Wikimedia prelazi na Ubuntu Linux

Wikimedia fondacija, organizacija koja stoji iza Wikipedia projekta trenutno se nalazi u procesu migracije svojih servera na Ubuntu Linux. Ovime potezom imaju namjeru olakšati posao administracije 400 servera koji su do sada koristili različite verzije Red Hat Linuxa i Fedore. Ubuntu je do sada postigao zavidan uspjeh na desktop tržištu ali zato druga strana medalje i nije tako sjajna. Ipak, ovaj potez Wikimedia fondacije mogao bi pojačati Ubuntuov status kada su serveri u pitanju.

Zanimljivi su tehnički zahtjevi Wikimedia fondacije usprkos činjenici kako se radi o neprofitnoj organizaciji koja se primarno financira sa donacijama. Skup svih web stranica (Wikipedia, Wikisource, Wikiquote, Wikinews i dr.) mjesečno dosegne 10 milijardi pregleda stranica a promet zna doseći i preko 50,000 HTTP zahtjeva u sekundi.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...