Prve EA igre u Software Centru

Nakon što je EA najavila sudjelovanje na Ubuntu Developers Summitu i nakon Valveove najave Linux verzije Steama nade da ćemo se kvalitetno igrati na Linuxu su odjednom porasle.

EA je već povukla prve korake. Od danas tako možete u Ubuntuovom Software Centru pronaći dva njihova igraća naslova: Lord of Ultima i Command and Conquer Tiberium Alliances.

 

Lord of Ultima- Scena iz igre

 

Tiberium Alliances - Scena iz igre

 

Obje igre su besplatne i možete ih odmah preuzeti. Prema prvim komentarima na Ubuntuovom Software Centru korisnici su izgleda jako zadovoljni dolaskom ovog velikog proizvođača igara na Ubuntu.

Izgleda da su se stvari polako počele događati. Ako se ovako nastavi možemo očekivati dolazak i ostalih proizvođača igara na Ubuntu, a nadamo se i ostale Linux platforme. A kasnije naravno i ostalog komercijalnog softvera. To bi konačno dalo Linuxu onaj traženi zamah za prodor na desktop tržište.

Da li se previše nadamo? I da li je značajan prodor Linuxa na desktop tržištu uopće dobra stvar?

 

Referenca: Ubuntuvibes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

11 Komentara

Dodaj svoj

meni se ideja svidja, i ja sam za iako ce se linux vecinom komercijalizirati samo po programima ali i dalje cemo imati stare dobre free programe

Džaba, dok ATI ne počne pisati bolje drajvere samo raja koja ima Nvidida grafe će moći uživati u igricama na Linux-u.

Ne vjerujem da će Linux dolaskom komercijalnog softvera išta izgubiti (štoviše, mogući su samo novi zamasi po pitanju plaćenih developera). Free dio ostati će free dio i tko želi moći će Linux koristiti u maniri kao i do sada. Hvala Bogu i zajednici pa distri ima ko pljeve.

S druge strane, mnoge će firme moći uzeti Linux kao bazu za svoj rad, te koristiti ostale free i komercijalne alate u sinergiji (tipa BricsCAD i LibreOffice i sl.)

Ovakav prodor komercijale može samo pripomoći još boljoj hardverskoj podršci (posebno u svijetu grafike, jer tu i štekamo, jel?) A onda jedno vuče drugo i sve skupa ide naprijed.

Polako, vrijeme će pokazat koliko je ovo dobar potez 😉 A ako smo išta mogli dosad naučit, to je da budemo oprezni…

to mi se svida ali nekako mislim da će kratko trajati, evo nekako će njima potajno MS zaprijetiti kao sto je i dellu i on se nekako povukao . Jer uvjek je to tako bilo, jedino tko je tu najveci gubitnik je sam MS.
Ako kupim novi komp (nevjerujem da ce to biti skoro) kupim odma neke igre od EA 🙂 samo ako bude grafa imala dobre drivere 🙂

Možda igre nisu “na razini” koju smo navikli od EA barem što se windowsa tiče, ali ova objava je zasigurno neka poruka dobre volje i sad kad ih impresioniramo s pun kufer dobrih reviewa u software centru mislim da će odmah sve top naslove preseliti na Linux platformu 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.