Predstavljamo novi vizualni identitet

Kada smo započeli s Linux za sve projektom 2007. godine, imali smo jasnu viziju – približiti GNU/Linux operacijski sustav običnom korisniku, za što, bez imalo samohvale – mogu reći da smo uspjeli. Put je bio trnovit; radili smo greške, učili putem, okupljali zajednicu, a najvažnije od svega – bili smo aktivni i neprestano radili.

Danas, par godina kasnije, slovimo za najpopularniju web publikaciju u regiji, vezanu uz GNU/Linux i otvorene sustave. Kako bi zadržali poziciju, trudimo se održavati konstantan napredak, pratiti trendove i prilagođavati webu koji se mijenja iz godine u godinu (pored samog portala,  možete nas naći na raznim društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, Google Plusa, Tumblra, YouTubea i dr.).

Posebno mi je drago da Vam mogu predstaviti novi dizajn, prilično svježiji i moderniji od prošlog, kojim stavljamo točku na rebranding započet natječajem za izradu novog logotipa. Stranica je sada na WordPressu, pregledna i oku ugodna – sigurni smo da ćete se brzo snaći i da će period navikavanja biti što kraći.

Naravno, dodatno poliranje je potrebno, za što trebamo Vašu pomoć. Javite uočene greške, nepravilnosti, pošaljite nam ideju ili prijedlog. Kontakt forma je ovdje, a dok ne budemo sigurni da sve funkcionira kako je zamišljeno, ostajemo u Beti.

Napomenimo još da su i korisnici pametnih telefona došli na svoje – pripremili smo Vam mobilnu temu koja će olakšati pristup i pružiti ugodnije surfanje dok ste u pokretu (dodali smo i Tapatalk podršku za diskusije).

Također, pozivamo Vas da se pridružite. Ako ste pomislili kako je vrijeme foruma prošlo, slobodno zavirite kod nas; u trenutku pisanja ovog teksta brojimo 1275 registriranih korisnika, koji u prosjeku napišu 72 posta dnevno. Ipak, brojke ne govore dovoljno o jačini zajednice okupljene oko ovog projekta. Pored upućivanja na novosti i brojnih rasprava, naši članovi pišu sadržaj, lektoriraju tekstove, sudjeluju prijedlozima, idejama, animirajući ostale… Prilično neobično za jedan neprofitan, hobistički projekt, zar ne? Ovdje se možete registrirati na forum.

Impresije slobodno ostavite ispod teksta u komentarima.

Ivan Galgoci

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Predstavljamo novi vizualni identitet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

17 Komentara

Dodaj svoj

Možda u budućnosti. Takva rješenja postoje ali nisu baš najsretnija.
Ako nađemo solidno rješenje za integraciju s forumom budemo složili.
Za sada još ne.

Fali opcija za pregled komentara prije objavljivanja.
Inače sviđa mi se jednostavnost izgleda samo mi nije jasno dupliciranje funkcija(menija).

Recimo na samom vrhu stranice u crnoj traci imaš Home, Impressum, Kontakt a sve to ima i u doljnjem meniju. To treba nekako drukčije organizirati … 🙂

Odličan dizajn, odlično sve, možda samo opaska. ispod članka staviti gumbić više, nekak je nezahvalno da link na cijeli članak bude naslov članka. Moje osobno mišljenje. Inače thumbs up

Ima to WP ugradjeno. Mozda im je do teme.

To admins, probajte tuknit more tag tamo gdje zelite da ide link na ostatak clanka. Ne znam sad tocno, ali ima u Kitchen Sink dijelu urednika, ako ne i osnovnom, opcija More…

Odlično. Vrlo jednostavno, minimalistički a pregledno. trebat će tjedan dana da se naviknem na novi izgled ali svakako je velik korak naprijed. baš mi se sviđa.

P.S.
zaboravio sam dodati da mi inače ovi komentari ispod članaka nisu na portalima neka fora. Iz iskustva je nekako bolje komunicirati ili putem foruma ili fejsa. Ovako se komentari na pojedinim tekstovima utope u masi i to na kraju bude dosta nepregledno, posebno kad se radi o nekoj ozbiljnoj temi gdje korisnici savjetima mogu puno pomoći ostalim čitateljima. Za takve stvari je puno bolja opcija foruma. Ali to je već osobna preferencija…. ništa više.

Sve pohvale za dizajn, sviđa mi se, jako dobro osvježenje 🙂 Ako slučajno primijetim kakvu mini grešku, javim :D. Samo tak nastavite.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.