Hrvatska (LPI-Hrvatska). LPI-Hrvatska će djelovati pod vodstvom Hrvatske Udruge Linux Korisnika HULK.

Hrvatska udruga Linux korisnika je vodeći zagovornik korištenja Linuxa i Open Source softvera u svojoj regiji. Mi smo im poželjeli dobrodošlicu u globalnu mrežu LPI podružnica, oni će pružiti stručno osposobljavanje i IT certifikaciju u Linuxu. LPI dosljedno traži specifične partnere za naš program poput lokalnih organizacija koje pružaju toliko potrebnu podršku u prijevodu i suradnju na terenu sa akademskim, vladinim i poslovnim organizacijama,” izjavio je Jim Lacey, predsjednik i izvršni direktor LPI. Mr. Lacey napomenuvši da je Hulk aktivan u Hrvatskoj od 1996. godine i organizator vrlo popularne Linux konferencije u Hrvatskoj, DORS/CLUC.

Vlatko Košturjak iz Hulk-a je izjavio da je LPI certifikat jako važan zato što osigurava klijentima i poslodavcima da IT profesionalci dobiju potrebne vještine i znanja za rad s Linuxom: “Tijekom posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj, mi smo doživjeli brzi rast i usvajanje Linux sustava i free i open source softvera. Zapošljavanje nekoga tko je profesionalno certificiran za rad s tim sustavima daje sigurnost kupcima da će IT projekti biti dovršen u skladu s potrebama. Vidimo LPI certifikat kao rješenje za takve potrebe, budući da je jedan odnajpopularnijih i najpriznatijih certifikata.

Linux Professional Institute globalno je podržan od strane IT industrije, poslovnih korisnika i profesionalaca. LPI program certifikacije se provodi od strane affiliate mreža širom svijeta na više jezika.

Izvor: http://www.lpi.org/node/83

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.