4.315 pregleda

Tipkajte SMS-ove na računalu

1

Iz razloga poznatim psiholozima, ljudi preferiraju tzv. texting naspram telefonskih poziva. Kad bolje razmislim, ima smisla – informacija je sažeta ali kvalitetna, u trenu stiže na odredište a ne zahtjeva uporabu socijalnih vještina kao što je razgovor. Da ne govorim kako je borba mobilnih operatera iznjedrila povoljne tarife sa suludim brojkama “besplatnih” poruka.

Ponosni sam vlasnik HTC Wildfire S pametnog telefona (za one koji ne znaju, radi se o touch screen uređaju praktičnih dimenzija, što naravno izaziva problem prilikom čestog tipkanja). Prvo sam razmišljao o dodatnoj malenoj bluetooth tipkovnici koju možete kupiti za stotinjak kuna (na E-Bayu i jeftinije), što i nije loše rješenje ako ste često na putu.

Ako ste pak često pred monitorom, poslužit će i vaša dobra stara tipkovnica u kombinaciji sa nekom od Android aplikacija ove namjene. Navedimo neke od prednosti:

  • tipkovnicu već posjedujete pa nema potrebe posegnuti u džep
  • ugodno tipkanje na velikoj i poznatoj tipkovnici
  • besplatne aplikacije (AirDroid, RemoteSMS, EasySMS i dr.)
  • pošto se uglavnom radi o web aplikacijama ovo radi na svim platformama

Kako cijela stvar funkcionira? Pokrenemo aplikaciju na mobitelu (koja radi u pozadini), a poruke šaljemo kroz web aplikaciju (isprobao sam RemoteSMS u besplatnoj verziji – radi skroz ok, učita sve kontakte tako da nema potrebe ručno upisivati brojeve, sa računalom se povezuje putem WiFija, Bluetootha, USB-a, a poslane poruke se prikazuju na vašem mobitelu tako da uredno možete pratiti konverzaciju).

Ugodno tipkanje!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

One Response

  1. zwer napisao:

    ima i slider za iPhone http://is.gd/CfmuVP (nesto slicno je micro$oft patentirao)

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.