Ruby on Rails – naprednija radionica

U partnerstvu sa zagrebačkim web studiom Emusoft, Autonomni centar – ACT organizira drugu po redu, napredniju radionicu Ruby on Rails. Radionica će se održati u Autonomnom centru u Čakovcu, Ivana Novaka 38, 6. i 7. veljače i trajat će 10 sati. Ruby on Rails je “web framework” otvorenog koda za Ruby programski jezik. Njegova namjena je brza izrada aplikacija za web.

Polaznici će kroz praktičan rad naučiti sve osnovne i neke napredne funkcionalnosti frameworka i nakon ova dva dana radionice, polaznici bi trebali moći samostalno napraviti web aplikaciju u Ruby on Rails frameworku.
Ovo je druga radionica od 3 u nizu, no bit će koncipirana neovisno od prve radionice i na nju se možete prijaviti iako nikad niste radili u Ruby on Rails frameworku.

Što se tiče predznanja obavezno je znanje osnova HTML-a i osnovna znanja o funkcioniranju Interneta i web stranica. Potrebno je i barem osnovno poznavanje nekog od programskih jezika za web (Python, Perl, PHP, ASP, Java…). Također bi polaznici koji nisu bili na prvoj radionici trebali barem informativno znati osnove Ruby on Rails frameworka.

Cijena radionice je 500 kn, a dodatne informacije i prijave možete naći na stranicama Autonomnog centra (www.actnow.hr). Radionica je ograničena na 12 polaznika. Predavač je Branimir Šloser, vlasnik web studia Emusoft (www.emusoft.hr), jedan od pokretača hrvatske grupe Ruby programera i korisnik Ruby on Rails u produkciji još od prvih verzija.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.